• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 138.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Kosten verbouwing

Wat kost een verbouwing?

Ga naar
Minimale kosten € 2.000,- Maximale kosten € 26.000,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 14.000,-
Gemiddelde prijzen verbouwing woning

Wil je jouw bestaande woning verbouwen? Heb je een kluswoning gekocht en wil je dit huis renoveren? Of je nu je woning wilt vergroten, vernieuwen of verbeteren: een verbouwing is dan een oplossing. Verbouwingen zijn er in vele soorten en maten, maar goedkoop zijn ze eigenlijk nooit. Wat kost een verbouwing en waar moet je op letten?

Kosten woning verbouwen

Verbouwing per ruimte
Prijzen*
Badkamer verbouwen € 2.000 - 10.000
Keuken verbouwen € 5.000 - 18.000
Zolder verbouwen € 2.000 - 18.000
Toilet verbouwen € 750 - 1.500

*Gemiddelde verbouwingskosten

Woning vergroten
Prijzen*
Dakkapel prijzen € 2.600 - 8.200
Nokverhoging prijzen € 7.500 - 26.000
Serre prijzen € 6.500 - 17.500
Uitbouw kosten € 3.000 - 60.000
Dakopbouw kosten € 14.000 - 25.000
Erker kosten € 3.000 - 15.000

*Gemiddelde verbouwingskosten

Wat kost een verbouwing van je woning? De renovatie prijzen zijn afhankelijk van de soort verbouwing en de grootte van de klus. Ook de arbeidskosten, materiaalkosten en uitvoering speelt een rol. Ga je namelijk voor een standaard afwerking of wil je luxe snufjes toevoegen? De prijs kan flink variëren. We geven je een indicatie van de mogelijkheden. Liever een prijsopgave ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend verbouwing offertes aan via Slimster.

Verbouwing kosten vergelijken
verbouwing kosten
Meer inspiratie opdoen?

Verbouwing kosten per m2

Wil je een deel van de woning verbouwen of ga je jouw woning vergroten? Hoeveel kost deze verbouwing dan gemiddeld? Bij deze verbouwingen zie je doorgaans de verbouwing prijs per m2. Denk hier aan het plaatsen van een uitbouw, serre of garage.

Verbouwing kosten per m3

Wil je jouw hele woning renoveren of verbouwen? Bij een totaalrenovatie van de woning rekent de aannemer vaak op basis van de verbouwing prijs per m3. Naast een totale woningrenovatie wordt ook een nieuwe woning vaak uitgedrukt in prijs per m3. Hoe groter de renovatie, hoe goedkoper de m3 prijs doorgaans wordt.

Complete woning renovatie
Renovatiekosten per m3
Kleine woning renoveren € 400 - 500
Gemiddelde woning renoveren € 350 - 400
Grote woning renoveren € 300 - 350

Indicatie van woning renovatie prijzen. Kan uiteraard verschillen per vakman.

Populaire klussen bij verbouwing

verbouwing kosten

Wat kost een aannemer?

 • Overziet werkzaamheden & uitvoering
 • Houdt het overzicht
 • Houdt het contact met de vakmannen

Ga je jouw huis verbouwen? Dan kan een aannemer je helpen bij de coördinatie. De aannemer is dan geheel aansprakelijk voor de verbouwing en onderhoudt het contact met alle vakmannen. Maar wat kost een aannemer? Er zijn verschillende prijsafspraken mogelijk:

Vaste prijs

Je hebt dan duidelijkheid, de aannemer kan niet zomaar een meerprijs rekenen. Nadeel is dat je geen recht hebt op gespecificeerde rekening, je hebt dus geen inzicht in de kosten.

Richtprijs

Gebaseerd op geschatte kosten. Vaak is het uitgangspunt dat de uiteindelijke prijs niet meer dan 10% mag afwijken van de richtprijs. Maak hier goede afspraken over.

Aannemer per uur betalen

We hadden het eerder al over de renovatiekosten per m2 of per kubieke meter. Maar het is ook mogelijk om de uurprijs van een aannemer aan te houden. De materiaalkosten en overige middelen komen dan nog bovenop de prijs. Ga je voor een prijs per uur, zorg dan dat je duidelijk hebt wat de prijs voor materialen, hulpmiddelen en voorrijkosten is. Gemiddeld vraagt een aannemer € 30 – 45 per uur.

Verbouwing zelf coördineren

Ga je liever zelf de verbouwing coördineren? Dan moet je zelf de contacten onderhouden met de specialisten. Heb je een grote verbouwing, dan kan het aantal vakmannen flink oplopen. Enkele vakmannen die je nodig hebt bij een verbouwing:

 • Schilder
 • Stukadoor
 • Tegelzetter
 • Glaszetter

 • Loodgieter
 • Elektricien
 • Timmerman
 • Dakdekker

Verbouwing voorbereiden

Wil je jouw woning verbouwen? Een goede voorbereiding is ook hier het halve werk. Probeer de volgende vragen voor jezelf te beantwoorden:

 • Wat wil je verbouwen?
 • Wat doe je zelf en wat laat je uitvoeren?
 • Wat is je budget?
 • Wat is je planning / verbouwingsplan?
 • Heb ik vergunningen nodig?

Een aannemer kan deze vragen met je bespreken en je adviseren over de mogelijkheden. Op basis van de informatie stelt de aannemer vervolgens een prijsofferte op.

Informeer je buren! Voorkom onnodige frustraties en breng je buren op tijd op de hoogte van je verbouwing. Als je een vergunning nodig hebt, kunnen je buren bezwaar aantekenen. Door ze op een vriendelijke manier bij het proces te betrekken, verklein je het risico dat ze de verbouwing dwarsbomen.

Beste deal vinden voor woning verbouwen

Ga je jouw hele woning renoveren of gedeeltelijk je huis verbouwen? Vraag gratis en vrijblijvend renovatie offertes aan bij Slimster om in contact te komen met ervaren aannemers die in jouw regio actief zijn. Deze aannemers kunnen je adviseren over alle mogelijkheden en een gedetailleerde prijsopgave opstellen. Je beslist zelf welke aannemer het beste bij je past.

Direct en vrijblijvend aannemers vergelijken

Henk Troost Aannemersbedrijf
Bouwbedrijf Gooise Meren
Badinstallaties Betucom
Rob't Hart Aannemers
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal