Stalen serre prijzen

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten
Minimale kosten € 7.500
Gemiddelde kosten € 13.250
Maximale kosten € 19.000
Gemiddelde prijs stalen serre tot 20m2

Wil je een klassieke serre aan huis bouwen met veel karakter? Ga dan voor een stalen serre met glas: deze aanbouw heeft een prachtige uitstraling. Ontdek hier alles over de kosten en mogelijkheden van een stalen serre aanbouw.

Voordelen stalen serre

  • Ideaal bij klassieke stijl
  • Sterk materiaal
  • Lange levensduur
  • Duurzaam materiaal

Nadelen stalen serre

  • Duurder dan andere materialen
  • Zwaarder dan andere materialen

Kosten stalen serre aanbouw

Afmetingen stalen serre Prijs*
Stalen serre 10m2 € 7.800
Stalen serre 12m2 € 9.000
Stalen serre 15m2 € 12.500
Stalen serre 20m2 € 19.000

*Vanaf-prijs stalen serre, incl. btw, materiaal en plaatsing.

Wat zijn de kosten van een stalen serre? Deze prijzen zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals het formaat, de afwerking en de plaatsing van de serre aanbouw. In de prijslijst vind je een schatting van de kosten van een stalen serre. Liever de exacte prijs weten?

Stalen serre aanbouw prijzen?
Serre offertes
serre zwart staal
Meer inspiratie opdoen?
Serre voorbeelden

Prijsopbouw serre in staal

Materiaal
Arbeid
Voorrijkosten
Afval

Materiaalkosten serre staal

De stalen serre prijs wordt voor het grootste deel bepaald door het materiaal. Het gaat hier dan niet alleen om de stalen profielen, maar ook om de beglazing en de afwerking.

Stalen serre met glas

Een serre van staal bestaat voor een groot deel uit glas. Je beslist zelf wat de mate van isolatie is van jouw glazen serre. Is enkel glas voldoende of wil je een goede isolatie hebben? Als je de serre bij de woning betrekt, is het goed om minimaal HR++ glas te laten plaatsen.

Stalen deuren in serre

Over het algemeen wordt een serre geplaatst om de tuin en woning met elkaar te verbinden. Uiteraard wil je de tuin dan ook goed kunnen bereiken vanuit de serre. Plaats bijvoorbeeld een serre met schuifpui. Opties voor stalen serredeuren zijn:

Aanbouw serre staal afwerken

Wat voor serre heb je voor ogen? Is een basic serre voldoende om achter het glas van jouw tuin te genieten? Of wil je een luxe woonserre laten plaatsen? Hoe luxer je de serre maakt, hoe hoger de prijs van de stalen serre zal zijn.

Stalen serre onderhouden
Staal heeft weinig onderhoud nodig, jaarlijks schoonmaken is voldoende. Aangezien de stalen serre met glas is geplaatst, raden we aan wel periodiek de ramen te laten lappen.
stalen serre profielen

Arbeidskosten serre in staal

Niet alleen het materiaal, maar ook de plaatsing van de serre brengt kosten met zich mee. Het gaat hier om het uurtarief van de vakman en de manier waarop de serre wordt gebouwd.

Vakmannen vergelijken = besparen

Vakmannen hanteren eigenlijk allemaal hun eigen uurtarief. Om deze reden raden we je altijd aan om bedrijven en offertes te vergelijken, voordat je met een vakman in zee gaat. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Maatwerk of prefab?

Heb je speciale wensen voor jouw nieuwe serre of ga je voor een kant en klare serre aanbouw? Een stalen serre is op maat te maken, maar je kunt ook een prefab serre laten plaatsen. Bij prefab wordt de serre aanbouw in de fabriek gemaakt en vervolgens alleen op locatie geplaatst.

Vergunning nodig?

Vergunning nodig?

Als je een nieuwe serre laat plaatsen, wil je uiteraard ook weten of je hiervoor een vergunning voor nodig hebt. Kan je de serre vergunningsvrij plaatsen of heb je een vergunning nodig voor jouw nieuwe serre aanbouw?
Serre vergunning

Vakman vinden voor stalen serre aanbouw

Stalen serre prijzen

Een stalen serre aanbouw is een flinke investering. Vind een ervaren en betrouwbare vakman om deze serre te plaatsen en vraag gratis offertes aan bij Slimster. Je komt in contact met maximaal 4 vakmannen die in jouw regio actief zijn. Door deze vakmannen te vergelijken, vind je eenvoudig de beste deal.

223 serre specialisten vergelijken

Zuidplas Houtbouw B.V.
Ter Braak Bouwtechniek B.V.
Serre Exclusief
Makrosol B.V.
Benelux Veranda B.V.
verandalux
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis serre offertes?
Geheel vrijblijvend
Stalen serre prijzen