• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Kan ik zonnepanelen op mijn dak plaatsen?
  Ga naar

  Kan ik zonnepanelen op mijn dak plaatsen?

  Wil jij nieuwe zonnepanelen op jouw dak laten plaatsen? De opbrengst is voor een groot deel afhankelijk van het dak waar ze op liggen. Ben je benieuwd of zonnepanelen op jouw dak kunnen en welke voorwaarden hieraan vastzitten?

  Ben je de eigenaar van de woning?

  Of je zonnepanelen kunt laten plaatsen is o.a. afhankelijk van het type woning.

  • Huurwoning: toestemming nodig van woningcorporatie en verhuurder.
  • Appartement/flat: toestemming nodig van VVE.
  • Koophuis: geen toestemming nodig.

  Heb je een vergunning nodig?

  Om zonnepanelen op je woning te laten plaatsen heb je meestal geen vergunning nodig, maar moeten de zonnepanelen wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Woon je in een monumentaal pand of in een beschermd stadsgezicht? Dan heb je wel een vergunning nodig.

  Benieuwd naar de voorwaarden?

  Wat is de richting en hellingshoek van de zonnepanelen?

  zonnepanelen op dak

  Voor de beste opbrengst moeten je zonnepanelen gericht zijn op het zuiden onder een hoek van 35 graden, maar ook naar het oosten of westen zijn nog rendabele posities. Wij hebben hieronder een overzicht gemaakt met de beste hellingshoeken per verschillende richtingen van je dak voor de beste opbrengst.

  Richting Hellingshoek
  Oosten 10 - 20°
  Zuidoosten 10 - 50°
  Zuiden 20 - 50°
  Zuidwesten 25 - 36°
  Westen 10 - 20°

  Hoeveel zonnepanelen passen er op je dak?

  Wil je weten of je zonnepanelen kunt plaatsen op je dak? De grootte van je dak speelt dan ook een rol, het is namelijk wel handig dat je voldoende panelen kunt plaatsen. Plaats je zonnepanelen op een plat dak, dan moet je bijvoorbeeld ook nog eens rekening houden met de schaduw van een paneel op de andere panelen.

  Hoeveel zonnepanelen nodig?

  Met een dakkapel heb je vaak minder ruimte voor zonnepanelen. Wist je dat zonnepanelen op een dakkapel mogelijk zijn? Er zijn specialisten aangesloten die zonnepanelen op jouw dakkapel kunnen plaatsen.

  Wat voor dak heeft jouw woning?

  Wat voor type dak heeft jouw woning? Zonnepanelen kunnen op allerlei soorten daken geplaatst worden, maar er zal altijd een specialist moeten kijken naar de specifieke situatie om de beste keuze te laten maken. Een plat dak vraagt om een andere aanpak dan wanneer je zonnepanelen op een schuin dak laat monteren. Daarnaast heeft ook iedere soort dakbedekking specifiek bevestigingsmateriaal nodig.

  Zonnepanelen laten plaatsen door ervaren vakman

  Wil je zeker weten dat jouw dak geschikt is voor nieuwe zonnepanelen? Bij Slimster kom je gemakkelijk in contact met maximaal 4 aangesloten zonnepaneelexperts die werken in jouw regio. De ontvangen offertes vergelijk je slim op prijs én kwaliteit en jij kiest het bedrijf met de beste deal.

  382 zonnepaneel-specialisten vergelijken

  Energiecontrol Duurzame energie
  Solar2enjoy Zonnepanelen
  Zonnemarkt Zonnepanelen
  Kroon Zonnepanelen
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal
  Deel deze pagina