Wat kost slimme beveiliging installeren?

Pascal van de Beek
Content Specialist
6 minuten
Minimale kosten € 129
Gemiddelde kosten € 1.250
Maximale kosten € 10.000
Gemiddelde prijs slimme beveiliging installeren, incl. btw.

Wil je op afstand jouw huis in de gaten kunnen houden? Met slimme beveiliging kun je via je smartphone of tablet zien wat er in jouw woning gebeurd en krijg je een melding als er beweging is gedetecteerd. Maar wat valt er onder slimme beveiliging en wat kost het installeren van slimme beveiliging?

Wat is slimme beveiliging?

Slimme beveiliging is een verzamelnaam voor slimme beveiligingscamera’s, slimme deurbeveiliging, slimme rookmelders en slimme alarmsystemen die verbonden zijn met het internet. Je kunt live beelden bekijken van een beveiligingscamera, op afstand het alarm af laten gaan en meldingen krijgen op je smartphone of tablet.

Voordelen slimme beveiliging

 • Altijd een beveiligd huis
 • Beelden bekijken via de cloud
 • Op afstand alarm af laten gaan
 • Bewijsmateriaal voor rechtszaken (bij camera)
 • Melding bij detectie

Nadelen slimme beveiliging

 • Regelmatig updaten
 • Lastig zelf te installeren

Wat kost slimme beveiliging installeren?

Soort slimme beveiliging Prijs* Offerte
Slimme deurbel € 50 - 500
Slimme camera beveiliging € 65 - 1.195 Gratis offertes
Slimme rookmelder € 25 - 350 Gratis offertes
Slim alarmsysteem € 250 - 1.700 Gratis offertes

* Gemiddelde prijs domotica beveiliging, incl. btw en materiaal. Zonder installatie.

Wat kost slimme beveiliging installeren per uur?

Soort installateur Prijs per uur* Offerte

Beginnende domotica installateur

(Afgeraden door Slimster)

€ 10 - 25
Gemiddelde domotica installateur € 30 - 45
Ervaren domotica installateur € 40 - 70 Gratis offertes

* Gemiddelde prijs smart home beveiliging installeren per uur, incl. btw.

Beste smart home beveiliging vergelijken? De kosten van slimme beveiliging installeren kunnen per domotica installateur flink verschillen. Het is daarom verstandig om meerdere kosten van een domotica installateur te vergelijken. De prijs van domotica beveiliging in een woning installeren is afhankelijk van allerlei factoren, zoals:

 • Soort beveiliging
 • Met of zonder bridge
 • Binnenbeveiliging of buitenbeveiliging
 • Bedraad of draadloos
 • Zelf doen of laten doen
 • Uurtarief installateur
Beste slimme beveiliging laten installeren?
Gratis offertes
domotica beveiliging woning
smart home beveiliging deurbel
smart home beveiliging
smart home beveiliging huis
Meer informatie over de mogelijkheden?
Inbraakbeveiliging kosten

Prijsopbouw slimme beveiliging

Arbeid
Materiaal
Voorrijkosten

Extra opties slimme beveiliging

Extra opties Prijs* Offerte
Cloudopslag abonnement € 3 - 30 per maand Gratis offertes
Aansluiting meldkamer € 15 - 30 per maand Gratis offertes
Slimme deursloten € 50 - 300 Gratis offertes
Slimme bewegingssensor € 10 - 40 Gratis offertes
Slimme deursensoren € 10 - 70 Gratis offertes
Slimme raamsensoren € 10 - 70 Gratis offertes

* Gemiddelde prijs extra opties beveiliging domotica, incl. btw. Zonder installatie.

Hoe werkt slimme beveiliging?

Slimme beveiliging werkt door verschillende protocollen die verbonden zijn met het internet. Hierdoor is het mogelijk om notificaties door te sturen naar je smartphone wanneer er beweging gedetecteerd wordt of wanneer een deur open en dicht gaat. Via de slimme beveiligingscamera’s is het vaak mogelijk om te praten met ongewenste personen in jouw huis of op afstand het alarm af te laten gaan.

Door verschillende routines in te stellen is het mogelijk om een complete alarminstallatie in te stellen. Zo kun je instellen dat het alarm af moet gaan als een deur of raam tussen een bepaalde tijd open gaat en foto’s worden gemaakt als iemand probeert in te breken.

Slimme beveiliging laten installeren?
Gratis offertes

Videobeelden opslaan van slimme camera beveiliging

De manier om de videobeelden op te slaan verschilt per slimme bewakingscamera. Bij veel slimme beveiligingscamera’s worden videobeelden opgeslagen in de cloud zodat je ze overal kunt bekijken. Het nadeel is dat je vaak maandelijkse kosten kwijt bent aan een abonnement.

Bij sommige slimme beveiligingscamera's worden videobeelden alleen opgeslagen op een fysieke SD-kaart, maar kunnen ze ook via de app bekeken worden. Het voordeel is dat je geen maandelijkse kosten hoeft te betalen voor cloudopslag, maar het nadeel is dat je beeldmateriaal kwijtraakt als je camera onverhoopt wordt gestolen.

Bewegingsdetectie instellen beveiligingscamera

Bewegingsdetectie bij slimme camera's

Meldingen krijg je door bewegingsdetectie in te stellen op slimme camera's. Vaak is bewegingsdetectie niet standaard ingeschakeld en moet je deze tijdens de installatie zelf inschakelen. Het type detectie is ook afhankelijk van de slimme beveiliging.

Sommige slimme beveiligingscamera's hebben geluidsdetectie, gezichtsdetectie en gezichtsdetectie. Hierdoor krijg je geen melding wanneer er een vogel langs de camera vliegt, maar wel een melding als er een persoon langs loopt.

Welke slimme beveiliging is het beste?

De beste beveiligingscamera’s zijn van de merken Arlo en D-Link. Er zijn verschillende merken verkrijgbaar van slimme beveiligingscamera’s, slimme deurbellen en slimme alarmsystemen met verschillende functies. De meest bekende merken van slimme beveiligingscamera’s zijn Google Nest en Ring.

Er zijn natuurlijk ook andere merken beschikbaar:

 • Netatmo
 • Somfy
 • EZVIZ
 • Blink
 • EufyCam
 • Woox
 • Eminent
 • Foscam
 • Cleverdog
 • Elro
 • Smartwares
 • Alecto
 • KlikAanKlikUit
 • Qnect
Beste slimme beveiliging kopen en laten plaatsen?
Gratis offertes
domotica beveiliging huis

Hoe zit het met veiligheid en privacy van slimme beveiliging?

Digitale beveiliging is prima met de slimme beveiliging van Ring en Nest, maar er zijn veel punten die kunnen worden verbeterd ten opzichte van goedkopere merken. Met goedkope slimme beveiliging kun je bijvoorbeeld geen wachtwoord instellen of gemakkelijk gehackt worden zodat hackers de bewakingsbeelden kunnen bekijken.

Daarom is het verstandig om te kiezen voor een bekend en goed merk slimme beveiliging. Een goede beveiliging is belangrijk omdat slimme beveiliging veel privacygevoelige data bevat. Denk aan wanneer je weg gaat en terugkomt. Vraag bij een installateur met welke merken ze werken. Zo weet je zeker dat je een veilige slimme beveiliging hebt.

Updates van slimme beveiliging

Het is verstandig om de firmware van de slimme beveiliging up-to-date te houden om het voor hackers moeilijker te maken om toegang te krijgen tot de videobeelden. Daarom moet je regelmatig updates voor slimme apparaten installeren. Niet alle fabrikanten vermelden duidelijke het updatebeleid en bij veel slimme beveiliging ontvang je geen meldingen.

Privacy van slimme beveiligingscamera’s

Het is belangrijk om rekening te houden met de privacy van anderen. Probeer zoveel mogelijk het filmen van de openbare weg en de tuin van de buren te vermijden. Lukt dit niet, laat dan langslopende mensen weten dat ze gefilmd worden met een speciale sticker of bordje.

Wil je een eerdere beschadigde auto bewaken, dan mag, volgens de privacywet, de camera wel gericht zijn op de openbare weg. Daarnaast kan je bij veel slimme beveiligingscamera’s een gedeelte van het beeld blurren, waardoor alleen je eigen tuin, oprit en auto duidelijk in beeld is.

Slimme beveiliging laten installeren?
Gratis offertes
smart home beveiliging installeren

Waarom slimme beveiliging laten installeren door vakman?

 • Verzekerd van kwaliteit
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Je bespaart tijd en geld
 • Regionale specialisten

Je kunt wellicht zelf aan de slag met het installeren van slimme beveiliging, maar veel slimme beveiliging moet bedraad aangesloten worden. Het is daarom verstandig om een ervaren installateur in te schakelen, zodat je geen risico loopt om een schok te krijgen. Daarnaast heeft een installateur verstand van zaken, werkt veilig en sneller dan wanneer je zelf aan de slag gaat.

Slim besparen op de kosten
Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten altijd eenvoudig in de hand.

Waar slimme beveiliging installateurs vergelijken?

Wil je alleen goedkoop slimme beveiliging laten plaatsen door een ervaren vakman? Vraag dan vrijblijvend inbraakbeveiliging offertes aan, waarmee je in contact komt met meerdere specialisten die alleen slimme beveiliging plaatsen en in jouw regio werken.

Kosten slimme beveiliging

Wil je je gehele woning slim maken met domotica apparaten? Vraag dan vrijblijvend domotica offertes aan, waarmee je in contact komt met specialisten die jouw gehele woning kunnen voorzien van slimme apparaten die met elkaar samenwerken.

Gratis smart home offertes?
Geheel vrijblijvend
Wat kost slimme beveiliging installeren?