Advies over ovens

Wil je een nieuwe oven kopen voor in je keuken? Wij geven je advies voor je nieuwe (combi-)oven. Er zijn namelijk meerdere soorten ovens & oven merken. Of je nu kiest voor een combi-oven, bakoven, stoomoven of een vrijstaande oven. Elke oven heeft andere voordelen en andere mogelijkheden. We vertellen je graag waar je op moet letten voor de aanschaf van een oven en geven we je ook advies voor na de aankoop van een nieuwe oven.

Alle adviezen over ovens

Hoe moet ik een Miele stoomoven ontkalken?

Hoe moet ik een Miele stoomoven ontkalken?

Heb jij een stoomoven van Miele en wil je deze ontkalken? Slimster.nl legt jou op deze pagina haarfijn uit hoe je dat het beste kunt doen. Met behulp van enkele handige video’s vertellen we je hoe je jouw stoomoven van Miele op de handigste wijze ontkalkt.
Meer informatie
Hoe moet ik een Siemens stoomoven ontkalken?

Hoe moet ik een Siemens stoomoven ontkalken?

Stoomovens zijn erg handig om gezonde producten mee te bereiden. Helaas krijgen ze na verloop van tijd ook een grote kalklaag. Om te voorkomen dat jouw machine blokkeert, zal je het apparaat zo nu en dan moeten ontkalken. Heb jij een Siemens stoomoven en wil je weten hoe je deze het beste kunt ontkalken? Slimster.nl legt jou uit hoe je dit op een goede wijze kunt doen.
Meer informatie
Hoe moet ik een stoomoven schoonmaken?

Hoe moet ik een stoomoven schoonmaken?

Als je een stoomoven hebt gekocht, zal je er waakzaam voor moeten zijn dat je deze vaak schoon zult moeten maken. Door het stoom komt er restwater vrij en op de lange termijn krijg je te maken met kalkvorming. Dit is geen probleem voor de kwaliteit van het apparaat, zolang je maar op regelmatige basis onderhoud verricht. Dit onderhoud komt eigenlijk neer op twee hoofdzaken: het reinigen van de binnenzijde en het ontkalken van jouw stoomoven. Slimster.nl legt jou per punt uit hoe je jouw stoomoven op de beste wijze kunt onderhouden.
Meer informatie
Hoe werkt een stoomoven precies?

Hoe werkt een stoomoven precies?

Een stoomoven past zeer goed in onze moderne wereld, waar we het liefst zo gezond mogelijk eten. Dankzij een bereiding met de stoomoven kun je te allen tijde gezonder koken, omdat het stoom ervoor zorgt dat vitaminen en mineralen beter bewaard blijven. De techniek werd al ruim 1000 jaar geleden gebruikt in het oude China en het Midden Oosten, waar men toen al door had dat bereiden met stoom veel gezonder is. Toen de techniek later naar Europa kwam, was het eerst slechts voorbehouden aan een kleine groep professionals. Wat we echter momenteel zien is dat de techniek steeds meer voor iedereen wordt. Per jaar stijgt de verkoop van stoomovens in Nederland met maar liefst 20 procent, want we hebben steeds meer over voor een gezond maaltijd!
Meer informatie
Hoeveel stroom verbruikt een stoomoven?

Hoeveel stroom verbruikt een stoomoven?

Dankzij technologische ontwikkelingen kan iedereen tegenwoordig gebruik maken van een stoomoven. Het grote voordeel aan zo een apparaat? Je bereidt jouw maaltijden op een veel gezondere manier, door gebruik te maken van stoomtechnieken. Mineralen en vitaminen blijven hierdoor beter bewaard en jouw gerechten zullen smaakvoller zijn. Een groot voordeel voor jouw gezondheid, dus. Maar zijn stoomovens eigenlijk ook energiezuinig - of in andere woorden: hoeveel verbruikt een stoomoven? Wij geven je hier antwoord op jouw vragen omtrent het energieverbruik van stoomovens.
Meer informatie
Kiezen voor een combi-stoomoven of niet?

Kiezen voor een combi-stoomoven of niet?

Het zul je je vast niet verbazen dat er veel verschillende merken stoomovens op de markt zijn. Misschien twijfel je er wel voor om te gaan voor een combi-stoomoven. In dit geval kies je voor een stoomoven die naast stomen ook kan bakken. Een combimodel is namelijk een combinatie van een oven en een stoomoven. Met zo’n model kun je dan ook gemakkelijk veel verschillende soorten gerechten klaarmaken. Zowel pizza, stokbrood als aardappelen maakt u in no-time klaar met de combi-stoomoven.
Meer informatie
Kiezen voor een stoomoven of combi-stoomoven?

Kiezen voor een stoomoven of combi-stoomoven?

Misschien sta je wel voor de keuze of je een stoomoven of een combi stoomoven zou moeten kopen. In dat geval is het handig om de voor- en nadelen van zowel een stoom- als een combi stoomoven te weten. Slimster.nl geeft jou bij dezen een helder overzicht van de pro’s en con’s van de verschillende modellen, zodat je zelf kunt bepalen welk apparaat het beste bij jouw huishouden past.
Meer informatie
Kiezen voor een stoomoven van Miele of Siemens?

Kiezen voor een stoomoven van Miele of Siemens?

Zowel Miele als Siemens zijn merken die geweldige stoomoven op de markt hebben. Natuurlijk wil je het beste model en zul je dus willen weten welk merk jou het beste model zal kunnen brengen. Om het voor jou wat eenvoudiger te maken, heeft Slimster.nl op deze pagina gezorgd voor een overzicht van de voordelen van de verschillende merken. Hierdoor kun je meer beslagen ten ijs komen!
Meer informatie
Pyrolyse: een zelfreinigende oven

Pyrolyse: een zelfreinigende oven

Pyrolyse. Een woord dat je bij het kopen van een fornuis of oven steeds vaker tegenkomt. Maar wat is pyrolyse nu precies? Een voordeel kunnen we nu al verklappen. Als je niet van het schoonmaken van de binnenkant van de oven houdt, is een oven met pyrolyse perfect voor jou!
Meer informatie
Stoomoven drukloos of hogedruk?

Stoomoven drukloos of hogedruk?

Stoomovens zijn ruwweg op te delen in twee hoofdcategorieën: Lage / drukloze stoomovens Hoge druk stoomovens Omdat het voor jouw keuze handig om te weten wat de exacte verschillen tussen de modellen zijn, geven we jou hier een helder overzicht met de voor- en nadelen van de verschillende apparaten. Daarnaast leggen we je uit wat de werking is van de verschillende modellen.
Meer informatie
Stoomoven of een gewone oven kopen?

Stoomoven of een gewone oven kopen?

Je kunt ervoor kiezen om een stoomoven te kopen, maar ook kun je ervoor gaan om een reguliere oven aan te schaffen. Wellicht sta je voor de vraag welk type oven je het beste aan kunt schaffen. Slimster.nl adviseert jou in jouw keuze door het geven van voor- en nadelen van de beide modellen.
Meer informatie
Wat betekenen de symbolen op een oven?

Wat betekenen de symbolen op een oven?

Als je een echte keukenprins- of prinses bent weet je vast wel wat alle symbolen op je oven betekenen. Maar wil je voor de eerste keer een lekkere ovenschotel maken? Of een keer zoete aardappelfriet met een knapperig randje? Dan kunnen alle bereidingssystemen en standen best ingewikkeld zijn. Welk ovensymbool hoort bij de bereidingsstand die perfect is voor jouw gerecht? Kies je voor hetelucht, grill of toch de Crisp functie? In deze blog in de BakPedia van Slimster leggen we jou precies uit wat alle symbolen op een oven betekenen! Zo maak jij in een handomdraai de lekkerste ovengerechten.
Meer informatie
Wat zijn de voordelen en nadelen van een stoomoven?

Wat zijn de voordelen en nadelen van een stoomoven?

Twijfel je of je een stoomoven moet gaan kopen of niet? Dan kan het handig zijn om de voor- en nadelen handig onder elkaar te hebben staan. Als je namelijk over alle feiten beschikt, kun je beter bepalen of een stoomoven ook daadwerkelijk iets is voor jou. Het zul je je vast niet ontgaan zijn dat de stoomoven een grote keukentrend is, maar het is een eeuwenoud principe. Duizenden jaren geleden gebruikten de Chinezen al stoomtechnieken voor het bereiden van hun voedsel.
Meer informatie
Wordt eten smaakvoller door een stoomoven?

Wordt eten smaakvoller door een stoomoven?

Wanneer je een maaltijd bereidt, is natuurlijk jouw hoofddoel dat het eten op het einde van de rit zo lekker mogelijk smaakt. Om dit gewenste effect te bereiken, is het handig om gebruik te maken van een stoomoven. Het grote voordeel van een stoomoven is namelijk dat de smaak van iedere maaltijd door dit apparaat op een zo goed mogelijke manier wordt bewaard. We zullen hier uitleggen hoe de stoomoven dit precies voor elkaar krijgt.
Meer informatie