• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Nieuwe vloer op bestaande tegels leggen: kan dit?
  Ga naar

  Nieuwe vloer op bestaande tegels leggen: kan dit?

  Is de tegelvloer in je nieuwe woning niet jouw smaak of wil je gewoon een andere vloer in huis? Het uitbreken van de oude tegelvloer kan een flinke klus zijn. Gelukkig is er een andere manier: de nieuwe vloer leggen op de bestaande vloer. Kan je altijd een nieuwe vloer op de bestaande vloer leggen en waar moet je dan goed op letten?

  Kan ik een nieuwe vloer op bestaande vloer leggen?

  Niemand staat te springen om oude plavuizen of tegels uit te breken. Gelukkig is dit in veel gevallen ook niet nodig en kan de tegelvloer onder de nieuwe vloer blijven liggen. Door vloer op vloer te plaatsen voorkom je ook dat je in de plavuizen moet hakken en per ongeluk een verwarmingsbuis van de vloerverwarming raakt.

  Vloer laten leggen door vakman
  houten vloer over tegels

  Voordelen vloer over tegelvloer

  • Snellere plaatsing mogelijk
  • Goedkoper dan eerst oude vloer verwijderen
  • Geen sloopwerk, minder afval

  Nadelen vloer over tegelvloer

  • Vloer komt verder omhoog
  • Tegelvloer in veel gevallen egaliseren

  3 Aandachtspunten bij nieuwe vloer over bestaande vloer?

  1. Staat van oude tegelvloer

  Zitten alle tegels van de oude vloer nog vast in de lijm of het cement en is de vloer egaal? Zijn er scheuren zichtbaar in de tegels of is de vloer nog netjes en vlak? De staat van de tegelvloer bepaalt of het mogelijk is of je zomaar een nieuwe vloer over de bestaande tegels kunt leggen.

  2. Welke ondervloer heb je nodig?

  Plaats je een dunne vloer over een bestaande vloer, dan moet de ondergrond goed egaal zijn. De bestaande vloer egaliseren kan dan nodig zijn om een mooi resultaat te krijgen. Vooral bij het verlijmen van de nieuwe vloer op de oude vloer is het egaliseren belangrijk. Dit geldt bijvoorbeeld voor het verlijmen van pvc en parket op de bestaande vloer.

  3. Aanpassingen aan drempels en deuren nodig?

  Bij het leggen van een nieuwe vloer over bestaande tegels komt de vloer hoger te liggen dan voorheen. Ga je voor een dunne vloer, dan is er doorgaans niet veel aan de hand. Kies je een iets dikkere vloer (laminaat of parket), dan kan het nodig zijn om de deuren iets in te laten korten.

  vloeren op bestaande vloer

  Gietvloer over tegelvloer

  Een gietvloer kan al geplaatst worden met een dikte van enkele millimeters, waardoor het een ideale vloer is om over een bestaande tegelvloer te plaatsen.

  Gietvloer

  Woonbeton over tegels

  Ook een cementgebonden gietvloer is mogelijk met een dikte van een paar millimeter. Een vlakke en egale ondergrond is bij deze vloeren wel erg belangrijk.

  Betonvloer

  vloertegels leggen over bestaande vloer

  Tegels over tegelvloer

  Vaak wordt hier gekozen voor ‘renovatietegels’. Dit zijn dunne tegels die op de bestaande vloer worden verlijmd. Deze tegels zijn doorgaans wat duurder dan gewone tegels, maar je bespaart ook op de kosten van de oude vloer verwijderen.

  Vloertegels

  Parket leggen op bestaande vloer

  Een houten vloer leggen op tegels kan op 2 manieren. Je kunt de houten vloer zwevend leggen of het parket verlijmen. Vooral bij het verlijmen van de parketvloer is een egale ondergrond erg belangrijk.

  Houten vloer

  laminaat op tegelvloer leggen

  Laminaat over tegelvloer

  Voordat je laminaat kan aanbrengen over een tegelvloer is een goede ondervloer nodig, net als bij parket. Zo zorg je voor een goede basis voor het laminaat.

  Laminaat vloer

  Pvc vloer over tegels

  Laat je een pvc vloer over een bestaande vloer leggen? Een pvc vloer is slechts enkele mm dik. Je kunt op 2 manieren pvc over plavuizen leggen: je kunt het verlijmen of klik pvc kiezen.

  Pvc vloer

  vloer egaliseren over tegels

  Grindvloer over tegels

  Het is ook mogelijk om een grindvloer te plaatsen over tegels. Ook hier geldt wel als voorwaarde dat de ondergrond egaal moet zijn.

  Grindvloer

  Tapijt over bestaande vloer

  Wil je liever tapijt in plaats van een tegelvloer? Het egaliseren van de ondervloer is ook hier nodig om het tapijt netjes aan te brengen.

  Vloerbedekking

  Nieuwe vloer over bestaande tegels leggen?

  Heb jij een tegelvloer en wil je een nieuwe vloer zonder de oude vloer te verwijderen? Zoals je ziet heb je ontzettend veel mogelijkheden om een nieuwe uitstraling te creëren. Wil je toch nog extra advies ontvangen over de mogelijkheden van jouw nieuwe vloer? Vraag dan gratis vloeren offertes aan en laat je vrijblijvend adviseren door de vakmannen uit ons netwerk.

  Ervaren en vakkundige vloeren specialist vinden?

  Vloerenfabriek.nl
  Het Vloeren Magazijn
  Kossen Woninginrichting
  Vloeren Galerie
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal
  Deel deze pagina