Wat kost een serre aanbouwen?

Pascal van de Beek
Content Specialist
6 minuten
Minimale kosten € 6.500
Gemiddelde kosten € 11.000
Maximale kosten € 17.500
Gem. prijs serre aanbouwen.

Wil je meer ruimte in huis, maar ook een plek creëren waar je heerlijk kunt zitten? Een serre aanbouw bestaat grotendeels uit glas, waardoor je het hele jaar door in de kamer kan genieten. Ook als het wat minder weer is. Wil je een serre kopen en laten plaatsen? We vertellen je hier welke kosten dit met zich meebrengt.

Voordelen serre aanbouwen

 • Woning en tuin verbinden
 • Meer licht in huis
 • Meer ruimte in huis
 • Woningwaarde stijgt

Nadelen serre aanbouwen

 • Huis kan sneller opwarmen
 • Kan fundering nodig zijn

Wat kost een serre?

Serre prijzen per m2 Prijs* Offerte
Serre 10m2 € 6.500
Serre 12m2 € 7.700 Gratis offertes
Serre 15m2 € 10.000 Gratis offertes
Serre 20m2 € 15.000 Gratis offertes

*Vanaf-prijs basic serre per m2, incl. btw, materiaal en montage.

De prijs van een serre is afhankelijk van diverse factoren. Je kan bijvoorbeeld gaan voor een simpele, basic serre of juist een luxe serre laten plaatsen. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende materialen, afmetingen en extra opties. Hierboven vind je de serre prijzen per m2 voor een indicatie van de kosten.

Serre (diepte x breedte) Prijs*
Serre 2 meter x 5 meter € 6.800
Serre 2,5 meter x 4,5 meter € 8.400
Serre 2,5 meter x 5 meter € 9.700
Serre 2,5 meter x 6 meter € 11.000
Serre 3 meter x 3 meter € 6.500
Serre (diepte x breedte) Prijs*
Serre 3 meter x 4 meter € 10.000
Serre 3 meter x 5 meter € 11.500
Serre 3 meter x 6 meter € 13.500
Serre 4 meter x 5 meter € 16.000
Serre 4 meter x 6 meter € 17.500

* Vanaf-prijs basic serre, incl. arbeidskosten, btw en materiaal.

Liever een prijsindicatie van populaire serre formaten? Bekijk dan de prijzen per meter in bovenstaande tabel. Wil je een luxere serre of heb je specifieke wensen, dan valt de serre prijs hoger uit. Wil je de exacte prijs weten van een nieuwe serre of ben je benieuwd naar de serre prijs per m3?

Direct 223 serre specialisten vergelijken

serre kosten per m3
Meer inspiratie opdoen?
Serre voorbeelden

Prijsopbouw serre aanbouwen

Materiaal
Arbeid
Voorrij
Afval

Mogelijkheden serre aanbouwen

Wil je de serre kosten berekenen? De prijzen worden voor het grootste deel bepaald door het materiaal. Hoe zijn deze materiaalkosten opgebouwd? We kunnen de volgende onderdelen onderscheiden:

 • Materiaal serre
 • Aantal m2 of m3
 • Afwerking serre
 • Soort deuren en kozijnen
 • Extra opties

Serre materialen

Wat is een geschikt serre materiaal voor jou? Natuurlijk bestaat een serre voor het grootste deel uit glas, maar deze glazen serre wordt vaak aangevuld met andere materialen.

Tegenwoordig wordt er voornamelijk gekozen voor kunststof of aluminium. Staal is ideaal voor een klassieke uitstraling, net als hout. Een serre kan ook zeker voor een (klein) deel gemetseld zijn. Wil je liever grotendeels gebruik maken van steen, dan is een aanbouw een beter idee.

Aantal m2 of m3: het formaat

Het formaat van de serre is ook van invloed op de materiaalkosten. Het gaat hier niet alleen om de vierkante meters van een serre (lengte x breedte maten), maar ook de kubieke meters kunnen belangrijk zijn. Ga je namelijk voor een hoge serre, dan valt het aantal m3 hoger uit en dit merk je ook in de prijs.

Serre afwerken naar eigen wens

Er wordt doorgaans gewerkt met basic serres, die je verder kunt vormgeven. Heb je specifieke wensen of wil je meer luxe toevoegen? Dan merk je dat natuurlijk in de prijs.

Wil je bijvoorbeeld dat de serre echt onderdeel is van de woning? Ga dan voor een luxe woonserre. Deze is duurder dan een basic serre, door de extra opties en door de fundering die dan vrijwel altijd nodig is. Wil je echt jouw woning uitbouwen en is meer woonruimte vooral het doel? Dan is een uitbouw wellicht een betere optie.

serre aanbouwen

Kozijnen & deuren in serre

Wanneer je een serre laat plaatsen, kan je deze natuurlijk helemaal naar eigen smaak samenstellen. Door de enorme hoeveelheid glas zijn serre deuren en kozijnen erg belangrijk voor de uitstraling. Benieuwd naar enkele opties?

Zonwering en raamdecoratie aan serre toevoegen?

Ga je voor een luxe woonserre of wil je jouw basic serre toch iets uitbreiden? Dan kan je ervoor kiezen om extra opties toe te voegen aan de tuinkamer. Wat dacht je van zonwering of raamdecoratie? Een andere luxe optie is het plaatsen van vloerverwarming in een woonserre.

Serre goedkoper dan aanbouw
Een serre is een flinke investering, maar voordeliger dan het plaatsen van een aanbouw. Bij een aanbouw ligt de nadruk op het vergroten van de woonruimte en is er vaak een fundering vereist. Hierdoor vallen de kosten hoger uit.
Meer informatie over uitbouwen?
Wat kost een aanbouw?
serre aanbouw prijzen
Vergunning nodig?

Vergunning nodig?

Als je een nieuwe serre laat plaatsen, wil je uiteraard ook weten of je hiervoor een vergunning voor nodig hebt. Kan je de serre vergunningsvrij plaatsen of heb je een vergunning nodig voor jouw nieuwe serre aanbouw?
Serre vergunning

Serre uitbouwen door ervaren vakman

Wil je een serre aanbouwen aan je woning en ben je op zoek naar een betrouwbare vakman? Naast het materiaal is ook de montage van invloed op de totaalprijs. Deze arbeidskosten worden onder meer bepaald door het uurtarief van de vakman en de manier waarop de serre wordt geplaatst.

Vergelijken vakmannen = besparen

Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief, waardoor serre prijzen flink variëren. Om deze reden raden we je altijd aan om bedrijven en offertes te vergelijken. Zelfs als jouw serre niet per se goedkoop hoeft te zijn, wil je natuurlijk nog steeds niet te veel betalen. Door te vergelijken, weet je precies waarvoor je betaalt.

Maatwerk of kant en klaar?

Wil je een serre kopen en ben je benieuwd op welke manieren je deze kunt laten plaatsen? De plaatsing kan op 2 manieren:

 • Prefab serre
 • Serre traditioneel bouwen

Ga je voor een traditionele serre, dan wordt deze in feite van begin tot eind op locatie geplaatst. De montagekosten vallen hierdoor hoger uit dan bij prefab, maar er is veel meer maatwerk mogelijk.

Maakt maatwerk je niet uit en ga je liever voor snel en relatief goedkoop? Ga dan voor een prefab serre, deze wordt al in de fabriek gemaakt en vervolgens op locatie aan de woning geplaatst.

Bespaar op de voorrijkosten
Bij Slimster kom je enkel in contact met vakmannen die in jouw regio werkzaam zijn. Zo houd je de voorrijkosten in de hand.

Beste deal vinden voor nieuwe serre

Wat kost een serre aanbouw

Een serre laten bouwen is een flinke investering, maar levert je ook veel op. Zoek je een ervaren, betrouwbaar bedrijf die jouw serre uitbouw kan realiseren? Vraag dan gratis serre offertes aan en vergelijk maximaal 4 specialisten die in jouw regio actief zijn. Ontvang vrijblijvend advies en vergelijk de bedrijven op prijs en kwaliteit. Je beslist daarna zelf welk bedrijf het beste bij jou en je wensen past.

Direct 223 serre specialisten vergelijken

Zuidplas Houtbouw B.V.
Ter Braak Bouwtechniek B.V.
Serre Exclusief
Makrosol B.V.
Benelux Veranda B.V.
verandalux
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis serre offertes?
Geheel vrijblijvend
Wat kost een serre aanbouwen?