Luchtafvoerdroger kopen

Luchtafvoerdrogers

Ben jij al bekend met een luchtafvoerdroger? Dit apparaat onderscheidt zich van andere wasdrogers zoals condensdrogers en warmtepompdrogers doordat hij beschikt over een slang waarmee de gebruikte warme lucht met waterdamp wordt weggevoerd. Afvoerwasdrogers dienen daarom in de buurt van een open raam, afvoer of rooster te worden geplaatst, zodat de lucht naar buiten kan worden afgevoerd. Luchtafvoerdrogers hebben vaak een middelgrote trommelinhoud variërend van 5 tot 7 kilo. Een afvoerdroger heeft gemiddeld kortere programma’s dan condens- en waterpompdrogers. Daarnaast verbruiken ze ook minder energie. De apparaten zijn doorgaans voor een zeer schappelijke prijs te verkrijgen. Hieronder vergelijk je het actuele aanbod luchtafvoer wasdrogers en ontdek je direct de beste online aanbiedingen!

Luchtafvoerdrogers niet meer verkocht
In 2024 worden geen luchtafvoerdrogers meer verkocht in Nederland. Een luchtafvoerdroger verbruikt teveel stroom en daarom richten wasdroger producenten zich op zuinigere technieken, zoals warmtepompdrogers. Bij het vergelijken van drogers kom je dus geen (nieuwe) luchtafvoerdrogers meer tegen.
2 resultaten
Beko DA8012GA
Luchtafvoerdroger , 8 kg , Energieklasse B
Beko DA8012GA
8,8
7 reviews
€ 369,-
4 prijzen
Luchtafvoerdroger
8 kg
Amica WTA 14305 W
Luchtafvoerdroger , 7 kg , Energieklasse C
Amica WTA 14305 W
Geen reviews
€ 320,-
1 prijs
Luchtafvoerdroger
7 kg

Luchtafvoerdrogers vergelijken

Op Slimster staat een groot assortiment aan luchtafvoerdrogers. Met een paar simpele klikken op de muis heb je alle informatie die je nodig hebt bij de hand. Het is ook mogelijk de verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Wil je een specifiek merk? En hanteer je een bepaalde prijsklasse? Je kunt voor je begint met vergelijken alle voor jou belangrijke eigenschappen selecteren. Als je op meer gedetailleerd niveau wilt vergelijken, selecteer je maximaal vier luchtafvoerdrogers en klik je op ‘vergelijken’.

Er verschijnt direct een overzicht in beeld met alle specificaties. Wij raden je aan zoveel mogelijk verschillende afvoerdrogers kieskeurig met elkaar te vergelijken, zodat jij jezelf verzekert van een optimale keuze. Zit er een geschikt model bij? Je kunt direct aanschaffen via Slimster.

Op zoek naar de beste wasdrogers van 2024?
Beste wasdroger test

Waarom worden er in 2024 geen luchtafvoerdrogers meer gemaakt?

Luchtafvoerdrogers, ooit populair vanwege hun eenvoudige droogtechniek, worden steeds minder geproduceerd en verkocht. De belangrijkste reden hiervoor is hun lage energiezuinigheid in vergelijking met de nieuwere warmtepompdrogers. Luchtafvoerdrogers blazen warme, vochtige lucht uit de ruimte, wat leidt tot een hoger energieverbruik omdat er voortdurend verwarmde lucht nodig is. Warmtepompdrogers daarentegen hergebruiken de lucht door deze te koelen, het vocht te condenseren en opnieuw te verwarmen, wat minder energie kost.

Voordelen luchtafvoerdroger

Luchtafvoerdrogers bieden jou als particulier vele voordelen. Zo is de was met een luchtafvoerdroger in no-time klaar. Een volle was is dan ook goed gedroogd in relatief weinig tijd. Luchtafvoerdrogers zijn over het algemeen ook goedkoper in aanschaf dan condens- of warmtepompdrogers. Helaas zijn ze wel minder energiezuinig dan warmtepompdrogers, getuige de energielabels B of C. De meeste luchtafvoerdrogers zijn uitgerust met startuitstel en anti-kreukfase. Afhankelijk van het merk kun je ook beschikken over extra functies zoals trommelverlichting en een alarm of zoemer wanneer een programma klaar is.

Enkele voordelen en eigenschappen van luchtafvoerdrogers:

  • Snelle droogprogramma’s
  • Minder energiezuinig (label B of C)
  • Makkelijk te bedienen
  • Trommelinhoud van 5 tot 7 kilo

Soorten luchtafvoer wasdrogers

Op Slimster.nl staat een groot en divers aanbod van luchtafvoerdrogers van vele merken. Bosch levert bijvoorbeeld heel goede elektronisch gestuurde afvoerwasdrogers. Alle wasdrogers, zo ook de luchtafvoerdroger, zijn uitgerust met het Sensitive Drying System dat ervoor zorgt dat de was intensiever en gelijkmatiger wordt gedroogd. Ook is elke luchtafvoer wasdroger voorzien van anti-kreukfase en startuitstel.

Niet alleen Bosch maakt goede luchtafvoerdrogers. Ook AEG, Miele, Siemens en Zanussi leveren goede kwaliteit. Een iets onbekender, maar niet minder goed merk is Indesit. Dit Italiaanse bedrijf heeft een kleiner aanbod dan Bosch of AEG, maar levert zeer degelijke afvoerdrogers voor een goede prijs. Alle afvoerdrogers van Indesit hebben energielabel B en hebben een trommelinhoud rond maar liefst 7 kilo. Via Slimster vind jij alle informatie die je nodig hebt om de ideale wasdroger snel en eenvoudig te vinden!

Een luchtafvoerdroger droogt jouw was snel en is goedkoop in aanschaf. Helaas zijn deze droger minder energiezuinig. Gebruik je de droger vaak? Ga dan voor een warmtepompdroger!