• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Wat kost een serre aanbouw

  Wat kost een serre aanbouwen?

  Vind beste vakman
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar
  Minimale kosten € 6.500,- Maximale kosten € 17.500,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 11.000,-
  Gem. prijs serre aanbouwen.

  Wil je meer ruimte in huis, maar ook een plek creëren waar je heerlijk kunt zitten? Een serre aanbouw bestaat grotendeels uit glas, waardoor je het hele jaar door in de kamer kan genieten. Ook als het wat minder weer is. Wil je een serre kopen en laten plaatsen? We vertellen je hier welke kosten dit met zich meebrengt.

  Voordelen serre aanbouwen

  • Woning en tuin verbinden
  • Meer licht in huis
  • Meer ruimte in huis
  • Woningwaarde stijgt

  Nadelen serre aanbouwen

  • Huis kan sneller opwarmen
  • Kan fundering nodig zijn

  Wat kost een serre?

  Serre prijzen per m2
  Prijs*
  Offerte
  Serre 10m2 € 6.500
  Serre 12m2 € 7.700 Gratis offertes
  Serre 15m2 € 10.000 Gratis offertes
  Serre 20m2 € 15.000 Gratis offertes

  *Vanaf-prijs basic serre per m2, incl. btw, materiaal en montage.

  De prijs van een serre is afhankelijk van diverse factoren. Je kan bijvoorbeeld gaan voor een simpele, basic serre of juist een luxe serre laten plaatsen. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende materialen, afmetingen en extra opties. Hierboven vind je de serre prijzen per m2 voor een indicatie van de kosten.

  Serre (diepte x breedte)
  Prijs*
  Serre 2 meter x 5 meter € 6.800
  Serre 2,5 meter x 4,5 meter € 8.400
  Serre 2,5 meter x 5 meter € 9.700
  Serre 2,5 meter x 6 meter € 11.000
  Serre 3 meter x 3 meter € 6.500
  Serre (diepte x breedte)
  Prijs*
  Serre 3 meter x 4 meter € 10.000
  Serre 3 meter x 5 meter € 11.500
  Serre 3 meter x 6 meter € 13.500
  Serre 4 meter x 5 meter € 16.000
  Serre 4 meter x 6 meter € 17.500

  * Vanaf-prijs basic serre, incl. arbeidskosten, btw en materiaal.

  Liever een prijsindicatie van populaire serre formaten? Bekijk dan de prijzen per meter in bovenstaande tabel. Wil je een luxere serre of heb je specifieke wensen, dan valt de serre prijs hoger uit. Wil je de exacte prijs weten van een nieuwe serre of ben je benieuwd naar de serre prijs per m3?

  Serre prijzen vergelijken

  serre kosten per m3
  Meer inspiratie opdoen?

  Prijsopbouw serre aanbouwen

  Mogelijkheden serre aanbouwen

  Wil je de serre kosten berekenen? De prijzen worden voor het grootste deel bepaald door het materiaal. Hoe zijn deze materiaalkosten opgebouwd? We kunnen de volgende onderdelen onderscheiden:

  • Materiaal serre
  • Aantal m2 of m3
  • Afwerking serre
  • Soort deuren en kozijnen
  • Extra opties

  Serre materialen

  Wat is een geschikt serre materiaal voor jou? Natuurlijk bestaat een serre voor het grootste deel uit glas, maar deze glazen serre wordt vaak aangevuld met andere materialen.

  Tegenwoordig wordt er voornamelijk gekozen voor kunststof of aluminium. Staal is ideaal voor een klassieke uitstraling, net als hout. Een serre kan ook zeker voor een (klein) deel gemetseld zijn. Wil je liever grotendeels gebruik maken van steen, dan is een aanbouw een beter idee.

  Aantal m2 of m3: het formaat

  Het formaat van de serre is ook van invloed op de materiaalkosten. Het gaat hier niet alleen om de vierkante meters van een serre (lengte x breedte maten), maar ook de kubieke meters kunnen belangrijk zijn. Ga je namelijk voor een hoge serre, dan valt het aantal m3 hoger uit en dit merk je ook in de prijs.

  Serre afwerken naar eigen wens

  Er wordt doorgaans gewerkt met basic serres, die je verder kunt vormgeven. Heb je specifieke wensen of wil je meer luxe toevoegen? Dan merk je dat natuurlijk in de prijs.

  Wil je bijvoorbeeld dat de serre echt onderdeel is van de woning? Ga dan voor een luxe woonserre. Deze is duurder dan een basic serre, door de extra opties en door de fundering die dan vrijwel altijd nodig is. Wil je echt jouw woning uitbouwen en is meer woonruimte vooral het doel? Dan is een uitbouw wellicht een betere optie.

  serre aanbouwen

  Kozijnen & deuren in serre

  Wanneer je een serre laat plaatsen, kan je deze natuurlijk helemaal naar eigen smaak samenstellen. Door de enorme hoeveelheid glas zijn serre deuren en kozijnen erg belangrijk voor de uitstraling. Benieuwd naar enkele opties?

  Welke beglazing in serre?

  Zonwering en raamdecoratie aan serre toevoegen?

  Ga je voor een luxe woonserre of wil je jouw basic serre toch iets uitbreiden? Dan kan je ervoor kiezen om extra opties toe te voegen aan de tuinkamer. Wat dacht je van zonwering of raamdecoratie? Een andere luxe optie is het plaatsen van vloerverwarming in een woonserre.

  Serre goedkoper dan aanbouw Een serre is een flinke investering, maar voordeliger dan het plaatsen van een aanbouw. Bij een aanbouw ligt de nadruk op het vergroten van de woonruimte en is er vaak een fundering vereist. Hierdoor vallen de kosten hoger uit.
  Meer informatie over uitbouwen?

  Serre uitbouwen door ervaren vakman

  Wil je een serre aanbouwen aan je woning en ben je op zoek naar een betrouwbare vakman? Naast het materiaal is ook de montage van invloed op de totaalprijs. Deze arbeidskosten worden onder meer bepaald door het uurtarief van de vakman en de manier waarop de serre wordt geplaatst.

  Vergelijken vakmannen = besparen

  Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief, waardoor serre prijzen flink variëren. Om deze reden raden we je altijd aan om bedrijven en offertes te vergelijken. Zelfs als jouw serre niet per se goedkoop hoeft te zijn, wil je natuurlijk nog steeds niet te veel betalen. Door te vergelijken, weet je precies waarvoor je betaalt.

  Maatwerk of kant en klaar?

  Wil je een serre kopen en ben je benieuwd op welke manieren je deze kunt laten plaatsen? De plaatsing kan op 2 manieren:

  • Prefab serre
  • Serre traditioneel bouwen

  Ga je voor een traditionele serre, dan wordt deze in feite van begin tot eind op locatie geplaatst. De montagekosten vallen hierdoor hoger uit dan bij prefab, maar er is veel meer maatwerk mogelijk.

  Maakt maatwerk je niet uit en ga je liever voor snel en relatief goedkoop? Ga dan voor een prefab serre, deze wordt al in de fabriek gemaakt en vervolgens op locatie aan de woning geplaatst.

  Bespaar op de voorrijkosten Bij Slimster kom je enkel in contact met vakmannen die in jouw regio werkzaam zijn. Zo houd je de voorrijkosten in de hand.

  Beste deal vinden voor nieuwe serre

  Een serre laten bouwen is een flinke investering, maar levert je ook veel op. Zoek je een ervaren, betrouwbaar bedrijf die jouw serre uitbouw kan realiseren? Vraag dan gratis serre offertes aan en vergelijk maximaal 4 specialisten die in jouw regio actief zijn. Ontvang vrijblijvend advies en vergelijk de bedrijven op prijs en kwaliteit. Je beslist daarna zelf welk bedrijf het beste bij jou en je wensen past.

  Direct 212 serre specialisten vergelijken

  Verandalux Transparant
  Bogers Serres
  Tholes Glas Serre Exclusief
  Bouwbedrijf Van de Water
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal