• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Houten serre prijzen

  Houten serre prijzen

  Vind beste deal
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar
  Minimale kosten € 6.800,- Maximale kosten € 17.000,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 11.400,-
  Gemiddelde prijs houten serre tot m2.

  Wil je jouw tuin en woning met elkaar verbinden? Ga dan voor een serre voorzien van veel glas. Met een houten serre met glas geef je daarnaast veel karakter aan je woning.

  Voordelen houten serre

  • Authentieke uitstraling
  • Te schilderen
  • Te repareren
  • Maatwerk mogelijk

  Nadelen houten serre

  • Minder duurzaam dan kunststof
  • Regelmatig onderhoud nodig
  • Mindere isolatie dan alu en kunststof

  Wat kost een houten serre aanbouwen?

  Afmetingen houten serre
  Prijs*
  Houten serre 10m2 € 6.800
  Houten serre 12m2 € 8.000
  Houten serre 15m2 € 11.000
  Houten serre 20m2 € 16.000

  *Vanaf-prijs serre hout, incl. btw, materiaal en montage.

  De kosten van een houten serre zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afmetingen, de afwerking en de montage van de serre aanbouw. In de prijslijst vind je een schatting van de kosten van houten serres inclusief plaatsing in verschillende formaten. Liever de exacte prijs weten?

  Houten serre prijzen?
  houten serre met glas
  Meer inspiratie opdoen?

  Prijsopbouw serre aanbouw hout

  Materiaalkosten houten serre

  De kosten van een houten serre worden voor het grootste deel bepaald door het materiaal. Het gaat hier dan niet alleen om de houtsoort, maar ook om de beglazing en de afwerking.

  Houtsoorten

  Er wordt vaak gekozen voor hardhout om een serre te maken. Denk hierbij aan mahonie, meranti of merbau. Deze houtsoorten zijn duurzaam, als je het hout maar goed onderhoud.

  Hout met FSC-keurmerk De bedrijven in het Slimster-netwerk werken met hout met een FSC-keurmerk. Dit keurmerk geeft de zekerheid dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

  Beglazing houten serre

  Een serre bestaat in feite voor het grootste deel uit glas. Je beslist zelf de mate van isolatie van deze glazen serre. Wordt de muur tussen de serre en woning niet doorgebroken, dan heb je geen uitstekende isolatie nodig en is een basic serre voldoende. Ga je de serre bij de woning betrekken, dan wil je minimaal HR++ glas hebben.

  Houten deuren in serre

  Ga je een houten serre plaatsen? Dan wil je meestal jouw tuin en woning met elkaar verbinden. Uiteraard wil je dan ook mooie tuindeuren in je serre plaatsen. Wat dacht je van een serre met schuifpui? Je hebt onder meer de keuze uit de volgende houten serre deuren:

  Houten serre afwerken

  Heb je specifieke wensen voor je nieuwe serre? Wil je gewoonweg van het zonnetje kunnen genieten achter het glas, maar hoef je de serre niet bij de woning te betrekken? Of wil je juist een luxe woonserre plaatsen, waarbij de serre echt onderdeel is van de woning? Hoe luxer de serre, hoe hoger de prijs zal uitvallen.

  Periodiek onderhoud nodig Bij een houten serre aanbouw is regelmatig onderhoud nodig. Laat de serre ook iedere paar jaar schilderen om de levensduur te verlengen. De ramen kun je uiteraard vaker (laten) schoonmaken.
  houten serre aanbouw

  Arbeidskosten houten serre aanbouw

  Naast het materiaal heeft ook de montage invloed op de kosten. Het gaat hier vooral om het uurtarief van de vakman en de manier waarop de serre wordt geplaatst.

  Vakmannen vergelijken = besparen

  Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief, waardoor de prijzen flink kunnen variëren. Om te voorkomen dat je te veel betaalt, raden we je altijd aan om meerdere bedrijven en offertes te vergelijken.

  Maatwerk of kant-en-klaar?

  Hout is het ideale materiaal om een serre op locatie te bouwen. Met hout kan je alle kanten op, aangezien het eenvoudig te bewerken is. Wil je liever een houten serre die snel geplaatst is? Ga dan voor een prefab serre. Weet je niet goed welke serre het meest geschikt is? Laat je dan adviseren over de mogelijkheden.

  Vind beste bedrijf voor jouw houten serre aanbouw

  Wil je een houten serre met glas laten plaatsen en ben je op zoek naar een ervaren, betrouwbare vakman? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij Slimster. Zo kom je in contact met maximaal 4 vakmannen die in jouw regio werkzaam zijn. Door deze vakmannen te vergelijken, vind je eenvoudig de beste deal.

  212 serre specialisten vergelijken

  Verandalux Transparant
  Bogers Serres
  Tholes Glas Serre Exclusief
  Bouwbedrijf Van de Water
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal