• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 95.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Badkamer uitbouwen

Badkamer uitbouwen

Heb je altijd al een grotere of luxe badkamer willen hebben? Of wil je graag een tweede badkamer toevoegen aan je woning? Je kan een stuk aanbouwen aan je bestaande badkamer of een nieuwe uitbouw als badkamer inrichten. Voordat je tot actie overgaat, is het goed om te bedenken wat je verwacht van je nieuwe badkamer.

Kosten badkamer uitbouwen

Diepte aanbouw Prijs*
1 meter ± € 15.000 - 18.000
2 meter ± € 16.000 - 19.000
3 meter ± € 17.000 - 24.000
4 meter ± € 19.000 - 26.000

* Prijs uitbouw met standaard afwerking. Incl. plaatsing en btw

Wil je meer ruimte in je badkamer? Laat dan de badkamer uitbouwen. Een badkamer aanbouw brengt wel de nodige kosten met zich mee. De prijs is afhankelijk van de grootte, de materiaalkeuze en de afwerking. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om enkel de uitbouw op te laten leveren, of de badkamer helemaal af te werken.

Prijzen vergelijken voor badkamer uitbouwen
badkamer uitbouwen
uitbouw badkamer
aanbouw badkamer
Prijsopbouw badkamer uitbouw 1. Materiaalkosten
2. Plaatsingskosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

Inspiratie voor badkamer uitbouwen

Meer woonplezier en ontspanning: dat is waar een grote en comfortabele badkamer voor zorgt. Ook levert de badkamer uitbouw vaak een waardestijging van de woning op. Bij een uitbouw komt uiteraard vaak ook een complete badkamer verbouwing kijken.

Badkamer uitbouwen of verplaatsen?

Wil je meer ruimte creëren in de badkamer? Dan heb je 2 keuzes: je kan de bestaande badkamer uitbouwen of de badkamer verplaatsen en een grotere badkamer laten plaatsen. Om een goede keuze te maken, denk je na over de volgende vragen:

  • Welke plek is het meest praktisch voor de badkamer?
  • Hoeveel gaat het kosten om de badkamer te verplaatsen?
  • Hoeveel gaat het kosten om de badkamer uit te bouwen?

We raden je aan om deze vragen te bespreken met een uitbouw-expert, zodat je zeker weet dat je de badkamer op de juiste plek in huis laat plaatsen.

Vergunning nodig voor uitbouw?

Het uitbouwen van een badkamer vereist in bepaalde gevallen een omgevingsvergunning. Ligt je badkamer aan de voorkant van je huis? Dan heb je altijd een vergunning nodig voor een aanbouw. Plaats je een uitbouw met 2 verdiepingen? Ook dan is vrijwel altijd een vergunning vereist.

Slim besparen op de kosten? Schakel de hulp in van een regionale vakman en houd de reiskosten in de hand. Een andere manier om slim te besparen, is door zelf het afval af te voeren.

Vraag direct gratis offertes aan

Wil je binnen nu en een jaar je badkamer gaan uitbouwen of een hele nieuwe badkamer plaatsen? Vraag dan gratis uitbouw-offertes aan via Slimster en vergelijk regionale bedrijven.

348 uitbouw-bedrijven vergelijken
Roiet Bouwbedrijf
Friese Aannemers Bedrijf & Rocel
De Aanbouw Expert
Bouwbedrijf van de Water
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal