9 tips voor kleine badkamer inrichten

9 tips voor kleine badkamer inrichten
Henrieke Hahn
Henrieke Hahn
Product Specialist
6 minuten

Hoe haal je het maximale uit je kleine badkamer? Je wilt natuurlijk ruimte hebben voor al je spullen en misschien genieten van een bad én een douche. Heb je alleen geen idee hoe je dit moet aanpakken? Laat je inspireren door de volgende 9 tips of vraag direct badkamer offertes aan voor een complete renovatie.

1. Kleine badkamer indelen

Wat is de meest logische manier om jouw badkamer in te delen? De indeling van jouw kleine badkamer is afhankelijk van de vorm en afmetingen, maar ook jouw wensen spelen een rol. Enkele vragen die je jezelf kan stellen zijn:

Maak op papier een schets van jouw mini badkamer en vul hem naar jouw eigen wensen in. Zo weet je zeker dat je alle ruimte goed benut. Wil je een kleine badkamer met bad en douche, maar kom je erachter dat dit niet gaat passen? Laat de douche dan in het bad monteren: handig! Een andere slimme manier voor een kleine badkamer met bad is het hoekbad. Dit bad kan je in een hoek en onder een schuine muur plaatsen, en zo alle ruimte benutten.

2. Functionele opbergruimte

kleine badkamer verbouwen kosten

In een kleine badkamer wil je niet te veel spullen rond laten slingeren. Zorg voor slimme en handige manieren om jouw handdoeken en douchespullen op te bergen. Creëer opbergplekjes waar mogelijk. Heb je een smalle ruimte over naast je douche of toilet? Plaats daar dan een kast die qua afmetingen perfect past. Of maak bijvoorbeeld een nis in de muur bij je douche of bad om je douchespullen in te zetten. Op zoek naar een plek voor je handdoeken? Plaats een radiator die tegelijkertijd fungeert als handdoekrek.

Meer info over badkamermeubels?
Badkamermeubel kosten

Tip: vergelijk het aanbod en de prijzen van badkamermeubels hierboven en vind de webshop met het juiste meubel voor jouw kleine badkamer!

3. Hoe lichter, hoe beter

zeer kleine badkamer

Lichte kleuren doen het altijd goed in kleine badkamers, ze ogen namelijk fris en ruimtelijk. Heb je een donkere vloer of donkere muren, dan lijkt de ruimte nog kleiner dan hij werkelijk is. Ga voor een witte badkamer of een badkamer met veel natuurtinten.

Wil je een kleine, luxe badkamer? Zolang je lichte tinten gebruikt, zijn er veel mogelijkheden. Gebruik bijvoorbeeld natuursteen in de badkamer. Denk hierbij aan een douchewand of badombouw van marmer.

4. Zorg voor daglicht

hele kleine badkamer

Een lichte badkamer creëer je niet alleen door lichte kleuren te gebruiken; daglicht laat een kleine badkamer ook groter lijken. Heb je geen ramen in je mini-badkamer? Dan is het niet verkeerd om te kijken naar de mogelijkheden om een raam te plaatsen. Een klein raam kan al een groot verschil maken.

Meer info over ramen?
Soorten ramen

Heb je een groter raam in je badkamer en ben je bang voor inkijk? Plaats dan lichte raamdecoratie. Zo geniet je nog steeds van het daglicht én je privacy.

5. Transparantie creëren

kleine badkamer

Heeft jouw huidige badkamer een muurtje als afscheiding van de douche? Of misschien heb je wel een groot douchegordijn. Hoewel je een grote ruimte uitstekend kan opbreken door verschillende plekjes te creëren, is bij een kleine badkamer een open gevoel juist erg belangrijk. De ruimte lijkt dan namelijk stukken groter. Ruil dat muurtje of douchegordijn dus in voor een glazen douchewand, voor meer transparantie.

Een grote ruimte kan je uitstekend opbreken door verschillende plekjes te creëren. In een kleine badkamer is een open gevoel juist erg belangrijk, want dan lijkt de ruimte groter. Een muurtje als afscheiding van de douche of douchegordijn maken de ruimte propperig. Ga in plaats daarvan voor een glazen douchewand.

6. Less is more

kleine badkamer tips

Het kwam eerder al kort aan bod: laat in een kleine badkamer zo min mogelijk spullen rondslingeren. Geef alles een plekje, bij voorkeur in een kast. Houd je van leuke accessoires en decoraties in huis? Less is more in kleine ruimtes. Gebruik je veel accessoires, dan voelt de mini badkamer erg vol. Geef de kleine badkamer jouw eigen stijl mee door al het sanitair netjes af te werken, bijvoorbeeld door stijlvolle kranen te plaatsen.

7. Plaats spiegels

kleine badkamers

Hoewel we het gebruik van veel decoratie afraden, zijn spiegels juist een uitstekende accessoire in de kleine badkamer. Spiegels laten een kleine badkamer groter lijken; het licht weerkaatst hier namelijk in. Heb je ook nog eens een lichte badkamer met veel natuurlijk licht? Dan zal het effect nog groter zijn. Durf dus grote spiegels te plaatsen in de badkamer voor een prachtig effect.

8. Tegels in kleine badkamer

oplossing kleine badkamer

De badkamer is een ideale plek voor tegels, zowel op de vloer als wand. Je kan tegels op een slimme manier gebruiken en een kleine badkamer zo optisch vergroten. Dit doe je als volgt:

  • Badkamer dieper laten lijken: leg de vloertegels in de lengte
  • Badkamer breder laten lijken: leg de vloertegels in de breedte
  • Badkamer hoger laten lijken: plaats de wandtegels staand
  • Badkamer breder/dieper laten lijken: plaats de wandtegels liggend

9. Houd het rustig

smalle kleine badkamer

Houd een kleine badkamer rustig en neutraal. Ga je tegels gebruiken op de wand of vloer? Gebruik dan grote tegels in een effen kleur. Dit geeft een ruimtelijk gevoel. Heb je een leuk patroon op het oog? Gebruik deze dan met mate, zo wordt de badkamer niet te druk.

Tegels laten plaatsen?
Tegelzetter offertes

Kleine badkamer vernieuwen

9 tips voor kleine badkamer inrichten

Heb jij een kleine badkamer, dan helpt deze blog je hopelijk met wat nieuwe inspiratie. WIl je jouw kleine badkamer opknappen en een nieuwe uitstraling geven? Ontdek de badkamer prijzen om te zien wat er in jouw budget valt. Laat je adviseren om de beste oplossingen voor jouw kleine badkamer te ontdekken. Vraag hiervoor gratis badkamer offertes aan en kom in contact met maximaal 4 badkamer-experts die in jouw regio actief zijn. Jij vergelijkt de experts en kiest degene die het beste bij jou past.

1243 badkamer-experts vergelijken

AS memi bouw en renovatie
DRS projecten
IM2 bouw
soltectum
tanerflex
verandalux
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
JS Badkamers
HGR Pro Bouw
ERIYA
DeLeidseBouwer
Cartexbouw
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal