Vergunning nodig voor serre?

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Als je een nieuwe serre laat plaatsen, wil je uiteraard ook weten of je hiervoor een vergunning voor nodig hebt. Kan je de serre vergunningsvrij plaatsen of heb je een vergunning nodig voor jouw nieuwe serre aanbouw?

Heb ik een serre vergunning nodig?

Een vergunning zorgt ervoor dat de veiligheid van bewoners en omwonenden gegarandeerd wordt. Je hoeft niet in alle situaties een bouwvergunning aan te vragen, maar hoe weet je of jij een serre vergunning nodig hebt? De regels van een serre en uitbouw komen overeen wat betreft de vergunning. Bekijk welke regels er zijn voor een vergunningsvrije serre.

Kosten vergunning voor serre

Wat kost een serre vergunning? De kosten van een vergunning verschillen per gemeente. Iedere gemeente hanteert zijn eigen bouwleges, maar de kosten liggen gemiddeld tussen de 150 en 600 euro. Benieuwd naar de vergunning kosten in jouw gemeente? Raadpleeg dan de gemeente voor de exacte prijzen.

Vakman regelt montage + vergunning
Serre offerte
slimster
Geen verrassingen
De vergunningkosten komen bovenop de prijs van de serre. De vakmannen in het Slimster netwerk weten wat er allemaal bij een vergunningaanvraag komt kijken. Zij nemen je graag alles rondom de vergunningaanvraag uit handen.

Hoelang duurt een vergunningaanvraag voor serre?

serre vergunning aanvragen

Houd rekening met ongeveer 14 weken voordat je de vergunning definitief ontvangt. De gemeente laat binnen 8 weken weten of de aanvraag is goedgekeurd, waarna er een periode van 6 weken is voor omwonenden om bezwaar te maken. Na die 6 weken wordt de vergunning pas definitief verleend.

Waar let de gemeente op bij de aanvraag?

  • Het Bestemmingsplan
  • De bouwverorderingen
  • Het Burenrecht
  • De welstandseisen

Serre plaatsen + vergunning door vakman

Vergunning nodig voor serre?

WIl je een serre laten plaatsen door een ervaren vakman en heb je ook een vergunning nodig? Vraag gratis offertes aan bij Slimster en kom in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Deze vakmannen kunnen de vergunningaanvraag voor je regelen én de serre naar jouw wensen plaatsen. Vergelijk de vakmannen op basis van prijs en kwaliteit, en kies welke vakman de beste deal heeft.

223 serre specialisten vergelijken

Zuidplas Houtbouw B.V.
Ter Braak Bouwtechniek B.V.
Serre Exclusief
Makrosol B.V.
Benelux Veranda B.V.
verandalux
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis serre offertes?
Geheel vrijblijvend
Vergunning nodig voor serre?