Houten serre prijzen

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten
Minimale kosten € 6.800
Gemiddelde kosten € 11.400
Maximale kosten € 17.000
Gemiddelde prijs houten serre tot m2.

Wil je jouw tuin en woning met elkaar verbinden? Ga dan voor een serre voorzien van veel glas. Met een houten serre met glas geef je daarnaast veel karakter aan je woning.

Voordelen houten serre

  • Authentieke uitstraling
  • Te schilderen
  • Te repareren
  • Maatwerk mogelijk

Nadelen houten serre

  • Minder duurzaam dan kunststof
  • Regelmatig onderhoud nodig
  • Mindere isolatie dan alu en kunststof

Wat kost een houten serre aanbouwen?

Afmetingen houten serre Prijs*
Houten serre 10m2 € 6.800
Houten serre 12m2 € 8.000
Houten serre 15m2 € 11.000
Houten serre 20m2 € 16.000

*Vanaf-prijs serre hout, incl. btw, materiaal en montage.

De kosten van een houten serre zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afmetingen, de afwerking en de montage van de serre aanbouw. In de prijslijst vind je een schatting van de kosten van houten serres inclusief plaatsing in verschillende formaten. Liever de exacte prijs weten?

Houten serre prijzen?
Gratis offertes
houten serre met glas
Meer inspiratie opdoen?
Serre voorbeelden

Prijsopbouw serre aanbouw hout

Materiaal
Arbeid
Voorrijkosten
Afval

Materiaalkosten houten serre

De kosten van een houten serre worden voor het grootste deel bepaald door het materiaal. Het gaat hier dan niet alleen om de houtsoort, maar ook om de beglazing en de afwerking.

Houtsoorten

Er wordt vaak gekozen voor hardhout om een serre te maken. Denk hierbij aan mahonie, meranti of merbau. Deze houtsoorten zijn duurzaam, als je het hout maar goed onderhoud.

Hout met FSC-keurmerk
De bedrijven in het Slimster-netwerk werken met hout met een FSC-keurmerk. Dit keurmerk geeft de zekerheid dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

Beglazing houten serre

Een serre bestaat in feite voor het grootste deel uit glas. Je beslist zelf de mate van isolatie van deze glazen serre. Wordt de muur tussen de serre en woning niet doorgebroken, dan heb je geen uitstekende isolatie nodig en is een basic serre voldoende. Ga je de serre bij de woning betrekken, dan wil je minimaal HR++ glas hebben.

Houten deuren in serre

Ga je een houten serre plaatsen? Dan wil je meestal jouw tuin en woning met elkaar verbinden. Uiteraard wil je dan ook mooie tuindeuren in je serre plaatsen. Wat dacht je van een serre met schuifpui? Je hebt onder meer de keuze uit de volgende houten serre deuren:

Houten serre afwerken

Heb je specifieke wensen voor je nieuwe serre? Wil je gewoonweg van het zonnetje kunnen genieten achter het glas, maar hoef je de serre niet bij de woning te betrekken? Of wil je juist een luxe woonserre plaatsen, waarbij de serre echt onderdeel is van de woning? Hoe luxer de serre, hoe hoger de prijs zal uitvallen.

Periodiek onderhoud nodig
Bij een houten serre aanbouw is regelmatig onderhoud nodig. Laat de serre ook iedere paar jaar schilderen om de levensduur te verlengen. De ramen kun je uiteraard vaker (laten) schoonmaken.

Arbeidskosten houten serre aanbouw

Naast het materiaal heeft ook de montage invloed op de kosten. Het gaat hier vooral om het uurtarief van de vakman en de manier waarop de serre wordt geplaatst.

Vakmannen vergelijken = besparen

Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief, waardoor de prijzen flink kunnen variëren. Om te voorkomen dat je te veel betaalt, raden we je altijd aan om meerdere bedrijven en offertes te vergelijken.

Maatwerk of kant-en-klaar?

Hout is het ideale materiaal om een serre op locatie te bouwen. Met hout kan je alle kanten op, aangezien het eenvoudig te bewerken is. Wil je liever een houten serre die snel geplaatst is? Ga dan voor een prefab serre. Weet je niet goed welke serre het meest geschikt is? Laat je dan adviseren over de mogelijkheden.

Vergunning nodig?

Vergunning nodig?

Als je een nieuwe serre laat plaatsen, wil je uiteraard ook weten of je hiervoor een vergunning voor nodig hebt. Kan je de serre vergunningsvrij plaatsen of heb je een vergunning nodig voor jouw nieuwe serre aanbouw?
Serre vergunning

Vind beste bedrijf voor jouw houten serre aanbouw

Houten serre prijzen

Wil je een houten serre met glas laten plaatsen en ben je op zoek naar een ervaren, betrouwbare vakman? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij Slimster. Zo kom je in contact met maximaal 4 vakmannen die in jouw regio werkzaam zijn. Door deze vakmannen te vergelijken, vind je eenvoudig de beste deal.

223 serre specialisten vergelijken

Zuidplas Houtbouw B.V.
Ter Braak Bouwtechniek B.V.
Serre Exclusief
Makrosol B.V.
Benelux Veranda B.V.
verandalux
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis serre offertes?
Geheel vrijblijvend
Houten serre prijzen