Kiezen voor een combi-stoomoven of niet?

Kiezen voor een combi-stoomoven of niet?

Het zul je je vast niet verbazen dat er veel verschillende merken stoomovens op de markt zijn. Misschien twijfel je er wel voor om te gaan voor een combi-stoomoven. In dit geval kies je voor een stoomoven die naast stomen ook kan bakken. Een combimodel is namelijk een combinatie van een oven en een stoomoven. Met zo’n model kun je dan ook gemakkelijk veel verschillende soorten gerechten klaarmaken. Zowel pizza, stokbrood als aardappelen maak je in no-time klaar met de combi-stoomoven.

Voordelen combi-stoomoven

Bij een combi-stoomoven geniet je dus van een model dat gebruik maakt van verschillende bereidingsfuncties. Hierdoor kun je zowel bakken, braden als stomen. Om te beginnen geniet je van een gezondere manier van bereiden, omdat je gebruik maakt van de stoomtechnieken. Doordat je je voedsel stoomt, blijven de vitaminen en mineralen beter bewaard in je maaltijden. Bovendien voorkom je op deze manier de verspreiding van vieze geurtjes in je keuken. De geuren worden namelijk direct opgevangen en weggevoerd. Een ander voordeel is dat de gerechten hun oorspronkelijke kleur bewaren tot maar liefst dertig minuten in de oven.

Doordat de stoom de warmte op een goede manier geleidt, gaart jouw eten op een gelijkmatigere manier. Daarnaast is het mogelijk om per maaltijd aan te geven of een lage of hoge vochtigheidsgraad wilt. Dit is handig, omdat je op deze manier meer verschillende gerechten klaar kunt maken. Zowel een krokante pizza als een lekkere taart hoort tot de mogelijkheden en je kunt er ook deeg mee laten rijzen. Een ander voordeel is dat de gaartijd van deze stoomoven 20 procent lager ligt dan die van gebruikelijke stoomovens.

Kies je bovendien voor een combimodel, dan geniet je van een model waarbij meerdere keuzes gecombineerd worden. Je kunt er zowel mee stomen als bakken. Hierdoor kun je veel meer verschillende gerechten klaarmaken, zoals visgerechten, aardappelpuree, ingevroren vlees, groenten en zelfs taarten. Doordat je gebruik maakt van een combi-oven in plaats van een combimagnetron maak je automatisch gebruik van gezondere manier van bereiden.

  • Gezondere bereiding.
  • Vitaminen en mineralen blijven beter bewaard.
  • Stomen en bakken!
  • Veel verschillende gerechten bereiden.
combi stoomovens

Combi-stoomovens vergelijken

Je kunt de verschillende combi-stoomovens via Slimster.nl online met elkaar vergelijken. Dit doet je door verschillende modellen te selecteren en te klikken op ‘vergelijken’. Ook kun je gebruik maken van het keuzemenu om jouw zoekvoorkeuren op te geven. Ga je voor het goedkoopste model? Of voor het meest geavanceerde type?

Je kunt op een aanbieding van een van onze aangesloten webshops ingaan om zo combi-stoomovens met interessante prijzen aan te schaffen. Slimster.nl: daar vergelijk je eenvoudig kwaliteitsmodellen stoomovens! Bovendien bestel je bij ons voor de laagste online prijs!

Zoek jij de beste combi stoomoven?
Beste stoomovens