Hoe moet ik een Miele stoomoven ontkalken?

Hoe moet ik een Miele stoomoven ontkalken?

Heb jij een stoomoven van Miele en wil je deze ontkalken? Slimster.nl legt jou op deze pagina haarfijn uit hoe je dat het beste kunt doen. Met behulp van enkele handige video’s vertellen we je hoe je jouw stoomoven van Miele op de handigste wijze ontkalkt.

Drukloze of combi stoomoven ontkalken

Om te beginnen zet je jouw drukloze stoomoven aan door de ‘aan’-knop in te drukken op het keuzemenu. Je zult zien dat er veel verschillende opties op jouw beeldscherm verschijnen, maar het is belangrijk dat je ‘alle systemen’ selecteert. Vervolgens kies je voor de optie ‘ontkalken’, zodat je het waterreservoir kunt vullen met de oplossing van het ontkalkingsmiddel.

Je opent vervolgens de deur, zodat je gemakkelijk bij het waterreservoir kunt. Het waterreservoir vul je met water, waarna je het ontkalkingsblokje eigenhandig toevoegt. Hierna plaats je het reservoir weer terug en sluit je de deur. Op het beeldscherm zal vervolgens komen te staan wat de resttijd voor het ontkalken is. Op het eind van dit proces komt er op het beeldscherm de volgende boodschap te staan: “spoel het waterreservoir om en vul het met 1 liter vers water.”

Je opent opnieuw de deur en haalt het waterreservoir uit de machine, waarna je het water laat wegstromen. Maak het waterreservoir open en spoel deze nog eens extra uit met warm water, zodat de kalk volledig verdwijnt. Hierna vul je het reservoir opnieuw en plaats je deze weer in de machine.

Sluit de deur en klik op ‘verder’. Opnieuw zal je een programma in beeld zien met de huidige ‘resttijd’. Als er ‘programma afgerond’ komt te staan, klik je op ‘verder’ en open je de deur opnieuw. Je haalt het reservoir weer uit het apparaat en leegt deze opnieuw in de goot. Hierna vul je het waterreservoir nogmaals en plaats je deze weer in de stoomoven van Miele. Jouw stoomoven is ontkalkt!

Bekijk de instructiefilmpje, waarin dit proces nogmaals nagedaan wordt:

Hogedruk stoomovens ontkalken

Ook hogedruk stoomovens van Miele zijn eenvoudig schoon te maken. We leggen het hier gemakkelijk en snel uit. Allereerst doe je de machine aan, zodat je kunt beginnen met het ontkalken. Aan het getal boven het ‘S’-symbool in het beeld zie je hoeveel beurten je nog hebt voordat je het apparaat niet meer goed functioneert door de kalk. Vanaf het moment dat je nog 10 beurten hebt, wordt dat aangegeven op het scherm.

Vervolgens druk je op de ‘start’-knop, waarna je ‘E00’ in beeld zult zien verschijnen. Dit betekent dat de machine gaat voorbereiden. je kunt nu intussen een bakje met gewoon water vullen en een met Miele ontkalkingsmiddel: ‘CC-reiniger’. Het is hierbij van belang dat dit laatste bakje zuurbestendig is. Na het voorbereiden van de stoomoven komt er ‘E01’ in het display te staan, waarna je de spuit die je bij het apparaat hebt gekregen, kunt vullen met water. Je spuit deze leeg in de opening linksboven het apparaat en achter het dopje.

Na deze eerste spuit met water is een spuitvulling met ontkalkingsmiddel noodzakelijk. Deze doe je door hetzelfde gat als bij het water en hierna vul je deze nog twee maal met water. Hierna krijg je een piepje te horen en verschijnt de boodschap ‘E02’ op jouw scherm, wat betekent dat het apparaat voorbereidt voor het ontkalken. Een nieuw piepje volgt wanneer jouw machine daadwerkelijk klaar is voor het ontkalken. Je zult nu ‘E03’ op het scherm zien staan.

Nu doe je nogmaals twee keer ontkalkingsmiddel met de spuit in het gat en nogmaals twee vullingen met water. Wanneer je opnieuw een piep hoort, verschijnt de melding ‘E04’. Nu ben je klaar. Het apparaat gaat nog door tot melding ‘E08’ en dan is de machine zelf ook klaar. Je kunt het apparaat met een vaatdoekje nog even schoonmaken van binnen, maar dat was het dan ook. Jouw hogedruk stoomoven is schoon. Bekijk hier een handig instructiefilmpje van Miele, die is toegespitst op de types DG 4064 en DG 4164.

Miele stoomovens vergelijken

Via deze pagina kan je eenvoudig Miele stoomovens vergelijken. Selecteer jouw zoekvoorkeuren in het keuzemenu links in beeld en zoek op deze wijze naar de goedkoopste, of de meest geavanceerde stoomoven van het Duitse merk. Je kunt ze bekijken en vergelijken, waarna je een aanbod van een webshop kunt selecteren om jouw Miele stoomoven online te kopen! Wij hebben voor jou de scherpste aanbiedingen geselecteerd!