Beste smart home producten van 2024

Pascal van de Beek
Content Specialist
6 minuten

Met verschillende smart home producten kun je je huis makkelijk persoonlijker maken. Maar je wilt natuurlijk het beste smart home systeem in huis hebben. Er zijn verschillende domotica producten verkrijgbaar, waardoor het onderscheid lastig te maken is. Bij Slimster kun je de beste domotica vergelijken en vind je de beste koop domotica.

slimme thermostaten test
slimme thermostaat test
beste thermostaat vloerverwarming

Wat is de beste slimme thermostaat van 2024?

Is een slimme thermostaat ook een slimme koop? Dat is afhankelijk van verschillende factoren zoals soort thermostaat, soort cv-ketel en natuurlijk jouw budget. Daarnaast bespaar je niet altijd energie met een slimme thermostaat. Maar welke thermostaat is het beste voor jouw situatie en wat zijn het eigenlijk?

Slimme thermostaat

Slimme thermostaat

Wil je op afstand jouw verwarming slim kunnen regelen? Of wil je gewoonweg slim besparen op de energiekosten? Vaak bij het plaatsen van een nieuwe CV-ketel krijg je de extra optie voor het installeren van een slimme thermostaat. Maar wat doet een slimme thermostaat en wat is de prijs van een slimme thermostaat als je deze los wilt kopen?
Slimme thermostaat

Wat is de beste smart thermostaat?

Een slimme thermostaat is een thermostaat die op afstand bestuurbaar is met een app. Maar hij is pas echt slim als het een zelflerende functie heeft. Met de beste draadloze thermostaat hoef je je dan vaak geen zorgen te maken over de temperatuur in huis. Het programma hoeft niet ingesteld te worden. Ze zullen je levensschema binnen een paar weken begrijpen en programmeren zichzelf.

Dankzij de zogenoemde "geofencing" kan de app de slimme thermostaat laten weten wanneer je straal rondom je huis binnenkomt of verlaat.

slimster
Zorg voor een goed wachtwoord
Een goede beveiliging is belangrijk, want je thermostaat bevat veel privacygevoelige gegevens. Zoals je dagschema en of je thuis bent of niet. Zorg dus voor een sterk en uniek wachtwoord.

Heb je een vrij vast schema, dan werken ze vaak probleemloos. Maar vaak bij een dag thuiswerken werken ze niet altijd goed. Het kan dan dat de verwarming uit blijft, terwijl hij zou moeten detecteren dat je thuis bent.

Wil je met de beste slimme thermostaat meer inzicht krijgen in je energieverbruik? Dan kun je met een slimme thermostaat het actuele stroomverbruik en statistieken zien. Hierdoor kun je de energiekosten omlaag brengen en kun je eenvoudig besparen.

Wat zijn de beste slimme radiatorknoppen?

Sommige slimme thermostaten kun je uitbreiden met smart radiatorknoppen. Hiermee kun je per ruimte slim de temperatuur regelen en zorgt voor extra comfort en energiebesparing. Het nadeel van slimme radiatorknoppen is dat ze lastig zelf te installeren zijn en zul je vaak een installateur moeten inschakelen.

 1. Tado Slimme radiatorknoppen
 2. Honeywell Slimme radiatorknoppen

Beste thermostaat voor vloerverwarming & warmtepomp

De keuze van de beste slimme thermostaat is ook afhankelijk of je een warmtepomp en/of vloerverwarming hebt. Niet elke slimme thermostaat is namelijk hiervoor geschikt. Wanneer je goed zoekt, dan kun je overzicht vinden van de cv-ketel, warmtepomp en/of vloerverwarming die geschikt is bij de slimme thermostaat.

Echter is het verstandig om een ervaren installateur in te schakelen, aangezien een ervaren installateur weet welke slimme thermostaat geschikt is voor jouw situatie.

Beste slimme thermostaat: universele aansluiting

Veel thermostaten kunnen aangesloten worden op vrijwel iedere moderne cv-ketel via het OpenTherm-protocol. Er zijn een aantal thermostaten van cv-ketel-fabrikanten die alleen bruikbaar zijn met de cv-ketel van hetzelfde merk, zoals de Atag One en Vaillant vSmart.

Ook is het belangrijk om te letten op de verschillende varianten van slimme thermostaten. De meeste slimme thermostaten zijn er in OpenTherm- en aan/uit-variant. Met een aan/uit-variant is het niet mogelijk om te moduleren: verwarmen door een laag pitje in plaats van de ketel aan en uitschakelen.

Lastig zelf te installeren
Niet elke thermostaat is eenvoudig zelf te installeren. Vaak wordt de slimme thermostaat geïnstalleerd wanneer je hem samen met een nieuwe cv-ketel aanschaft.

Welke slimme thermostaat is het beste?

Hieronder zie je de beste koop en beste geteste slimme thermostaten van dit moment. De slimme thermostaten zijn getest op verschillende punten, zoals gemak, beeldkwaliteit, bewegingsdetectie, beeldhoek, aandacht voor privacy en prijs.

 1. Tado Slimme Thermostaat (Beste Koop & Best Getest)
 2. Google Nest Learning Thermostat
 3. Eneco Toon Slimme thermostaat
 4. Google Nest Thermostat E
 5. Honeywell Lyric T6R
 6. Honeywell EvoHome
 7. Nefit ModuLine Easy
 8. Remeha eTwist
# Naam Abonnement Gebruik Installatie Privacy
1 Tado Slimme Thermostaat
+++ ++ +++
2 Google Nest Learning Thermostat
++++ +++ ++++
3 Eneco Toon Slimme Thermostaat
+++++ ++++ +++
4 Google Nest Thermostat E
++++ ++++ ++++
5 Honeywell Lyric T6R
++++ + +++
6 Honeywell EvoHome
+++ ++ ++++
7 Nefit ModuLine Easy
+++ + +++
8 Remeha eTwist
++ + ++++

beste slimme verlichting

Wat is de beste slimme verlichting van 2024?

Ben je op zoek naar de beste slimme verlichting voor in en rondom je woning die je op afstand kunt bedienen? Tegenwoordig is er steeds meer keus uit slimme binnenverlichting en slimme buitenverlichting. Maar wat is de beste slimme verlichting van 2024 en wat is de beste slimme verlichting voor jouw situatie?

Slimme verlichting

Slimme verlichting

Ben je op zoek naar nieuwe verlichting die je op afstand kan bedienen? Tegenwoordig heb je veel keus uit slimme binnenverlichting, maar heb je ook slimme buitenverlichting. Maar hoe werken slimme lampen en wat kost het?
Slimme verlichting

Wat zijn de beste slimme lampen?

Wat is een slimme koop voor slimme lampen? Dat verschilt per slimme verlichting en de rest van je smart home. Er zijn 3 merken die worden aanbevolen voor 3 soorten gebruikers:

 1. Philips Hue (Beste uit de Test): meest geschikt voor gebruikers die een goed en uitgebreid smart home systeem willen hebben.
 2. Ikea Tradfri (Beste Koop): geschikt voor mensen die bezorgd zijn over privacy.
 3. LSC & Kruidvat Smart Home: geschikt voor mensen met weinig budget en een goed wifi-netwerk.
hoe werkt de beste slimme lampen

Hoe werkt de beste slimme verlichting?

Slimme verlichting werkt met een draadloze verbinding zoals Zigbee of wifi. Het voordeel van Zigbee is dat dit een stabiele verbinding heeft, terwijl wifi afhankelijk is van het wifi-netwerk. Wil je de beste slimme verlichting zonder gedoe & gezeur? Dan is het verstandig om te kijken naar slimme verlichting die werken met het Zigbee-protocol.

Beste smart lampen

 1. Philips Hue (Best Getest)
 2. Woox
 3. Ikea Tradfri (Beste Koop)

Beste smart lampen budget

 1. Kruidvat Smart
 2. LSC (Action)
 3. Hema Smart
# Naam Verbinding Modellen Werkt met Apple Homekit Privacy
1 Philips Hue Zigbee/Bluetooth 263
++
2 Woox Zigbee/WiFi 11
+/-
3 Ikea Tradfri Zigbee 11
++
4 Kruidvat Smart WiFi 18
+/-
5 LSC (Action) WiFi 9
+/-
6 Hema Smart WiFi 9
+/-

Overige slimme verlichting

Naam Verbinding Modellen Werkt met Apple HomeKit Privacy
Innr Zigbee 14
++
Klikaanklikuit Zigbee/RF 13
++
Lidl Smarthome Zigbee 13
+/-
Wiz WiFi 34
+/-

beste domotica systeem
beste wifi deurbel met camera
beste wifi deurbel

Op zoek naar de beste domotica oplossing met installatie?

Beste smart home van 2024

Ben je op zoek naar het beste domotica systeem en wil je dit liever laten installeren door een ervaren installateur? Via Slimster kom je eenvoudig in contact met meerdere specialisten die de beste smart home systemen kunnen installeren. Vraag vrijblijvend domotica offertes aan en vergelijk deze slim op prijs-kwaliteitverhouding. Kies tenslotte de beste domotica installateur met de beste deal.

Beste deal voor de beste domotica inclusief installatie?

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis smart home offertes?
Geheel vrijblijvend
Beste smart home producten van 2024