Wat kost een slimme deurbel installeren?

Minimale kosten € 50
Gemiddelde kosten € 280
Maximale kosten € 500
Gemiddelde prijs slimme deurbel, incl. btw.

Wil je op afstand zien wie er bij jouw deur aanbelt of wil je op afstand een vervelende verkoper afwimpelen? Met een slimme deurbel kun je zien wie er voor je deur staat en krijg je een melding als iemand aanbelt. Maar wat is slimme deurbeveiliging en wat kost een slimme deurbel met camera installeren?

Wat is een slimme deurbel?

Een slimme deurbel is een deurbel waarbij je een melding ontvangt op je smartphone of tablet wanneer iemand aanbelt. Veel slimme deurbellen hebben een camera en een luidspreker ingebouwd. Hiermee kun je een gesprek voeren met de persoon die voor je deur staat.

Voordelen slimme deurbel

 • Op afstand zien wie er aanbelt
 • Geeft gevoel van veiligheid
 • Bewijsmateriaal voor rechtszaken
 • Schrikt inbrekers af

Nadelen slimme deurbel

 • Gebrek aan privacy
 • Duurder dan gewone deurbel

Wat kost een slimme deurbel met camera installeren?

Werkzaamheden Prijs* Offerte
Slimme deurbel plaatsen € 50 - 500 Gratis offertes
Cloudopslag abonnement € 3 - 30 per maand Gratis offertes

* Gemiddelde prijs slimme deurbel, incl. btw en materiaal. Zonder installatie.

Wat kost een slimme deurbel installeren per uur?

Soort installateur Prijs per uur* Offerte

Beginnende domotica installateur

(Afgeraden door Slimster)

€ 10 - 25
Gemiddelde domotica installateur € 30 - 45
Ervaren domotica installateur € 40 - 70 Gratis offertes

* Gemiddelde prijs slimme deurbel installeren per uur, incl. btw.

Beste slimme deurbel vergelijken? De kosten van een slimme deurbel aansluiten kunnen per domotica installateur flink verschillen. Het is daarom verstandig om meerdere kosten van een domotica installateur te vergelijken. De prijs van een slimme deurbel met camera installeren zijn afhankelijk van allerlei factoren, zoals:

 • Soort deurbel
 • Bestaand of nieuwbouw
 • Met of zonder beltrafo
 • Bedraad of via batterij
 • Zelf doen of laten doen
 • Uurtarief installateur
Beste slimme deurbel vinden?
Gratis offertes
wat kost een deurbel domotica installeren
domotica deurslot plaatsen
beste slimme deurslot monteren
smart home beveiliging deurbel
Andere opties van deurbeveiliging bekijken?
Deurbeveiliging prijzen

Prijsopbouw slimme deurbel

Arbeid
Materiaal
Voorrijkosten

Extra opties slimme deurbeveiliging

Extra opties Prijs* Offerte
Slimme deursloten plaatsen € 50 - 300 Gratis offertes

* Gemiddelde prijs slimme deurbeveiliging, incl. btw en materiaal. Zonder installatie.

Slimme deurbel met extra optie laten installeren?
Domotica offertes

Hoe werkt een slimme deurbel?

Een slimme deurbel is vaak aangesloten met een beltrafo op de bestaande deurbel, waardoor je hetzelfde belgeluid blijft houden. Doordat een slimme deurbel verbonden is met internet krijg je een notificatie op je smartphone, tablet of smart display als iemand aanbelt. Dankzij de ingebouwde camera en luidspreker kun je zien wie er voor je deur staat en praten met de persoon voor je deur.

bewegingsdetectie instellen slimme deurbel

Bewegingsdetectie bij slimme deurbellen

De meldingen krijg je door bewegingsdetectie in te stellen op de deurbellen. Bij geen van de deurbellen staat bewegingsdetectie standaard aan en zul je dit bij installatie zelf moeten inschakelen. Ook het soort detectie verschilt per slimme deurbel. Sommige slimme deurbellen hebben ook geluidsdetectie, gezichtsdetectie en gezichtsherkenning.

Videobeelden opslaan van een slimme deurbel

Per slimme deurbel verschilt het hoe je videobeelden kunt opslaan. Bij veel slimme deurbellen worden videobeelden opgeslagen in de cloud, waardoor je overal de beelden terug kan kijken. Ook wanneer de slimme deurbel onverhoopt gestolen wordt. Het nadeel is dat je hier vaak een abonnement voor moet nemen met maandelijkse kosten.

Bij bepaalde slimme deurbellen worden de videobeelden alleen opgeslagen op een fysieke SD-kaart, maar kun je ook via de app terugkijken. Het voordeel is dat je geen maandelijkse kosten kwijt bent aan cloudopslag, maar het nadeel is dat je de beelden kwijt bent wanneer de deurbel onverhoopt gestolen wordt.

Wat is de beste slimme deurbel?

Er zijn verschillende slimme deurbellen verkrijgbaar met verschillende functies. De meest bekende slimme deurbellen zijn de Nest Hello en de Ring Video Doorbell. Dit zijn ook de beste slimme deurbellen, maar er zijn natuurlijk verschillende merken beschikbaar:

 • Google Nest
 • Ring (van Amazon)
 • EZVIZ
 • Elro
 • Smartwares
 • Alecto
 • KlikAanKlikUit
 • Qnect
Beste slimme deurbel kopen en laten plaatsen?
Domotica offertes
deurbel installateur

Hoe zit het met veiligheid en privacy van slimme deurbellen?

De digitale veiligheid is bij de slimme deurbellen van Ring en Nest prima, maar bij andere goedkopere merken zijn er veel verbeterpunten aanwezig. Zo kun je bij goedkope slimme deurbellen geen wachtwoord instellen of zijn makkelijk te hacken, waardoor iedereen met de deurbel kan meekijken.

Het is daarom verstandig om voor een bekend en goed merk slimme deurbel te gaan. Een goede beveiliging is belangrijk, want je slimme deurbel bevat veel privacygevoelige gegevens. Denk aan wanneer je van huis weg gaat en terug komt. Vraag bij een specialist na met welke merken hij werkt. Zo weet je zeker dat je een veilige slimme deurbel hebt.

Goede slimme deurbel laten plaatsen?
Vind beste vakman

Privacy van slimme deurbellen

Er wordt veel gesproken over de privacy van slimme deurbellen, omdat deze vaak de openbare weg filmen of de tuin van de buren. Als het niet te vermijden is dat een stuk van de straat in beeld komt, bijvoorbeeld omdat je je al eens beschadigde auto wilt bewaken, dan mag dat volgens de privacywet, zolang je langslopende mensen hiervan op de hoogte brengt dat ze gefilmd worden.

Bij bepaalde slimme deurbellen kun je ook een gedeelte van het beeld wazig maken, waardoor alleen je eigen tuin of oprit duidelijk in beeld is.

Updates van slimme deurbellen
Het is verstandig om de firmware van de slimme deurbellen up-to-date te houden, zodat hackers moeilijker toegang krijgen tot de beelden. Niet alle fabrikanten doen uitspraak over het updatebeleid en bij veel slimme deurbellen krijg je hier geen melding van.
slimme deurbel

Waarom slimme deurbel laten installeren door vakman?

 • Verzekerd van kwaliteit
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Je bespaart tijd en geld
 • Regionale domotica specialisten

Bij veel slimme deurbellen moet er een beltrafo in de meterkast geïnstalleerd worden. Ga je zelf aan de slag in jouw meterkast, dan is de kans groot dat de slimme deurbel niet werkt of zorgt voor kortsluiting. Laat daarom een slimme deurbel installeren door een ervaren domotica installateur.

Slim besparen op de kosten
Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten altijd eenvoudig in de hand.

Vergelijk slimme deurbel specialisten

Kosten slimme deurbel

Ben je op zoek naar een goedkope slimme deurbel en wil je deze laten installeren door een ervaren installateur? Vraag via Slimster domotica offertes aan, waardoor je in contact komt met meerdere domotica installateurs die werken in jouw regio. Vergelijk eenvoudig de offertes op prijs-kwaliteitverhouding en kies tenslotte zelf de beste domotica installateur die de deurbel mag installeren.

Beste deal vinden voor gehele slimme woning?

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis smart home offertes?
Geheel vrijblijvend
Wat kost een slimme deurbel installeren?