Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
Tadelakt badkamer kosten

Tadelakt badkamer kosten

Stukadoor offerte
Gratis & vrijblijvend
Minimale kosten € 1.600,- Maximale kosten € 7.000,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 3.500,-
Gemiddelde prijs tadelakt tot 50m2.

Tadelakt is een typisch Marokkaans stucwerk met een warme, authentieke uitstraling dat we steeds meer zien in de badkamer. Het aanbrengen van tadelakt is niet goedkoop, maar het stucwerk is waterafstotend, stootvast en zorgt voor een gezond binnenklimaat door het ademende materiaal. Benieuwd naar de mogelijkheden van tadelakt op jouw muren?

Kenmerken tadelakt

 • Traditioneel Marokkaans stucwerk
 • Waterafstotend
 • Stootvast
 • Authentieke uitstraling
 • Behoort tot duurdere varianten stucwerk

Wat kost tadelakt?

Gemiddelde prijs tadelakt

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Tadelakt aanbrengen € 160

* Gemiddelde prijs tadelakt, incl. materiaal, btw en arbeidskosten

Wil je een tadelakt wandafwerking in je badkamer of andere ruimte in je huis? Het aanbrengen van tadelakt is arbeidsintensief en om die reden niet goedkoop. De kosten van tadelakt zijn ook afhankelijk van het aantal m2 dat je wilt laten stucen en het uurtarief van de stukadoor. Iedere stukadoor hanteert namelijk zijn eigen prijzen, waardoor het verstandig is verschillende offertes te vergelijken.

Toch benieuwd welke prijs een stukadoor hanteert om tadelakt aan te brengen op jouw muur? In de tabel vind je de tadelakt prijzen per m2. Liever de exacte prijs weten?

Tadelakt prijzen vergelijken
tadelakt badkamer
Meer inspiratie opdoen?

Wat is tadelakt?

Tadelakt is een traditioneel Marokkaans stucwerk, oorspronkelijk ontdekt door de Berbers. Tadelakt is waterafstotend en het stucwerk werd vooral gebruikt voor de afwerking van badhuizen en stoombaden. Het materiaal is ideaal voor badkamers, wc’s en keukens. Tadelakt betekent ‘inwrijven’, wat je terugziet in de unieke afwerking. Dit kalkpleister wordt namelijk na het aanbrengen met een geslepen steen gepolijst, waardoor het de authentieke look krijgt.

tadelakt aanbrengen

Prijsopbouw tadelakt stucen

Materiaal
Arbeid
Voorrijkosten
Afval

Materiaalkosten tadelakt

Wil je jouw muren voorzien van tadelakt pleisterwerk? De prijs van tadelakt wordt voor een deel bepaald door het materiaal. De materiaalkosten worden onder meer bepaald door:

 • Het aantal m2: hoe meer vierkante meters je laat stucen, hoe goedkoper het wordt per m2.
 • Voorbehandelen: is het nodig om de ondergrond eerst te behandelen met voorstrijkmiddel?

Hele badkamer vernieuwen?

Wil je tadelakt aanbrengen in jouw badkamer en een nieuwe uitstraling creëren? Laat dan direct de rest van je badkamer opknappen.

Badkamer vernieuwen?
Bad met Marokkaans stucwerk Geef je bad een prachtige uitstraling en laat tadelakt aanbrengen op de badombouw. Zo geef je jouw bad een gewreven, auhtentieke look.

Kan tadelakt over tegels worden aangebracht?

Wil je tadelakt laten aanbrengen op de tegels in je badkamer of wc? Vraag dan altijd een stukadoor om de muren te bekijken, zodat je zeker weet of het mogelijk is om jouw wanden van tadelakt te voorzien.

Marokkaans stucwerk laten aanbrengen door vakman

Het aanbrengen van tadelakt is een arbeidsintensieve klus; dit is de belangrijkste reden voor het hoge prijskaartje van dit materiaal. Het grootste deel van de prijs wordt dan ook bepaald door de arbeid. Het aanbrengen van tadelakt bestaat uit de volgende stappen:

 1. Ondergrond stabiel en vlak maken.
 2. Aanbrengen glasvezelbewapening: ondergrond kan trekspanningen van het stucwerk opvangen.
 3. Aanbrengen tadelakt op muur of plafond.
 4. Polijsten tadelakt met geslepen steen.

Niet bezuinigen op kwaliteit

Tadelakt aanbrengen is geen eenvoudige klus: er is flink wat ervaring vereist om het Marokkaanse stucwerk goed aan te brengen. Het is verstandig om hiervoor altijd de hulp in te schakelen van een stukadoor. Sommige mensen bezuinigen op Marokkaans stucwerk door geen polijststeen te gebruiken, maar een glanslaag van polyurethaan. Dit is goedkoper, maar hierdoor kan er wel een aanzienlijk verschil in kwaliteit ontstaan.

Wil je lang genieten van je tadelakt muren of plafond? Ga dan voor het kwalitatieve, originele tadelakt. Het is duurder, maar je hebt er wel langer plezier van.

Vergelijken = besparen

Iedere stukadoor hanteert zijn eigen uurtarief. Om die reden raden wij altijd aan om meerdere offertes te vergelijken. Vooral bij een luxe stucwerk als tadelakt is elke besparing mooi meegenomen. Spreek ook van tevoren een vaste prijs af, zodat je achteraf geen onverwachtse extra kosten krijgt.

Bespaar op de voorrijkosten Bij Slimster kom je enkel in contact met stukadoors die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten van de vakman in de hand.

Beste stukadoor vinden voor tadelakt stucwerk

Tadelakt aanbrengen is een tijdrovende en ingewikkelde klus, en je wilt dat dit goed gebeurt. Wil je een traditionele tadelakt afwerking en toch slim besparen op de kosten? Schakel dan de hulp in van een stukadoor via Slimster. Je vraagt gratis stukadoor offertes aan en vergelijkt regionale vakmannen. Vervolgens bepaal je zelf welke stukadoor de beste deal heeft en jouw opdracht krijgt.

Direct 677 stukadoors vergelijken

Beste Stukadoor NL
Kobe Stucadoor & Schildersbedrijf
Stucadoorsbedrijf De Parel
FCS Stucadoor
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal