Aluminium serre prijzen

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten
Minimale kosten € 7.000
Gemiddelde kosten € 12.000
Maximale kosten € 17.000
Gemiddelde prijs aluminium serre tot 20m2

Wil je een moderne serre aan je woning laten bouwen? Ga dan voor een aluminium serre met glas. Dit onderhoudsvrije materiaal geeft een moderne uitstraling en past uitstekend bij iedere woning. Ontdek hier alles over de kosten en mogelijkheden wanneer je een aluminium serre aanbouw gaat kopen.

Voordelen aluminium serre

  • Licht en sterk materiaal
  • Uitstekend te isoleren
  • Onderhoudsvrij
  • Moderne uitstraling

Nadelen aluminium serre

  • Lastig te schilderen
  • Past niet bij iedere woning qua uitstraling

Wat kost een aluminium serre aanbouwen?

Aantal m2 Prijs *
Aluminium serre 10m2 € 7.000
Aluminium serre 12m2 € 8.200
Aluminium serre 15m2 € 11.500
Aluminium serre 20m2 € 17.000

*Vanaf-prijs aluminium serre, incl. materiaal, montage en btw.

Ben je benieuwd naar de exacte prijzen van een aluminium serre? Deze prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afmetingen, de afwerking en de montage. In de tabel vind je een indicatie van de aluminium serre kosten inclusief plaatsing.

Exacte aluminium serre prijs?
Gratis offertes
aluminium serre prijzen
Meer voorbeelden bekijken?
Serre inspiratie

Prijsopbouw aluminium serres

Materiaal
Arbeid
Voorrijkosten
Afval

Materiaalkosten aluminium serre

Het materiaal bepaalt het grootste deel van de aluminium serre prijs. Naast het merk aluminium is ook de afwerking en de beglazing van invloed op de materiaalkosten.

Merk aluminium

Er zijn verschillende aluminium merken op de markt, die ieder hun eigen prijzen en kenmerken hebben. Een aluminium serre kan hierdoor in veel verschillende prijsklassen vallen.

Beglazing aluminium serre

Een serre is vrijwel altijd voor het grootste deel opgebouwd uit glas. Je beslist zelf in welke mate deze glazen serre geïsoleerd is. Is isolatie niet zo belangrijk omdat er een buitenmuur tussen de serre en woning staat? Dan kan je voor een basic serre gaan met enkele beglazing. Maar wil je de serre bij de woning betrekken, dan is een goede isolatie belangrijk. Ga dan minimaal voor HR++ glas in de aluminium serre.

Afwerking serre

Je kan een serre op verschillende manieren afwerken. Wil je de serre als overdekt terras gebruiken? Dan is een basic serre in veel gevallen voldoende. Maar zie je de serre echt als deel van de woning, voorzien van alle gemakken? Ga dan voor een luxe woonserre. Deze serre is in feite dan gewoon een aanbouw. Daarnaast heb je ook de keuze uit verschillende serre deuren, zoals aluminium openslaande tuindeuren of een aluminium schuifpui.

Eenvoudig in onderhoud
Aluminium serres zijn eenvoudig te onderhouden en hebben een lange levensduur. Voor een mooi resultaat raden we je aan om regelmatig de ramen te lappen.
serre aluminium prijs

Arbeidskosten van aluminium serre

De montage van de aluminium serre speelt een grote invloed op de prijzen. Ga je voor prefab of maatwerk? Bij maatwerk is er meer werk op locatie voor de vakmannen, wat je terugziet in de kosten. Een prefab serre is sneller geplaatst, maar je kan ook niet al jouw wensen doorvoeren.

Niet alleen de manieren van bouwen speelt een rol, ook het uurtarief van de vakman is van invloed op de plaatsingskosten. Dit uurtarief verschilt namelijk per vakman, waardoor we aanraden om altijd meerdere offertes te vergelijken.

Vergunning nodig voor aluminium serre?

In bepaalde gevallen heb je een omgevingsvergunning nodig voordat je een (aluminium) serre aan je woning kan laten bouwen. De vakmannen in het Slimster-netwerk kunnen je adviseren over deze vergunning en de vergunningaanvraag ook nog eens voor je regelen.

Meer over vergunningen?
Serre vergunning
Bespaar op de voorrijkosten
Wij brengen je alleen in contact met bedrijven die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Vind beste aluminium serre specialist

Aluminium serre prijzen

Een aluminium serre kopen is een grote investering. Daarom helpt Slimster je graag met besparen. Je kan eenvoudig gratis serre offertes aanvragen en verschillende regionale bedrijven vergelijken. Vervolgens bepaal je zelf welke vakman jouw opdracht krijgt.

Direct 223 aannemers-vergelijken

Zuidplas Houtbouw B.V.
Ter Braak Bouwtechniek B.V.
Serre Exclusief
Makrosol B.V.
Benelux Veranda B.V.
verandalux
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis serre offertes?
Geheel vrijblijvend
Aluminium serre prijzen