Product Specialist
2 minuten
Misschien sta je wel voor de keuze of je een stoomoven of een combi stoomoven zou moeten kopen. In dat geval is het handig om de voor- en nadelen van zowel een stoom- als een combi stoomoven te weten. Slimster.nl geeft jou bij dezen een helder overzicht van de pro’s en con’s van de verschillende modellen, zodat je zelf kunt bepalen welk apparaat het beste bij jouw huishouden past.

Als allereerst zullen we de reguliere stoomovens bespreken. Deze modellen hebben als grote voordeel dat je er gezonder jouw voedsel mee kunt bereiden. Mineralen en vitaminen blijven door de stoomtechnieken beter bewaard in jouw maaltijden en je zult weinig last hebben van vervelende geurtjes na het stomen. Aangezien je gebruik maakt van een oven, heb je geen boter en vet meer nodig voor het bereiden van jouw maaltijden, omdat de oven gebruik maakt van het natuurlijk vet van de producten. Tevens kan je meerdere maaltijden tegelijkertijd bereiden. Ten opzichte van de combi stoomoven is de stoomoven goedkoper.

 • Vitaminen en mineralen blijven beter bewaard.
 • Weinig geurtjes na het bereiden.
 • Smaak van jouw maaltijd blijft beter intact.
 • Boter en vet niet nodig.
 • Meerdere gerechten tegelijkertijd bereiden.
 • Goedkoper dan een combi model.
 • Een voorbeeld van een solo-stoomoven is de BS7304021M van AEG. Dit model is uitgerust met de klassieke stoomfuncties, zoals het bereiden van vis en vlees, groenten en bijgerechten. De netto-inhoud van de oven is 36 liter en dankzij het systeem van Isofront Plus maak je altijd gebruik van een heerlijk koele ovendeur. Dit model kan je bedienen met touch control en er zitten diverse geprogrammeerde recept instellingen bij ingebouwd.

  Indien je wenst te gaan voor een combi stoomoven, geniet je van alle voordelen van een stoomoven, op één na: de prijs. Een combi model is namelijk wel duurder dan een regulier model. Dat komt echter omdat dit apparaat geavanceerder is. Doordat het een combi model is, geniet je van de gemakken van meerdere principes in één apparaat. Met deze oven kan je zowel stomen als bakken, met als gevolg dat je er meer gerechten mee klaar kunt maken. Zowel aardappelpuree als visgerechten, taarten en ingevroren producten zijn een match voor dit type oven. Combi-stoomovens kunnen beschikken over een grill-functie, maar ook over magnetronfuncties.

 • Meer gerechten klaarmaken.
 • Zowel stomen als bakken!
 • Duurder dan solo-stoomoven.
 • Een goede combi stoomoven kan jou helpen bij het bereiden van totaal uiteenlopende maaltijden, waarbij je gebruik maakt van zowel de stoomfunctie als de grill- en heteluchtfunctie. Het apparaat verwarmt van onder- en boven. Het apparaat heeft een netto-inhoud van 48 liter en maakt gebruik van diverse handige functies. Geniet mee van Kinderbeveiliging, versneld voorverwarmen en een uitneembare ovendeur.

  Via Slimster.nl kan je de verschillende modellen stoomovens en combi stoomovens met elkaar vergelijken. Ben jij op zoek naar het goedkoopste apparaat, dan kan je dit in jouw zoekvoorkeuren opgeven in het filtermenu. Daarna verschijnen vervolgens de apparaten die aan jouw zoekprofiel voldoen. Je kunt ze onderling vergelijken, zodat je de laagste prijzen van de webshops kunt bekijken en andere specificaties. Door in te gaan op een interessant aanbod, kan je jouw stoomoven gemakkelijk online kopen!