Wat is de beste vloer voor nieuwbouw?

Wat is de beste vloer voor nieuwbouw?

Norma Lock
Product specialist
clock 24 nov. 2021 14:35

Je hebt de sleutel gekregen van jouw nieuwbouwwoning. Het huis kan je nu inrichten naar jouw wens. Een goede basis begint bij een goede vloer. Maar wat is nu de beste vloer voor nieuwbouw?

Welke vloer in een nieuwbouwwoning?

De keuze voor een vloer is een kwestie van smaak. Afhankelijk van jouw interieurstijl kies je een vloer die daarbij past. Wel zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten.

Bouwvocht is een punt van aandacht als het om een nieuwe vloer in een nieuwbouwhuis gaat. Tijdens het bouwen heeft regen alle kans gehad de vloer vochtig te maken en tijdens het storten van de vloer is veel water gebruikt. Dat moet eerst verdampen voordat je de vloer kunt afwerken.

Blijft vocht in de woning aanwezig en heb je last van condens op ramen? Je kunt dan vochtbestrijding uitvoeren.

vloer nieuwbouw egaliseren

Een vloer in een nieuwbouwwoning is vers gestort. Vaak is een vloer na nieuwbouw voldoende egaal gemaakt voor vloerbedekking. Soms is het nodig de vloer nog extra te egaliseren voor een mooi resultaat. Dit is afhankelijk van het soort afwerkvloer dat je kiest. Egaliseren kan met egalisatiemiddel, vloerplaten of folie.

Kies je ervoor om een PVC vloer in je nieuwbouwhuis te laten lijmen? Dan kun je egaliseren voor een goede hechting.

PVC vloer prijzen
vloer nieuwbouw

Let bij de keuze van je vloer op de hoogte ervan. Je hebt bij nieuwbouw te maken met deuren die al hangen; de vloer moet daar onderdoor kunnen lopen. Je wilt niet dat de deuren niet meer open en dicht kunnen omdat het vloerpakket te hoog is.

lightbulb
Houd altijd een kier onder de deuren van 1,5 centimeter. Zo kan de lucht door de verschillende ruimtes in een woning kan stromen.
pvc vloer nieuwbouw

Nieuwbouw woningen hebben steeds vaker vloerverwarming. Niet iedere vloer is hiermee een goede match. Zo geleid de ene vloer niet goed, en heeft een ander type vloer last van werking. Dat maakt de keuze voor een vloer wel gemakkelijker.

alert
Kies de juiste vloer bij vloerverwarming!

Vloerverwarming niet altijd geschikt

Wat kost een vloer in een nieuwbouw woning?

De kosten van een vloer in een nieuwbouwwoning hangt af van welk type vloer je kiest. Binnen iedere soort vloer kun je kiezen voor verschillende prijscategorieen. De kwaliteit en het materiaal van de vloer is van invloed op de prijs.

Eerst inspiratie opdoen?
Vloeren voorbeelden

Kun je een vloer meefinancieren in nieuwbouw?

Als je eenmaal de prijs weet, is het mogelijk interessant om deze mee te kunnen financieren in de hypotheek. Afhankelijk van de manier waarop jij de financiering van jouw huis hebt geregeld, heb je nog ruimte voor een bouwdepot. Uit een bouwdepot mag je vaak een vloer financieren. Vraag het na bij jouw hypotheekverstrekker.

Beste vloer in nieuwbouwwoning laten leggen?

  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal