Wat kost een houten aanbouw?
Wil je meer ruimte in huis, dan kan een uitbouw de oplossing zijn. Ga je voor een houten uitbouw, dan profiteer je van een materiaal met vele voordelen.
Voordelen houten uitbouw
- Voordelig materiaal
- Karakteristieke uitstraling
- Gemakkelijk in onderhoud
- Eenvoudig te repareren
- Niet altijd fundering nodig
- Maatwerk én prefab mogelijk
Nadelen houten uitbouw
- Regelmatig onderhoud nodig
- Kortere levensduur dan kunststof en steen
- Minder isolatie
Wat kost een houten uitbouw?
Soort aanbouw | Prijs* |
---|---|
Houten aanbouw | € 15.000 - 45.000 |
* Gem. prijs aanbouw hout, incl. materiaal, btw en montage.
Een houten aanbouw kost over het algemeen minder dan een gemetselde aanbouw. Dit komt vooral door het lichte gewicht van hout ten opzichte van steen: een houten aanbouw heeft hierdoor niet altijd fundering nodig. De houten aanbouw prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afmetingen, gebruik van andere materialen en de afwerking. Ook de montagekosten spelen een belangrijke rol.
Ben je benieuwd naar de exacte prijs van jouw nieuwe houten uitbouw?
Prijsopbouw aanbouw hout
Materiaalkosten woning uitbouwen met hout
De houten aanbouw prijzen worden voor een groot deel bepaald door het materiaal: bestaat de uitbouw alleen uit hout of worden er meerdere materialen gebruikt? Wat is er allemaal nodig om de uitbouw helemaal naar jouw wens te maken?
Houtskeletbouw
Een manier om hout te gebruiken bij een aanbouw is als houtskelet. Houtskelet bouwen zorgt voor een lichte constructie die snel gebouwd kan worden. Houtskelet is in feite een prefab aanbouw.
Uitbouw met hout bekleden
Een houtskelet aanbouw heeft zeker niet altijd een houten afwerking. Ga je toch voor een authentieke uitstraling? Laat de aanbouw met hout bekleden. Denk hier aan houten boeidelen, houten kozijnen of gevelbekleding van hout.
Soort uitbouw hout
Je kunt op verschillende manieren jouw woning vergroten. Enkele mogelijkheden:
Afwerking van houten aanbouw
Ook wat betreft de afwerking heb je verschillende opties. Ga je voor een standaard afwerking of laat je de aanbouw casco opleveren. In het laatste geval moet je de uitbouw zelf nog grotendeels afwerken. Uiteraard kan je de uitbouw ook volledig afgewerkt laten opleveren, zodat je er zelf geen omkijken meer naar hebt. Heb je specifieke wensen, zoals een uitbouw met lichtstraat, openslaande tuindeuren of een schuifpui? In dit geval geldt: hoe meer je de uitbouw laat afwerken, hoe hoger de prijs van de uitbouw is.
Fundering nodig?
Kan je zonder fundering een houten aanbouw plaatsen? In sommige gevallen is dit mogelijk, maar je moet altijd rekening houden met het gewicht van de uitbouw.
Vergunning nodig?
Voor een houten aanbouw heb je niet altijd een vergunning nodig. Soms kan je vergunningsvrij bouwen, maar dan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.
Montagekosten houten aanbouw
Niet alleen het materiaal, maar ook de montage bepaalt het totale kostenplaatje. Zo speelt het uurtarief van de vakmannen een rol, net als de manier van bouwen.
Uurtarief vakman
Vakmannen hanteren allemaal hun eigen uurtarief en ook de posten op offertes kunnen verschillen. Om deze redenen raden we altijd aan om meerdere bedrijven en offertes te vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt.
Maatwerk of prefab?
Een houten aanbouw kan je op verschillende manieren laten bouwen. Heb je speciale wensen en wil je daar ook best wat voor betalen? Met een maatwerk uitbouw laat je al jouw wensen doorvoeren. Een goedkopere en snellere oplossing is de prefab aanbouw. De plaatsingstijd is hier vele malen korter dan bij een traditionele uitbouw.
Aanbouw van hout door vakman laten plaatsen
Ben je op zoek naar een ervaren en betrouwbare vakman die jouw houten aanbouw kan plaatsen? Vraag dan gratis offertes aan bij Slimster en kom in contact met maximaal 4 vakmannen. Vergelijk deze vakmannen op prijs-kwaliteit en beslis wie de beste deal heeft.
1297 uitbouw-specialisten vergelijken
- Vraag binnen 1 minuut aan
- Ontvang vrijblijvende offertes
- Kies de beste deal