Kiezen voor een stoomoven van Miele of Siemens?

Kiezen voor een stoomoven van Miele of Siemens?

Zowel Miele als Siemens zijn merken die geweldige stoomoven op de markt hebben. Natuurlijk wil je het beste model en zul je dus willen weten welk merk jou het beste model zal kunnen brengen. Om het voor jou wat eenvoudiger te maken, heeft Slimster.nl op deze pagina gezorgd voor een overzicht van de voordelen van de verschillende merken. Hierdoor kun je meer beslagen ten ijs komen!

Voordelen van Miele stoomovens

Kies je voor een nieuwe stoomoven van Miele, dan ga je voor een apparaat dat gebruik maakt van de nieuwe VitaSteam-technologie. Hierbij wordt de temperatuur extra nauwkeurig geregeld. Dit heeft ermee te maken dat het zogeheten stroomaggregaat zich bevindt in de ovenruimte, dus in het waterreservoir. Het voordeel is dat jouw maaltijden altijd eerst op een zorgzame manier door het stoom verwarmd worden.

Waar veel andere technieken nog wel eens gebruik maken van droge warmte, is bij Miele dan ook geen sprake. Door deze technologie geniet je bij Miele van continue vervanging van stoom. Deze stoom wordt continu opgewekt, met als gevolg dat oude stoom niet zal zorgen voor geuroverdracht bij maaltijden.

De stoomovens van Miele zijn duurzaam en het merk verzekert jou dat je bij een normaal gebruik maar liefst 20 jaar gebruik kunt blijven maken van de apparaten van Miele. Bovendien kun je er in een keer meerdere menu’s mee koken, waardoor je bespaart op energiekosten. Het geniale hieraan? Er vindt geen geuroverdracht plaats.

De bereidingsruimte bij Miele is voorzien van roestvrij staal, waardoor deze robuuster wordt. Per gerecht verschijnt er op de apparaten van Miele automatische een voorgeprogrammeerde temperatuur. Je kunt deze zelf nog aanpassen naar eigen wensen, maar het is bij Miele al mogelijk om te stomen op 50 graden.

Miele maakt daarnaast als merk tegenwoordig ook gebruik van hogedruk stoomovens. Met dit type stoomovens heb je een maaltijd zeer snel bereid. Bovendien hebben ze een vrij hoog rendement, waardoor je kunt besparen op jouw energiekosten. Je kunt stomen op een temperatuur van maar liefst 120 graden, waardoor er druk zal ontstaan in de bereidingsruimte. Het gevolg? Je kunt op een vliegensvlugge manier de meest gezonde en smaakvolle maaltijden op tafel zetten.

miele stoomoven of siemens stoomoven

Voordelen Siemens stoomovens

Ook Siemens levert jou als merk de nodige voordelen. Wat opvalt bij dit merk is vooral zijn gebruiksvriendelijkheid. Een van de paradepaartjes bij dit merk is de functie LightControl. Dit is een handig bedieningssysteem, waarbij de druktoetsen van links naar rechts gerangschikt zijn. Bovendien maak je hier gebruik van een zogeheten TFT-kleurendisplay wat staat voor intuïtief bedieningsgemak en waardoor je de toetsen beter kunt lezen. Siemens is dus echt een merk wat gaat voor ultiem gemak en zichtbaarheid van diens functies.

Een ander handig voordeel is de implementatie van CookControl. Deze functie zorgt ervoor dat je kunt kiezen voor tot maar liefst 70 ingestelde programma’s. Het handige aan deze functie is bovendien dat al die programma’s al precies afgesteld zijn op het gerecht wat je bereiden wilt. Weer een duidelijk voorbeeld van gebruiksvriendelijkheid.

Dat de apparaten van Siemens ook energiezuinig zijn, is een feit. Ze hebben namelijk het energielabel A-20% gekregen. Dit betekent dat ze maar liefst 20 procent zuiniger zijn dan de reguliere modellen met energieklasse A. Hierdoor ben je niet alleen een vriend van jouw portemonnee, maar ook van het milieu. Dankzij de implementatie van een vochtigheidssensor kun je de stoomopwekking daarnaast op een optimale wijze sturen.

Om een lang verhaal kort te maken: kiezen voor Miele is gaan voor een geavanceerd verwarmingssysteem, waarbij je op zeer lage temperaturen kunt stomen. Een keuze voor Siemens is een keuze voor extra gebruiksvriendelijkheid. Het hangt van jouw voorkeuren af voor welk model je precies kiest.

Zoek jij de beste stoomoven van 2024?
Beste stoomovens

Stoomovens vergelijken

Wil je stoomovens van Miele en Siemens met elkaar vergelijken? Dat kan heel eenvoudig via Slimster.nl. Wij maken namelijk gebruik van een handig filtermenu, waar je kunt opgeven welke modellen je meeneemt in jouw vergelijking. Bovendien geef je hier de prijsklasse, gewenste afmetingen en voorkeursfunctie op. Ga je het liefst voor het aanbod met de goedkoopste stoomoven, of kies je voor de meest energiezuinige variant? Je kunt de modellen via een van onze webshops online kopen, waarbij wij hopen dat je versteld zult staan van de aantrekkelijke prijzen. Bij Slimster.nl profiteer je namelijk elke dag van de beste online aanbiedingen van onze aangesloten webshops!