Hoe moet ik een Siemens stoomoven ontkalken?

Hoe moet ik een Siemens stoomoven ontkalken?

Stoomovens zijn erg handig om gezonde producten mee te bereiden. Helaas krijgen ze na verloop van tijd ook een grote kalklaag. Om te voorkomen dat jouw machine blokkeert, zal je het apparaat zo nu en dan moeten ontkalken. Heb jij een Siemens stoomoven en wil je weten hoe je deze het beste kunt ontkalken? Slimster.nl legt jou uit hoe je dit op een goede wijze kunt doen.

Ontkalken Siemens stoomoven

Om jouw stoomoven te ontkalken, raden we je aan om allereerst de gebruiksaanwijzing erbij te pakken. Hier staat precies in hoe je jouw precieze model het beste kunt ontkalken. In het kort komt het er bij de lagedruk-modellen als volgt op neer: je zet jouw machine aan en selecteert de juiste opties voor ‘ontkalken’.

Hierna open je de deur van jouw machine en haal je het waterreservoir eruit. Deze vul je met water en het ontkalkingsmiddel. Plaats het reservoir terug in het apparaat en sluit de deur, zodat de machine kan beginnen met ontkalken. Dit duurt enige tijd. Hierna haal je het waterreservoir uit het apparaat en haal je het water uit het reservoir. Je spoelt het reservoir vervolgens enkele malen goed om met warm water en vult deze opnieuw met water.

Nu plaats je het reservoir opnieuw in de machine, zodat de stoomoven een programma kan starten voor het opnieuw reinigen van het waterreservoir. Als dit klaar is, haal je het reservoir nogmaals uit het apparaat en leeg je deze nogmaals in de goot. Vul het reservoir opnieuw en plaats hem weer in de Siemens stoomoven. Je bent klaar met jouw taak.

Bekijk de onderstaande video voor meer informatie over de Siemens stoomoven:

Siemens stoomovens vergelijken

De verschillende stoomovens van Siemens kan je eenvoudig met elkaar vergelijken via deze pagina van Slimster.nl. Via het filtermenu kan je zoeken naar de goedkoopste stoomoven of het model met de meeste functies. Hierna kan je de modellen onderling vergelijken op eigenschappen en prijzen. Selecteer een leuk aanbod van een van de aangesloten webshops, zodat je jouw Siemens stoomoven online kunt kopen!

Zoek jij de beste stoomoven van 2024?
Beste stoomovens