• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Rust in je slaapkamer: 4 tips voor een goede nachtrust

  Rust in je slaapkamer: 4 tips voor goede nachtrust

  De slaapkamer hoort een oase van rust te zijn, dé plek om te ontspannen en bij te komen. Maar hoe zorg je voor rust in je slaapkamer én een goede nachtrust? Wij geven je 4 tips!

  Rustgevende kleuren voor slaapkamer

  rust in slaapkamer krijgen

  Kleuren hebben veel invloed op je gemoedstoestand. Er zijn zelfs kleuren die helpen bij een goede nachtrust. Wist je dat blauw de beste kleur is voor in de slaapkamer? Het is een kalmerende kleur die zorgt voor een gevoel van rust en voor een rustig hartritme. Niet zo’n fan van blauw? Groen is ook een rustgevende en kalmerende kleur waarbij je gemakkelijk in slaap valt.

  Een kleur die je misschien niet verwacht is geel, maar ook deze kleur werkt goed in de slaapkamer. Geel zorgt voor een knusse omgeving waarin je je prettig voelt. En als je ’s ochtends wakker wordt, geeft deze kleur je energie én een vrolijk gevoel.

  Gekleurde muurverf kopen?

  Aanbieder
  ++ Bekijk
  De winkel van ons allemaal
  ++ Bekijk
  Laten bezorgen, reserveren of direct ophalen
  + Bekijk
  Gratis verzending vanaf € 50,-
  + Bekijk
  Voor 23:59 is morgen in huis
  +/- Bekijk
  Voor 23:59 besteld = volgende werkdag in huis

  Frisse lucht in de slaapkamer

  Zorg voor een goede ventilatie in de slaapkamer. Wanneer de ventilatie niet goed is, is de kans groot dat dit zorgt voor een slechte nachtrust en zelfs voor hoofdpijn. Laat de ventilatieroosters altijd open staan of zet een raam open voor frisse lucht.

  Zorg er wel voor dat de temperatuur in de slaapkamer prettig blijft. De ideale temperatuur voor de slaapkamer is 16 tot 18 graden. Als het te warm is koelt je lichaam minder af en als het te koud is blijft je lichaam aan het werk. Hierdoor slaap je lichter en word je minder uitgerust wakker.

  Opgeruimde slaapkamer = opgeruimde geest

  meer rust in slaapkamer

  Een kamer met rondslingerende spullen zorgt bij veel mensen voor onrust en uiteindelijk ook voor een slechte nachtrust. Je huis en met name je slaapkamer opruimen helpt. Een opgeruimde kamer oogt rustig én maakt ook je hoofd leeg. Precies wat je nodig hebt om goed te slapen: een rustgevende slaapkamer.

  Zorg ook voor zo min mogelijk afleiding in de slaapkamer. Zet bijvoorbeed geen tv in je slaapkamer. Zo kom je optimaal tot rust als je in bed ligt.

  Zorg voor een donkere slaapkamer

  slaapkamer verduisteren

  Wil je goed slapen dan is het belangrijk dat je slaapkamer echt donker is. Verduisterende gordijnen of rolluiken houden het licht van een lantaarnpaal of de verlichting van de buren tegen.

  Meer mogelijkheden bekijken?

  ’s Ochtends is het juist belangrijk om te zorgen voor veel licht. Als het licht is wordt het stofje serotonine in je lichaam aangemaakt, wat er mede voor zorgt dat je goed wakker wordt. Zodra je wakker wordt kan je het beste meteen de gordijnen opdoen. Als het nog donker is buiten, kan je eventueel een daglichtlamp aanzetten. Zo went je lichaam snel aan het wakker worden.

  Meer wooninspiratie opdoen?

  Meer handige tips ontdekken, leuke artikelen over alles rondom en in huis lezen of inspiratie opdoen? Bekijk ons blog of volg ons op Facebook.

  Deel deze pagina