• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 95.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Uitbouw woonkamer

Uitbouw woonkamer

Het vergroten van een woonkamer is een veelvoorkomende verbouwing. Bij het vergroten van de woonkamer creëer je veel extra mogelijkheden om deze kamer in te richten. Aangezien de woonkamer vaak tegen minimaal één buitenmuur is geplaatst, kan deze ruimte relatief eenvoudig worden uitgebreid. De uitbouw kan aan verschillende kanten worden geplaatst:

woonkamer vergroten
uitbouw woonkamer prijs
aanbouw woonkamer kosten

Wat kost een woonkamer uitbouw?

Wil je meer ruimte in je woonkamer? De prijzen van een woonkamer uitbouw kunnen variëren door verschillende factoren. Zo zijn de grootte van de uitbouw en de afwerking van invloed op de prijs. Laat je de aanbouw casco opleveren of ga je voor een volledige afwerking? Bij een volledige afwerking regelt de specialist bijvoorbeeld ook het stucwerk.

Benieuwd naar de prijs van een woonkamer uitbouw? Bekijk de algemene uitbouw-prijzen voor een indicatie van de kosten. De exacte prijs vind je door gratis uitbouw-offertes aan te vragen via Slimster.

Prijs woonkamer vergroten vergelijken
Prijsopbouw woonkamer vergroten 1. Materiaalkosten
2. Plaatsingskosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

Mogelijkheden woonkamer uitbouwen

Wil je meer ruimte in je woonkamer of ben je op zoek naar een manier om je keuken en woonkamer bij elkaar te betrekken? Zoals we eerder al vertelden, kan je een uitbouw aan verschillende kanten van het huis bouwen: de voorkant, de zijkant en de achterkant van de woning. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor:

  • een brede, ondiepe uitbouw aan de voorkant van het huis
  • een grote uitbouw aan de achterkant van de woning
  • een ondiepe, lange uitbouw naast het huis

Naast de afmetingen van de uitbouw heb je nog meer mogelijkheden. Wat voor deuren en ramen laat je plaatsen in de uitbouw? Laat je de muren stucen?

Vergunning voor uitbouw woonkamer

Soms heb je een vergunning nodig om een uitbouw te plaatsen. Hier speelt de locatie van de uitbouw een belangrijke rol. Plaats je de uitbouw aan de voorkant van het huis? Dan heb je altijd een bouwvergunning nodig. Voor een aanbouw aan de zij- of achterkant gelden andere regels.

Voordelige uitbouw-offertes

Op zoek naar de beste uitbouw-specialist om jouw woonkamer te vergroten? Vraag gratis offertes aan via Slimster en vergelijk regionale bedrijven. Ontvang vrijblijvend advies en kies zelf het meest geschikte bouwbedrijf.

Slim besparen op je nieuwe woonkamer uitbouw
Roiet Bouwbedrijf
Friese Aannemers Bedrijf & Rocel
De Aanbouw Expert
Bouwbedrijf van de Water
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal