Gratis inbraakbeveiliging offertes?
Gratis & vrijblijvend

Beveiligingscertificaten & -keurmerken

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten

Wanneer je inbraakbeveiliging wilt laten installeren, dan wil je vaak dat dit door een ervaren en erkend beveiligingsbedrijf gedaan wordt die bij een beveiliging keurmerk aangesloten zit. Op deze pagina vind je alle beveiligingscertificaten van beveiligingsbedrijven en de inbraakbeveiliging keurmerken.

Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG)

Beveiligingscertificaten & -keurmerken

De Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) is een onafhankelijke organisatie die de kwaliteit van hang- en sluitwerk test op de sterkte en duurzaamheid. Wanneer het hang- en sluitwerk voldoet aan de eisen voor inbraakwerendheid, ontvangt het een aantal sterren als keurmerk. Het aantal sterren geeft de mate van inbraakwerendheid aan. Hoe meer sterren, hoe sterker en veiliger het slot is.

  • SKG 1 ster: Dit slot is inbraakgevoelig en biedt geen inbraakwerendheid. Het moet worden gecombineerd met een ander gelijkwaardig of sterker SKG-slot om veilig te zijn. Dit slot is bestand tegen ongeveer 3 minuten aan inbraak.
  • SKG 2 sterren: Dit slot is sterk inbraakwerend en biedt bescherming tegen inbraak van meer dan 3 minuten. Dit slot is vaak te vinden bij de meeste woningen.
  • SKG 3 sterren: Dit slot is extra zwaar beveiligd tegen inbraak en houdt inbrekers minstens 5 minuten buiten de deur.

Voor een inbreker is 60 seconden al erg tijdrovend en gemiddeld probeert hij maar 30 seconden om een huis binnen te komen. Het verschil tussen 3 en 5 minuten kan dus heel belangrijk zijn. Inbrekers willen namelijk zo snel mogelijk hun doel bereiken en worden liever niet betrapt tijdens hun inbraak.

Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV)

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) is een onafhankelijke stichting die zich inzet voor het verbeteren van de veiligheid in Nederland. Dit doen zij door het verstrekken van keurmerken aan beveiligingsbedrijven, maar ook het aanbieden van trainingen en het geven van advies op maat aan inbraakbeveiliging bedrijven.

Daarnaast controleert het CCV de kwaliteit van de beveiligingsbedrijven, waardoor je als particulier en als bedrijf zeker weet dat de alarminstallatie volgens verschillende kwaliteitseisen geïnstalleerd wordt.

Zo hebben zij de Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI) ontwikkeld, waarmee verzekeraars de risicoklasse van jouw woning kunnen berekenen. Keurmerken die het CCV verstrekt zijn onder andere het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en de BORG-certificering.

Meer informatie over de VRKI? Bekijk onderstaande video over ‘Wat is VRKI?’ van het VEB:

Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW)

Wanneer je op zoek bent naar manieren om jouw huis beter te beveiligen tegen inbraak, dan is inbraakbeveiliging met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) een goede optie om te overwegen.

Een woning met het PKVW voldoet aan hoge eisen op het gebied van inbraakpreventie. Dit betekent dat het voor een inbreker moeilijker is om binnen te komen, omdat de benodigde tijd en moeite simpelweg te groot zijn.

Een woning met goede inbraakbeveiliging, zoals gecertificeerd SKG hang-en-sluitwerk en een alarminstallatie, wordt door inbrekers vaak overgeslagen. Het PKVW keurmerk geeft dan aan dat jouw huis goed beveiligd is, waardoor de kans op inbraak kleiner wordt.

BORG-certificaat

Een BORG-certificaat is het belangrijkste keurmerk voor bedrijven die gespecialiseerd zijn in inbraakbeveiliging. Het certificaat staat voor Betrouwbaarheid, Onafhankelijkheid, Richtlijnen en Kwaliteit. Als je beveiligingssysteem door een erkend BORG-gecertificeerd bedrijf wordt geïnstalleerd weet je dat het voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van vakbekwaamheid, betrouwbaarheid en kwaliteit.

Alleen erkende beveiligingsbedrijven kunnen een BORG-certificaat geven. De inbraakbeveiliging specialist zal een risicoanalyse van de woning of bedrijfspand uitvoeren met behulp van de VRKI, waarna je het BORG-certificaat ontvangt. Dit certificaat kan worden gebruikt om aan te tonen dat je woning goed beveiligd is bij je verzekeraar. Hierdoor kun je vaak een korting krijgen op je verzekeringspremie.

Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven (VEB)

Er zijn veel verschillende beveiligingsbedrijven die inbraakbeveiliging kunnen installeren. De Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven is een brancheorganisatie op beveiligingsgebied die beveiligingsbedrijven controleert, waardoor jij een alarminstallatie van hoge kwaliteit kunt verwachten. Wanneer een beveiligingsbedrijf aangesloten is bij de VEB, dan krijg je vakkundig advies en wordt de inbraakbeveiliging door een erkend beveiligingsbedrijf geïnstalleerd. Tenslotte krijg je een VEB beveiligingscertificaat dat 5 jaar geldig is na uitgave. Met dit certificaat kun je korting krijgen op je verzekering.

Benieuwd naar meer informatie? Bekijk de video van de VEB:

Hoeveel korting met beveiligingscertificaat?

Verzekering PKVW BORG-certificaat VEB-certificaat
Allianz Direct 5 - 10% 5 - 10% -
HEMA verzekeringen 5% - -
IAK Verzekeringen (via Aon) 10% 15% -
InShared Verzekeringen 5% - -
Klaverblad Verzekeringen 10% 10% -
Meeùs Verzekeringen (via Aon) 15% 15% -
Nationale-Nederlanden (NN) 2 - 6% 2 - 6% -
OHRA 15% 15% 15%

Indicatieve kortingen op verzekering met inbraakbeveiliging in 2024.

Waarom gecertificeerde inbraakbeveiliging laten plaatsen?

  • Verzekerd van kwaliteit
  • BORG-certificaat
  • Korting op je woonverzekering
  • Erkende bedrijven

Op zoek naar een erkend beveiligingsbedrijf voor professionele huisbeveiliging? Kies voor een beveiligingsbedrijf met een keurmerk, zoals het BORG-certificaat. Met een erkend beveiligingsbedrijf ben je verzekerd van kwaliteit en voldoe je aan de eventuele eisen van je inboedelverzekering.

Erkend inbraakbeveiliging bedrijf vinden?
Gratis offertes

Vergelijk erkende beveiligingsbedrijven

Op zoek naar de beste deal voor huisbeveiliging in jouw regio? Via Slimster vraag je gratis & vrijblijvend inbraakbeveiliging offertes aan van regionale beveiligingsbedrijven. Je kiest het bedrijf dat het beste bij je past en bespaart tijd en geld. Of je nu een inbraakalarm, camerabeveiliging of toegangscontrolesysteem zoekt, via Slimster vind je eenvoudig een oplossing op maat voor jouw huisbeveiliging.