Beste oven van 2022

Pascal van de Beek
Product Specialist
3minuten

Er zijn veel goede ovens, maar welke is de beste in 2022? Slimster heeft alle soorten ovens getest, zowel inbouw als vrijstaand, die je kunt vergelijken en kopen. We hebben alle combi-ovens, heteluchtovens en stoomovens getest op productkwaliteit en vergeleken met de laagste prijzen online. Slimster vindt de combinatie van prijs en kwaliteit belangrijk, daarom hebben we voor 2022 gekozen voor Beste Koop en Beste Geteste ovens. We tonen ook de meest verkochte ovens van het jaar. Zo weet je zeker dat jouw favoriete oven zijn geld waard is!

De beste bakovens / mini ovens

Met een bakoven / mini oven haal je een kleine en compacte oven in huis. Deze bakovens zijn vrijstaand te plaatsen en bieden alle belangrijke ovenfuncties. Ze zijn niet geschikt om grote gerechten met stoom te bereiden, maar je kunt vaak wel gebruik maken van boven- en onderwarmte, hetelucht en grillfunctie. Zo kun je een pizzaatje of stokbrood afbakken, maar ook een kip grillen aan een draaispit. Bekijk hier de beste bakovens van dit jaar!

De beste inbouw heteluchtovens

Een goede heteluchtoven is onmisbaar in een keuken. Met een oven kun je alle gerechten bereiden die je maar wilt. Bovendien bieden veel moderne heteluchtovens een ruim aanbod automatische programma's. Zo wordt het koken nog makkelijker! Houd bij een inbouw model rekening met de afmetingen. Zo zijn er heteluchtovens van 60 cm breed, maar ook van 90 cm breed. Bij Slimster hebben we de beste inbouw heteluchtovens geselecteerd!

De beste stoomovens

Met een stoomoven kun je op gezonde wijze gerechten bereiden. Door te koken met stoom blijven meer vitamines en mineralen bewaard. De prijs voor stoomovens ligt over het algemeen wat hoger, maar het zijn modellen van gerenommeerde merken als Miele, ATAG en Siemens. Zoek je een oven met stoomfunctie om jouw keuken compleet te maken? Bekijk bij Slimster de Beste Koop en Beste Getest stoomovens van dit jaar!

De beste combi-magnetrons

Op zoek naar 1 apparaat om de functies van een magnetron, oven en grill te combineren? Een combi-oven biedt het allemaal. Zo kun je restjes opwarmen, maar ook een lekkere lasagne met knapperig korstje bereiden. Bij Slimster.nl kun je alle soorten combi-ovens vergelijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een combi-oven met pizza-functie of met draaiplateau? Wij hebben de Beste Koop en Getest voor je!

Toon alle afbeeldingen

Op welke punten zijn de ovens getest?

Om bezoekers zoveel mogelijk te kunnen adviseren hebben we naast de analyse en onderzoek van de gebruikerservaring ook de ovens getest. Wij begrijpen dat jij als consument kieskeurig bent, daarom vinden wij het belangrijk dat je snel de beste oven kunt vinden. Al deze informatiebronnen stellen ons in staat jou volledig onafhankelijk te adviseren welke oven de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft. Onze test van de beste ovens voor 2022 omvat het volgende:

  • Hoe wordt de oven geleverd & geinstalleerd?
  • Is de oven gebruiksvriendelijk?
  • Is de oven energiezuinig?
  • Beschikt de oven over een magnetronfunctie?
  • Wat is het vermogen van de oven?
  • Hoe worden de gerechten in de oven bereidt?
  • Welke veiligheidskenmerken heeft de oven?
  • Is de oven makkelijk zelf in te bouwen?