• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 163.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
7 Tips voor een lage energierekening
Ga naar

7 Tips voor een lage energierekening

Een lage energierekening is beter voor het milieu én goed voor je portemonnee! Meer geld overhouden voor leuke dingen. Dat wil jij toch ook? Bij energiebesparing denk je al snel aan grote ingrepen, zoals de aanschaf van zonnepanelen of je woning isoleren. Maar er zijn ook simpelere, goedkopere manieren die zorgen voor energiebesparing. Wij geven je 7 energie besparen tips.

1. Duurzame lampen

De aanschaf van duurzame lampen kost geld, maar dat heb je al snel terugverdiend als je al je spaarlampen vervangt door LED lampen. Deze duurzame lampen branden 3 tot 5 keer langer dan spaarlampen, jarenlang in plaats van minder dan een jaar. Ook kun je met LED lampen zorgen voor een lage energierekening, omdat er geen energie verloren gaat aan het verhitten van de lampen.

2. Deksel op de pan

Met het deksel op de pan kookt water sneller en blijft eten warm. Je voorkomt warmteverlies en kunt de pit lager draaien. Als je bij elke maaltijd die je kookt het deksel op de pan legt, kun je snel en eenvoudig energie besparen.

3. Was drogen aan een droogrek

Energiezuinig drogen

Een wasdroger is energieverspilling. Zelfs bij gebruik van een energiezuinig exemplaar met een A+++ energielabel ben je al veel energie kwijt en dus ook geld. Wil je een lage energierekening? Droog dan gratis je was aan een droogrek.

4. Vaatwasser op Ecoprogramma

Je vaatwasser de deur uit, dat gaat misschien wat ver, maar je kunt wel je energierekening verlagen door gebruik te maken van het Ecoprogramma. Hiermee ben je niet alleen bezig met energie besparing, maar ook met waterbesparing.

5. Opladers uit het stopcontact

Natuurlijk moet de oplader in het stopcontact als er een apparaat wordt opgeladen. Maar op alle andere momenten kan de stekker eruit. Dat is namelijk energiebesparing en dus een lagere energierekening. Je kunt dus beter niet ’s nachts je apparaten opladen.

6. Waterbesparende douchekop

Waterbesparende douchekop

Elke dag douchen is heerlijk, maar het kost je veel water en energie. Je kunt korter douchen, maar energie besparen kan ook door de aanschaf van een waterbesparende douchekop. Deze energiezuinige douchekop is zo ontworpen dat de waterstralen die eruit komen op elkaar botsen en vervolgens vernevelen. Je doet met een waterbesparende douchekop niet alleen aan waterbesparing, maar ook aan energiebesparing. Je gebruikt minder water en dus wordt er minder water verwarmd. Dat is pas slim energie besparen!

7. Nieuwe apparaten kopen

Het lijkt een dure grap: nieuwe apparaten kopen. Maar nieuwe apparaten zijn veel energiezuiniger dan oude apparaten. Ze hebben namelijk een hoger energielabel. Het meest duurzaam zijn apparaten met een energielabel van A+++. Een label A of A+ is al stukken minder energiezuinig. Ook geldt: hoe kleiner een apparaat, hoe energiezuiniger. Dus kun je het doen met een kleinere koelkast, kies daar dan voor, want hiermee kun je zorgen voor een lage energierekening.

Je complete huis verduurzamen?

Natuurlijk zorgen de bovenstaande energiebesparen tips voor een lage energierekening, maar wil je echt een lage energierekening, kies dan voor zonnepanelen en/of isolatie.

Zonnepanelen plaatsen?

Isolatie plaatsen?

Energie goedkoper inkopen?

Deel deze pagina