Henrieke
Product Specialist
3 minuten

Zwart is een klassieke kleur. Toch zijn veel mensen wat terughoudend met het gebruik van zwart in huis. Dat is nergens voor nodig, want zwart staat erg mooi in het interieur en is op veel verschillende plekken te gebruiken. Ook benieuwd hoe je een luxe maar gezellige sfeer creëert met zwart in huis?

1. Inspiratie voor een zwarte trap

zwart interieur huis

Wat dacht je van een zwarte trap? Denk hier aan zwarte trapbekleding, een zwarte traploper of een zwart geverfde trap: het is allemaal mogelijk. Wil je jouw trap renoveren en een donkere stijl creëren? Je hebt dan de keuze uit veel verschillende traprenovatie materialen.

Wil je de rest van je trap afwerken? Ga bijvoorbeeld voor een zwarte trapleuning, een zwarte balustrade of verf het trapgat in een donkere kleur.

2. Inspiratie voor een zwarte badkamer

huis zwart
zwart in huis
zwarte badkamer
zwarte kozijnen in huis
Toon alle afbeeldingen

De tijd dat badkamers alleen maar wit en licht waren, is geweest. De zwarte badkamer groeit aan populariteit en niet zonder reden. Zwarte tegels, donker gestucte muren of zwarte accessoires, je ziet het allemaal in de badkamer. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden met een donkere badkamer?

Meer inspiratie opdoen?
Zwarte badkamer

Zwarte (badkamer)tegels kopen?

3. Inspiratie voor zwarte raamdecoratie

zwarte raambekleding

Ben je op zoek naar unieke, eigentijdse raamdecoratie? Ga dan voor raambekleding in een donkere kleur. Laat zwarte shutters plaatsen of zwarte rolgordijnen: hierdoor trek je de aandacht naar de ramen en deuren toe. Benieuwd naar alle mogelijkheden voor raamdecoratie?

Meer inspiratie opdoen?
Raamdecoratie voorbeelden

4. Inspiratie voor zwarte kozijnen

zwarte kozijnen
huis met donkere kozijnen
huis met zwarte buitenkozijnen
huis zwarte kozijnen
huis met zwarte kozijnen
Toon alle afbeeldingen

Je trekt de aandacht niet alleen naar de ramen toe met behulp van opvallende raamdecoratie, maar ook opvallende kozijnen spelen hier een rol. Heb je een licht interieur? Dan springen zwarte kozijnen eruit. Of je nu kiest voor stalen kozijnen, aluminium kozijnen, kunststof kozijnen of houten kozijnen: zwart is een unieke en prachtige kleur.

Meer weten?
Zwarte kozijnen

5. Inspiratie voor zwarte wandafwerking

zwarte muren
zwart interieur
zwart huis interieur
zwart huis binnen
Toon alle afbeeldingen

Denk je erover om je muren zwart af te werken? Je hebt dan verschillende mogelijkheden. Zo kun je zwarte wandtegels laten plaatsen, dit gebeurt vooral in de badkamer. Maar ook donker stucwerk is een optie in deze vochtige ruimte. Geen tegels of stucwerk op de muren? Laat je muren dan zwart schilderen voor een luxe en sfeervol resultaat.

6. Inspiratie voor zwarte vloeren

interieur vloer zwart

Heb je weleens nagedacht over een donkere vloer? Zwarte vloeren staan luxe, chic en stralen sfeer uit. Vooral als je een ruime kamer hebt, kan een donkere vloer erg mooi staan. Wat zijn je mogelijkheden met zwarte vloeren?

Meer inspiratie opdoen?
Zwarte vloeren

Meer inspiratie opdoen?

Meer weten over de laatste interieurtrends, handige tips ontdekken of leuke artikelen over alles rondom en in huis lezen? Bekijk onze blog of volg ons op Facebook