Wasdrogers vergelijken op vulgewicht / trommelinhoud

Wasdrogers vergelijken op vulgewicht / trommelinhoud

Een belangrijke eigenschap waarop je kunt letten bij het kiezen van de juiste wasdroger voor jouw wensen, is het maximale vulgewicht van de machine in kwestie. Het vulgewicht doelt op de trommelinhoud, oftewel de grootte van de trommel en de hoeveelheid was die hier maximaal in past. Het maximale vulgewicht varieert bij drogers tussen de 3 kilo en de 10 kilo.

Het is handig om bij jezelf na te gaan hoeveel vulgewicht voor jou ideaal zou zijn. Draai je bijvoorbeeld vaak kleine wasjes, dan is het handiger om een droger met een lager maximaal vulgewicht te kiezen. Het is namelijk energiezuiniger om jouw machine zo vol mogelijk te stoppen voordat je hem aanzet. Heb je echter juist vaak grote stapels wasgoed, dan doe je er verstandig aan om voor een hoger maximaal vulgewicht te gaan. Via Slimster kun je gemakkelijk verschillende wasdrogers met uiteenlopende eigenschappen met elkaar te vergelijken.

Kies je bijvoorbeeld voor een wasdroger met een maximaal vulgewicht van 8 kilo, dan kun je hierin nog filteren op geluidsniveau: stil (63 tot 65 dB) of minder stil (hoger dan 65 dB). Zo kom je met Slimster altijd uit bij de wasdroger die het beste bij jou past!

Wasdrogers vergelijken op vulgewicht

Heb jij bepaald welk maximaal vulgewicht voor jouw wasdroger ideaal is? Dan kun je de wasdrogers uit deze categorie met elkaar gaan vergelijken. Slimster biedt een zeer handige vergelijkingstool aan waarmee je drogers met bijvoorbeeld dezelfde trommelinhoud gemakkelijk naast elkaar zet. Je kunt dan nog filteren op andere eigenschappen die voor jou belangrijk kunnen zijn, zoals merk, prijs, gewicht en aanwezigheid van kinderbeveiliging. Door kieskeurig te vergelijken met Slimster vind jij beslist de laagste prijs voor jouw nieuwe droger!

Ben jij op zoek naar de beste wasdroger?
Beste wasdrogers

Trommelinhoud droger kiezen

Het maximale vulgewicht, oftewel de trommelinhoud varieert zoals gezegd tussen ongeveer 5 en 9 kilo. Dat is nogal een verschil, en dus is het verstandig om goed na te denken wat voor formaat het beste bij jou past. Allereerst is het slim om het vulgewicht van de wasdroger aan te passen op dat van jouw wasmachine.

Zo weet je zeker dat al het wasgoed dat je in een volle machine hebt gewassen ook in de wasdroger past. Het is dus aan te raden om nooit een kleinere wasdroger te nemen dan de grootte van de wasmachine. Bovendien kreukt was minder in een wasdroger met grotere inhoud, omdat er meer ruimte is. Ook gaat het drogen sneller bij een grotere trommelinhoud.