Gratis inbraakbeveiliging offertes?
Gratis & vrijblijvend

Toegangscontrolesysteem

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten

Ben je op zoek naar toegangsbeveiliging voor je deur, hekwerk of wil je met rolluiken je woning of bedrijfspand beveiligen? Met toegangscontrole bepaal je zelf wie waar binnenkomt en met een intercom of slimme deurbel weet je wie er voor je deur of hek staat.

Op deze pagina vind je alle mogelijkheden van toegangscontrole en ontdek je het verschil tussen particuliere toegangscontrole en zakelijke toegangscontrole.

Voordelen van een toegangscontrolesysteem

 • Je beheert zelf wie toegang heeft en wanneer
 • Je kunt toegang geven op afstand
 • Je weet altijd wie in en rondom het pand is
 • Je hebt weinig extra kosten bij verlies van sleutels

Waarom een toegangscontrolesysteem laten plaatsen?

Als je naar binnen wilt in je huis of kantoor, gebruik je normaal gesproken een sleutel om het slot te openen. Maar met een toegangscontrolesysteem wordt het makkelijker om binnen te komen, omdat je geen fysieke sleutels meer nodig hebt. Dit betekent dat je geen sleutels meer kunt kwijtraken en geen sloten meer hoeft te vervangen. Bovendien kun je zien wie er binnenkomt, wat handig kan zijn bij bijvoorbeeld een noodsituatie (bijvoorbeeld een ontruiming tijdens een brand).

Met een toegangscontrolesysteem kun je ook alle deuren openen met slechts één pasje of via je smartphone, waardoor je niet meer meerdere sleutels nodig hebt voor verschillende deuren.

Welke toegangscontrole mogelijkheden zijn er?

 • Slim deurslot
 • Kaartlezer/wandlezer
 • Biometrische vingerscanner

Wat kost een toegangscontrole systeem?

Soort toegangscontrole Gem. prijs per systeem*

Smartphone toegangscontrole

€ 1.000

Toegangscontrole met druppel

€ 400

Biometrische toegangscontrole

€ 1.000 - 2.650

Toegangscontrole met codepaneel

€ 400 - 600

Toegangscontrole met bluetooth

€ 1.400 - 2.000

Extra toegangskaart, tag of druppel

€ 3 - 6 per stuk

* Gemiddelde toegangscontrole installatie prijs, incl. btw.

Op zoek naar de beste prijs?
Vind beste deal

draadloze toegangscontrole
deur toegangscontrole met toegangscode
hekwerk beveiliging
rolluik beveiliging

Verschillende soorten toegangscontrolesystemen

Toegangscontrolesystemen zijn een belangrijk aspect van beveiliging in woningen en bedrijfspanden. Er zijn verschillende soorten toegangscontrolesystemen beschikbaar en heb je voor winkels en bedrijfspanden andere toegangscontrolesystemen.

Slimme deursloten

Bij woningen zie je steeds vaker slimme deursloten en slimme deurbellen. Een slim deurslot kan geopend worden met een smartphone, maar ook met een RFID / NFC tag of automatisch via GPS wanneer je in de buurt van je woning. Slimme cilindersloten zijn geschikt voor woningen, bed & breakfast, sportscholen en MKB-bedrijfspanden.

Biometrische toegangscontrole

Een biometrisch toegangscontrolesysteem geeft toegang op basis van lichaams- en/of gedragskenmerken, zoals een vingerafdruk, irisscan, gezichtsscan of zelfs een oorafdruk. Dit type toegangscontrole is de veiligste manier van toegangsverlening omdat het unieke kenmerken van een persoon gebruikt.

AVG-wetgeving
Biometrische toegangscontrole zie je minder vaak, aangezien dit vaak gepaard gaat met regels uit de AVG. Hierin staat dat biometrische gegevens (zoals een vingerafdruk) niet gebruikt mogen worden, tenzij er uitdrukkelijke toestemming is gegeven. Er moet ook sprake zijn van keuzevrijheid en moet je als organisatie dus ook altijd een andere manier aanbieden.

Toegangscontrole met codepaneel

Wanneer je niet met een biometrisch toegangssysteem wilt werken, dan is elektronische toegangscontrole met een codepaneel een ideale manier om je deur te beveiligen. Vaak wordt het intoetsen van een pincode ook gebruikt als de bluetooth verbinding (tijdelijk) niet meer werkt bij slimme deursloten.

Toegangscontrole met kaartlezer/badgelezer

Een kaartlezer of badgelezer scant de kaart, badge of tag van een persoon om toegang te geven. Dit type toegangscontrole maakt het mogelijk om met een digitale pas of tag toegang te krijgen tot meerdere ruimtes, zoals een appartement, kantoor of openbare ruimten zoals een kelder, fietsenstalling of parkeergarage.

Opties voor toegangscontrole

Rolluiken of rolhekken met toegangscontrole

Wil je je woning of winkel beveiligen tegen inbraak? Dan kun je rolluiken met toegangscontrole laten plaatsen bij een woning of rolhekken met toegangscontrole bij een winkel. Een rolhek beschermt voornamelijk alleen tegen inbraak en vandalisme, terwijl een rolluik ook zorgt voor privacy (afschermen van producten in een etalage) en isolatie.

De rolluiken of rolhekken kun je bedienen met ingebouwde toegangscontrole, zoals een codeslot. Hiermee kun je gemakkelijk toegang tot je woning of bedrijfspand beheren of kun je op afstand de rolluiken openen of sluiten.

Meer informatie?
Rolluiken plaatsen

Hekwerk met toegangscontrole

Het plaatsen van hekwerk in combinatie met toegangscontrole is een veelgebruikte optie voor de beveiliging van woningen en bedrijfspanden. Met een hek kun je ongewenste personen buiten het terrein houden. In combinatie met toegangscontrole, zoals een intercom, wordt er gecontroleerd wie wel of niet het terrein mag betreden.

Er zijn diverse soorten hekwerken beschikbaar, van klassieke spijlenhekwerken tot moderne varianten met automatische schuifpoorten en camerabeveiliging. Het kiezen van het juiste hekwerk in combinatie met toegangscontrole is afhankelijk van de specifieke wensen en eisen van het pand of woning.

Meer informatie?
Hekwerk plaatsen

Waarom toegangscontrole laten plaatsen door vakman?

 • Verzekerd van kwaliteit
 • BORG-certificaat
 • Je bespaart tijd en geld
 • Erkende bedrijven

Als je een toegangscontrolesysteem wilt laten installeren, is het verstandig om dit te laten doen door een erkend beveiligingsbedrijf. Hiermee ben je verzekerd van kwaliteit en voldoe je aan de eisen van je verzekering.

Vergelijk beveiligingsbedrijven voor het plaatsen van toegangscontrole

Toegangscontrole

Ben je op zoek naar een beveiligingsbedrijf voor het installeren van een toegangscontrolesysteem voor jouw woning of bedrijfspand? Bij Slimster kun je eenvoudig in contact komen met professionals die actief zijn in jouw regio. Vraag vrijblijvend inbraakbeveiliging offertes aan en kies de professional die het beste bij je past.

Vergelijk 4 beveiligingsbedrijven voor toegangscontrole

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal