• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Glazen serre

  Glazen serre prijzen

  Vind beste vakman
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar
  Minimale kosten € 6.500,- Maximale kosten € 20.000,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 13.250,-
  Gemiddelde prijs glazen serre tot 20m2

  Wil je jouw tuin en woning met elkaar verbinden én extra lichtinval in huis? Laat dan een serre van glas plaatsen. Glazen serres zorgen ervoor dat je het hele jaar van het buitengevoel kunt genieten.

  Voordelen serre glas

  • Veel lichtinval
  • Combineren met andere materialen
  • Diverse soorten beglazing
  • Uitzicht op tuin

  Nadelen serre glas

  • Minder isolerend zonder kozijnen
  • Regelmatig ramen lappen
  • Kwetsbaar materiaal

  Wat kost een glazen serre aanbouwen?

  Afmetingen glazen serre
  Prijs*
  Glazen serre 10m2 € 6.500
  Glazen serre 12m2 € 7.700
  Glazen serre 15m2 € 10.000
  Glazen serre 20m2 € 15.000

  *Vanaf-prijs serre glas, incl. btw, materiaal en montage.

  De kosten van een glazen serre zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals het formaat, de afwerking en de montage. In de prijslijst vind je een indicatie van de glazen serre kosten inclusief plaatsing. Liever de exacte prijs weten?

  Glazen serre prijzen?
  serre glas kopen
  Meer voorbeelden bekijken?

  Prijsopbouw glazen serre aan huis

  Materiaalkosten serre aanbouw van glas

  De kosten van een glazen serre worden grotendeels bepaald door het materiaal. Het gaat hier onder meer om de beglazing, de afmetingen en de afwerking van de serre.

  Serre van glas of polycarbonaat?

  Bij het plaatsen van een serre wordt veel gebruikgemaakt van glas, maar een polycarbonaat serre is ook mogelijk. Een polycarbonaat dak is in feite een harde en sterke glasplaat van kunststof. Dit materiaal is wel 250 maal sterker dan glas én lichter van gewicht. Het grootste pluspunt van glas is dat het meer licht doorlaat in vergelijking met polycarbonaat platen. Zowel glas als polycarbonaat platen kun je volledig doorzichtig laten plaatsen of als melkglas.

  Isolatie van glazen serres

  Aangezien een serre grotendeels uit glas bestaat, is de beglazing ook erg belangrijk voor de isolatie. Zit er nog een muur tussen de serre en woning, dan is de isolatie wat minder van belang. Maar heb je een serre die bij de woning hoort, dan wil je geen mindere isolatie dan in de rest van je huis. Ga dan ook altijd minimaal voor HR++ beglazing.

  Combinatie met andere materialen

  Glazen uitbouw afwerken

  Wat voor glazen uitbouw wil je laten plaatsen? Heb je specifieke wensen en wil je een luxe woonserre van glas? Of is een basic serre voldoende? Je kan zelf bepalen hoe de serre eruit komt te zien, maar onthoud dat de prijzen omhoog gaan als je meer opties toevoegt.

  Veel glas = veel ramen lappen Bij een serre aanbouw van glas is het vaak nodig om je ramen te lappen. Voor het glazen serre dak kan dit een beste opgave zijn: je kunt hier een glazenwasser voor inschakelen.

  Arbeidskosten serre glas

  Naast het materiaal is ook de montage van invloed op de glazen serre kosten. Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief, waardoor we aanraden om altijd meerdere vakmannen en offertes te vergelijken. Zo weet je waar je voor betaalt en kom je niet voor verrassingen te staan.

  Maatwerk of prefab?

  Wil je een serre op maat laten maken, of is een kant en klare serre een betere optie? Een standaard variant wordt ook wel een prefab serre genoemd: deze wordt in de fabriek geproduceerd en vervolgens aan het huis geplaatst.

  Besparen op voorrijkosten Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio werken. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

  Beste deal vinden voor glazen uitbouw serre

  Wil je een glazen serre kopen en laten plaatsen door een ervaren, betrouwbare vakman? Laat je goed informeren en vraag gratis offertes aan bij Slimster. Zo kom je in contact met maximaal 4 vakmannen die in jouw regio actief zijn. Deze specialisten kunnen je adviseren en je vergelijkt ze eenvoudig op basis van prijs en kwaliteit. Je beslist vervolgens zelf met wie je in zee gaat.

  Direct 212 serre bedrijven vergelijken

  Verandalux Transparant
  Bogers Serres
  Tholes Glas Serre Exclusief
  Bouwbedrijf Van de Water
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal