• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 85.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

14 tips voor je kleine badkamer

Hoe haal je het maximale uit je kleine badkamer? Je wilt natuurlijk ruimte hebben voor al je spullen en misschien genieten van een bad én een douche. Heb je alleen geen idee hoe je dit moet aanpakken? Laat je dan inspireren door de volgende 14 tips.

Tip 1: Bad plaatsen onder schuine muur

Een kleine badkamer met bad is zeker mogelijk. Heb je een schuin dak in je badkamer? Plaats het bad onder deze muur. Zo kan je toch genieten van een ligbad in deze kleine ruimte.

Tip 2: Plaats een hoekbad

Met een hoekbad gebruik je de ruimte in je kleine badkamer optimaal. Dankzij de schuine zijde van het bad blijft er ook nog eens meer loopruimte over. Denk je dat een hoekbad weinig oplevert? In een hoekbad heb je juist veel ruimte om te liggen in vergelijking met andere baden.

Tip 3: Plaats ramen in je badkamer

Je laat de badkamer groter lijken door extra daglicht. Dit kan je bereiken door een dakraam in de schuine wand, of ga voor grote draaikiepramen in een andere buitenmuur. Bekijk ook onze blog over meer daglicht in huis.

Tip 4: Bad en douche combineren

Ook in een kleine badkamer kan je genieten van een bad én een douche. Je kan namelijk altijd gaan voor een bad en douche in één. Laat de douche aan de muur of het plafond monteren: je gebruikt het bad als douchebak. Een glazen douchewand kan het water dan eenvoudig tegenhouden.

Kan je niet staan in je bad, dan kan je ook altijd kiezen voor een handdouche. Deze bad en douche combinatie is een eenvoudige manier om ruimte te besparen in je kleine badkamer.

Tip 5: Houd de badkamervloer vrij

Kies voor meubels die op pootjes staan of aan de muur hangen. Denk bijvoorbeeld aan een hangend toilet of een zwevend wastafelmeubel. Gebruik geen hoge kolomkasten in je inrichting; deze werken erg benauwend in een kleine ruimte.

Tip 6: Maak gebruik van nissen in de muur

Naast zwevende badkamermeubels zijn er nog andere manieren om de ruimte netjes te houden. Rommel maakt een ruimte kleiner, dus efficiënt opbergen is erg belangrijk in een kleine badkamer. Een nis in de badkamermuur is niet alleen hip, maar ook erg handig als je weinig ruimte hebt.

Tip 7: Gebruik grote tegels

Vermijd patronen op de badkamervloer, dit maakt de ruimte kleiner. Ga jusit voor grote tegels in een effen kleur. Dit geeft een ruimtelijk gevoel.

Tip 8: Laat de tegels doorlopen in de douche

Gebruik geen douchebak of douchecabine, maar laat de vloertegels doorlopen in je inloopdouche. Hierdoor lijkt jouw vloeroppervlak groter.

Tip 9: Vermijd matte tegels

Tegenwoordig is mat materiaal in de mode, maar voor een kleine ruimte is dit geen handige keuze. Kies juist voor glanzende materialen; ze weerspiegelen het licht waardoor de badkamer groter lijkt.

Tip 10: Zorg voor doorzichtige raambekleding

Je wilt natuurlijk genieten van de zon die door je ramen naar binnen valt. Plaats lichte raambekleding of raamdecoratie waarbij je van binnen naar buiten kunt kijken.

Tip 11: Vermijd tussenwanden

Een kleine badkamer lijkt groter als je een open gevoel creëert. Plaats dus geen muurtje of douchegordijn als afscheiding van de douche, maar ga voor een glazen douchewand.

Tip 12: Gebruik lichte kleuren

In een kleine badkamer kan je het beste lichte kleuren gebruiken. Lichte kleuren ogen namelijk fris en ruimtelijk. Kies bijvoorbeeld voor een witte badkamer.

Wil je een luxeus effect meegeven aan je kleine badkamer? Zolang je lichte tinten gebruikt, kan je ook gaan voor een natuursteen badkamer. Denk hierbij aan een douchewand of badombouw van marmer.

kleine badkamer marmer
mini badkamer inspiratie
lichte kleine badkamer

Tip 13: Plaats spiegels

Het gebruik van spiegels wordt vaak onderschat, maar durf grote spiegels te plaatsen in je badkamer. Op deze manier laat je je kleine badkamer groter lijken, omdat het licht hierin weerkaatst. Je creëert hetzelfde effect als bij glanzende materialen.

Tip 14: Gebruik liggende wandtegels

De manier waarop je jouw tegels plaatst, heeft veel invloed op hoe groot jouw badkamer lijkt. Heb je een smalle badkamer en wil je deze breder laten ogen? Kies dan voor liggende wandtegels. Plaats je de tegels staand, dan lijkt de ruimte juist hoger.

Kleine badkamer vernieuwen

Is jouw badkamer toe aan een opknapbeurt? Ontdek wat jij graag wilt en wat binnen jouw budget valt. Laat je adviseren om de beste oplossingen voor jouw kleine badkamer te ontdekken. Ben je benieuwd naar de kosten om jouw kleine badkamer helemaal naar wens in te richten?

Kleine badkamer laten renoveren
Deel deze pagina