Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
Italiaans sierpleister prijzen

Italiaans sierpleister prijzen

Stucwerk offerte
Gratis & vrijblijvend
Minimale kosten € 750,- Maximale kosten € 3.200,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 1.750,-
Gemiddelde prijs marmerstuc tot 50m2.

Italiaans stucwerk is een luxe manier om de muren of plafonds in je woning af te werken. Dit sierlijke stucwerk wordt met een unieke stuctechniek aangebracht, waardoor er een speciale uitstraling ontstaat. Dankzij de marmerachtige uitstraling wordt er ook wel gesproken van marmerstuc.

Kenmerken Italiaans stucwerk

 • Marmerachtig uiterlijk
 • Glanzende bovenlaag mogelijk
 • Eenvoudig te reinigen
 • Waterafstotend
 • Arbeidsintensief en hierdoor prijzig
 • Geen oppervlak hetzelfde
Net echt marmer Laat je marmerstuc aanbrengen door een specialist, dan is het stucwerk op het oog nauwelijks te onderscheiden van echt marmer.

Wat kost marmerstuc?

Gemiddelde prijs Italiaans sierpleister

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Italiaans stucwerk aanbrengen € 75

* Gemiddelde prijs marmerstuc, incl. materiaal, btw en arbeidskosten

Het aanbrengen van marmerstuc of Italiaans stucwerk is een arbeidsintensieve klus. Het is lastig om het gewenste resultaat te krijgen; hier is een specifieke techniek voor vereist. Het stucwerk wordt in meerdere lagen aangebracht, wat veel tijd kost. Om deze reden liggen de kosten van Italiaans stucwerk hoger dan het gemiddelde sierpleister. Het is lastig om een exacte prijs te noemen van Italiaans stucwerk, maar in de tabel vind je een gemiddelde prijs van marmerstuc. Liever de exacte prijs weten?

Prijzen marmerstuc vergelijken
italiaans stucwerk prijzen
Meer inspiratie opdoen?

Wat is Italiaans stucwerk?

Italiaans stucwerk is een prachtige marmeren afwerking voor muren of plafonds. Het aanbrengen van dit marmerstuc is zeer arbeidsintensief; er worden meerdere lagen sierpleister over elkaar aangebracht met verschillende technieken. Zo ontstaat er een uniek en luxe eindresultaat. Italiaans sierpleister is waterafstotend, omdat het oppervlak als eindafwerking wordt ingewreven met was.

Italiaans stucwerk in de woning Italiaans stucwerk of marmerstuc zie je vooral terug in keukens en badkamers; het stucwerk kan namelijk waterafstotend worden gemaakt. Door een glanzend marmereffect te creëren, krijgt de gehele ruimte een warme uitstraling.

Italiaans stucwerk, Venetiaans stucwerk of marmerstuc?

Wist je dat dit marmerachtige stucwerk veel verschillende benamingen heeft? Er zijn wel tientallen manieren om dit stucwerk te omschrijven, maar de meest bekende zijn:

 • Venetiaans stucwerk / Stucco Venetian
 • Stucco Antico
 • Marmer stucwerk / Stucco Marmorino
 • Stucco Italiano

Venetiaans stucwerk is één van de meest gebruikte benamingen voor het Italiaanse sierpleister, maar er wordt ook vaak gevraagd naar een afwerking van marmer pleister of marmer stuc.

italiaans sierpleister

Prijsopbouw marmerstuc aanbrengen

Materiaal
Arbeid
Voorrijkosten
Afval

Materiaalkosten Venetiaans stucwerk

De prijs van Italiaans of Venetiaans stucwerk wordt voor een deel bepaald door het materiaal. Er worden namelijk meerdere lagen sierpleister aangebracht, wat je terugziet in de kosten.

 1. Meerdere dunne lagen stucwerk aanbrengen
 2. Het hele oppervlak slijpen en polijsten
 3. Het hele oppervlak poliëren
 4. Inwrijven marmerstuc met was

De laatste stap in het proces is niet zozeer om een glanzend effect te creëren, maar om het stucwerk te beschermen én voor een waterafstotende werking.

Kan marmerstuc over tegels worden aangebracht?

Wil je marmerstuc aanbrengen in je badkamer of keuken en ben je benieuwd of je de tegels kunt laten zitten? Raadpleeg altijd een ervaren stukadoor, zodat je zeker weet of het mogelijk is jouw betegelde wanden van Italiaans stucwerk te voorzien.

Italiaans stucwerk: zelf doen of stukadoor inschakelen?

De arbeidskosten van Italiaans stucwerk zijn hoger dan die van andere soorten stucwerk: dit komt door de vele handelingen die vereist zijn. Italiaans stucwerk is één van de meest lastige soorten sierpleister om aan te brengen en daarom raden we je niet aan om hier zelf mee aan de slag te gaan. Laat je marmerstuc vakkundig aanbrengen, dan heeft het een prachtige uitstraling en kun je er lang van genieten.

Vergelijken = besparen

Om verzekerd te zijn van een mooi resultaat is het niet verstandig om te bezuinigen op de kwaliteit van het stucwerk of het vakmanschap van de stukadoor. Toch kan je wel degelijk wat besparen, simpelweg door te vergelijken. Vraag altijd offertes op van verschillende bedrijven en vergelijk deze stukadoors op basis van prijs en kwaliteit.

Bespaar op voorrijkosten Bij Slimster brengen we je enkel in contact met stukadoors die in jouw regio werkzaam zijn. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Beste deal vinden voor Italiaans stucwerk

Wil je een prachtige, unieke uitstraling creëren met behulp van Venetiaans sierpleister? Vraag dan gratis stukadoor offertes aan via Slimster en vergelijk 4 stukadoors die in jouw regio werken op basis van prijs en kwaliteit. Vervolgens beslis je zelf welke stukadoor het beste bij jou past.

Direct 704 stukadoors vergelijken

Beste Stukadoor NL
Kobe Stucadoor & Schildersbedrijf
Stucadoorsbedrijf De Parel
FCS Stucadoor
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal