De woonkamer is één van de belangrijkste plekken in huis en je brengt er alleen of met je gezin veel tijd door. Welke vloeren zijn het meest geschikt voor de woonkamer?

Toon alle afbeeldingen

Woonkamer vloer voor al jouw wensen

De woonkamer is een multifunctionele ruimte: je kan er ontspannen maar ook actief doen. Je wilt dat de vloer comfort en warmte uitstraalt, maar ook tegen een stootje kan.

Voor iedereen is er wel een geschikte vloer te vinden. Wat is je budget? Voor welke stijl ga je in de woonkamer? Eigenlijk zijn alle binnenvloeren te gebruiken als woonkamer vloer en ligt de keuze dus volledig bij jou.

3 meest gekozen opties

De onderstaande opties zien we toch wel het meeste terug in de Nederlandse woonkamers:

Maar heb je een andere voorkeur? Je hebt natuurlijk de complete regie over je eigen huis. Andere opties voor een woonkamer vloer zijn:

Bekijk de onderstaande foto's om meer inspiratie op te doen voor jouw woonkamer vloer:

vloer woonkamer

Meer vloeren info

Vloeren voorbeelden

Vloeren voorbeelden

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor vloeren? Of je nu op zoekt bent naar inspiratie voor je woonkamer, badkamer, hal of keuken: we hebben diverse voorbeelden voor je op een rij gezet. Zo doe je ideeën op voor je nieuwe vloer.

Vloeren kosten

Vloeren kosten

Wil je een nieuwe vloer in je woning of zoek je een vloer voor je nieuwbouwhuis? En weet je nog niet goed welke vloer het beste bij jouw wensen aansluit? Je hebt de keuze uit veel verschillende vloeren, met ieder hun eigen kenmerken en prijskaartje.

Diverse stijlen

  • Industrieel
  • Landelijk
  • Klassiek
  • Minimalistisch
  • Modern

Nieuwe woonkamer vloer laten leggen door vakman

Wil je nog meer advies ontvangen over je nieuwe woonkamer vloer? Of heb je jouw ideale woonkamer vloer al gevonden? Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan en kom in contact met vloer specialisten die actief zijn in jouw regio. Door deze specialisten te vergelijken, vind je eenvoudig de beste deal.

  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal