Zelf vloer leggen of laten doen door vakman?

Zelf vloer leggen of laten doen door vakman?
Pascal van de Beek
Content Specialist
4 minuten

Wil jij een nieuwe vloer in je woning? Dan heb je de mogelijkheid om de vloer zelf te leggen of deze klus uit te besteden. Welke vloeren kun je het beste laten leggen door een vakman en wat zijn de voordelen van het inschakelen van deze specialist? Ook vertellen we je in welke situaties het zelf leggen van een vloer wel een optie is.

Voordelen vloer laten leggen

 • Zelf geen tijd kwijt: geen vrije dagen opnemen of bezig zijn in avonden/weekenden
 • Garantie op materiaal en plaatsing
 • Vakman kan je vrijblijvend adviseren over alle mogelijkheden
 • Vakman heeft ervaring met vloer leggen, weet wat ie doet

Houten vloer: zelf leggen of uitbesteden?

zelf vloer leggen

Een houten vloer leggen is een lastige klus, aangezien je met een aantal dingen rekening moet houden. Je kunt een houten vloer op 2 manieren leggen:

 1. Houten vloer zwevend leggen
 2. Houten vloer verlijmen
Meer weten over deze opties?
Houten vloer

Het zelf leggen van een houten vloer is mogelijk, maar hier gaat wel heel veel tijd in zitten. Ga je voor visgraat parket of ander bijzonder legpatroon? Een vakman heeft hier ervaring mee en kan deze vloer vakkundig voor je leggen. Foutjes zijn snel gemaakt bij het leggen van een parketvloer en het zou zonde zijn als je extra kosten moet maken om die fouten op te lossen.

Houten vloer laten leggen?
Parketvloer offertes

Pvc vloer: zelf leggen of uitbesteden?

vloer zelf leggen

Een pvc vloer is zelf te leggen, maar het inschakelen van een vakman heeft diverse voordelen zoals je hierboven al hebt kunnen zien. Daarnaast is het bij een pvc vloer belangrijk dat je een vlakke ondervloer hebt en is het soms nodig de vloer te egaliseren.

Wil je zelf niet te veel tijd kwijt zijn aan het leggen van de vloer en zeker zijn van kwaliteit? Schakel dan de hulp in van een vakman.

Pvc vloer laten leggen?
Pvc vloer offertes

Laminaat leggen: zelf doen of uitbesteden?

laminaat zelf leggen of laten doen

Wil je een laminaatvloer leggen in je huis? Het is mogelijk om dit zelf te leggen, maar in bepaalde gevallen is het zeker verstandig om een specialist in te schakelen. Gaat het om grote ruimtes, kamers met scheve muren of hele lange stukken? Dan komt er meer bij kijken dan simpelweg het 'klikken' van het laminaat. Het is een precies klusje om het laminaat om maat te zagen en een foutje is snel gemaakt. Het is daarnaast een tijdrovende klus. Laat het laminaat vakkundig en snel leggen door een vakman en geniet in no-time van je nieuwe vloer.

Laminaat leggen?
Laminaat offertes

Gegoten vloeren: zelf doen of uitbesteden?

hoe vloer leggen

Ga je voor een gietvloer, woonbeton, granito vloer of grindvloer? Schakel dan altijd de hulp in van een ervaren vakman. Het is belangrijk om scheuren te voorkomen in deze vloeren. Een vakkundige specialist kan de vloer correct aanbrengen en afwerken, zodat je jarenlang plezier hebt van de vloer.

Vloer laten leggen?
Vloeren offertes

Tegelvloer: zelf leggen of uitbesteden?

zelf vloeren

Ga je voor een tegelvloer in combinatie met vloerverwarming? Moet er eerst een oude tegelvloer verwijderd worden? Hoewel je met wat handigheid prima zelf een tegelvloer kunt leggen, komt er veel meer bij kijken dan het echte leggen van de vloer:

 • Oude vloer verwijderen en afvoeren
 • Ondervloer vlak maken
 • Eventueel vloerverwarming aanbrengen
 • Tegelvloer plaatsen en afwerken

Wil je tegels in een speciaal legverband? Een specialist heeft hier uiteraard ook ervaring mee.

Vloertegels laten leggen?
Tegelvloer offertes

Kan ik zelf vloerbedekking leggen?

zelf een vloer leggen

Vloerbedekking leggen is een klus wat je zelf kunt doen, maar het scheelt je veel tijd en energie als je dit uitbesteedt aan een vakman. Tapijt wordt namelijk geleverd in stroken en deze moeten nog netjes naast elkaar worden gelegd. Ook is het nodig de rollen op maat te snijden, zodat alles precies op de ondervloer past. Een vakman heeft hier zoveel ervaring mee dat dit snel en vakkundig gebeurt.

Vloerbedekking laten leggen
Tapijt offertes

Vloer laten leggen door ervaren vakman?

Zelf vloer leggen of laten doen door vakman?

Het is dus zeker mogelijk om bepaalde vloeren zelf te leggen, maar we raden je in de meeste gevallen aan de hulp van een vakman in te schakelen. Zo profiteer je van garantie, vakwerk en kun je snel genieten van je nieuwe vloer.

Direct vloerspecialisten vergelijken

NL Parket
HG Vloersystemen
het vloerenmagazijn
Eijkelenboom Montage
BestFloors
Kossen Woninginrichting
Colors@home Wendy
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal