Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
Schuurwerk plafond prijzen

Schuurwerk plafond prijzen

Stucwerk offerte
Gratis & vrijblijvend
Minimale kosten € 15,- Maximale kosten € 29,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 22,-
Gemiddelde prijs plafond schuren per m2.

Laat je jouw plafond stucen en wil je deze netjes afwerken? Het schuren van plafonds is een populaire afwerkingsmethode. Schuurwerk is een eindafwerking waarbij er een uniek en mooi patroon ontstaat. Wat zijn de kosten en mogelijkheden met dit schuurwerk?

Wat is schuurwerk?

Schuurwerk is een eindafwerking voor plafonds waarbij er een licht korrelige stuclaag wordt aangebracht. Dit pleisterwerk wordt in halve manen of halve slagen op het plafond aangebracht. Na het aanbrengen van deze laag is het plafond schilderen niet meer nodig. Schuurwerk is niet stootvast en zien we daarom eigenlijk alleen terug op plafonds.

Wat kost plafond schuren?

Gemiddelde prijs schuurwerk plafond per m2

Werkzaamheden stukadoor
Prijs per m2*
Plafond schuren € 15 - 29

*Gemiddelde prijs plafond schuren m2, incl. btw, materiaal en arbeidskosten.

De kosten om een plafond te schuren zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de dikte en kwaliteit van de stuclaag. Ook de bereikbaarheid van het plafond speelt een rol, net als het uurtarief van de stukadoor. Ben je benieuwd naar de exacte prijs van plafonds schuren?

Plafond schuurwerk prijzen?
schuurwerk plafond maken
Meer inspiratie opdoen?

Materiaalkosten plafond schuren

Een deel van de kosten van plafonds schuren wordt bepaald door het materiaal. Deze kosten zijn onder meer afhankelijk van de dikte van de stuclaag, de grofheid van de korrels in deze stuclaag (ga je voor fijn schuurwerk of grover schuurwerk?) en ook de kwaliteit van het pleisterwerk speelt een rol.

  • Ga je een groot oppervlak laten schuren? Hoe meer m2 je laat schuren, hoe lager de prijs per m2 wordt.

Plafond schuurwerk als eindafwerking

Het schuurwerk zorgt ervoor dat het plafond bestand is tegen vocht. Een ander voordeel is dat het plafond sausen niet meer nodig is na het schuurwerk.

Plafond laten schuren door ervaren stukadoor

Het schuurwerk op plafonds is een arbeidsintensieve klus, waardoor een groot deel van de kosten wordt bepaald door de stukadoor. Kies je voor schuurwerk op een plafond, dan brengt de stukadoor een dunne laag pleisterwerk aan met structuur. Dit pleisterwerk wordt in cirkelvormen aangebracht, wat voor het unieke patroon zorgt. Kies voor een ervaren en vakkundige stukadoor, zodat je zeker weet dat het schuurwerk netjes wordt aangebracht.

Vergelijken = besparen

Iedere stukadoor hanteert zijn eigen uurtarief. Om die reden raden wij altijd aan om meerdere offertes op te vragen en stukadoors te vergelijken. Spreek een vast bedrag af, zodat je weet waar je voor betaalt en achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Besparen op voorrijkosten Bij Slimster houd je eenvoudig de voorrijkosten in de hand. Je komt namelijk alleen in contact met vakmannen die in jouw regio werkzaam zijn.

Schuurwerk plafond maken door vakkundige stukadoor

Laat je plafond schuren door een ervaren stukadoor en geniet van het prachtige resultaat. Vraag gratis offertes aan via Slimster en kom in contact met maximaal 4 vakmannen. Vergelijk deze vakmannen op prijzen en kwaliteit, en beslis zelf wie het beste bij jou past.

Direct 702 stukadoors vergelijken

Beste Stukadoor NL
Kobe Stucadoor & Schildersbedrijf
Stucadoorsbedrijf De Parel
FCS Stucadoor
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal