Henrieke Hahn
Henrieke Hahn
Product Specialist
3 minuten

Heb je een kleine slaapkamer en weet je niet goed hoe je deze optimaal kunt gebruiken? Er zijn verschillende manieren waarop je een kleine slaapkamer kunt inrichten, wij geven je 6 tips!

1. Geen ruimteverlies met bed

kleine slaapkamer groter laten lijken

Het bed is het belangrijkste item in je slaapkamer. Heb je een kleine slaapkamer? Gebruik de ruimte die je hebt dan zo goed mogelijk.

  • Heb je een ledikant? Dan verlies je altijd wat meer ruimte door het losse ledikant om de matras.
  • Bij een boxspring is het bed net zo lang als de matras: ideaal gebruik van de ruimte.
  • Kies voor een bed met opbergruimte.

2. Kledingkast op maat

kleine slaapkamer kledingkast

Heb je een kleine slaapkamer, dan is het ideaal als de kledingkast in een andere ruimte kan staan. Maar moet je kledingkast wel in de slaapkamer? Maak dan slim gebruik van de ruimte die je hebt:

  • Kledingkast op maat

3. Daglicht en goede verlichting

kleine slaapkamer indelen

In een kleine slaapkamer is licht erg belangrijk. Het liefste zorg je voor zoveel mogelijk daglicht, maar is dit niet mogelijk? Dan is er goede verlichting nodig. De juiste verlichting geeft de gewenste sfeer aan de ruimte, zonder dat deze kleiner lijkt.

Kun je wel wat meer licht in je slaapkamer gebruiken? Ontdek dan onze tips voor meer daglicht in huis.

4. Juiste kleuren kiezen

oplossing kleine slaapkamer

Kleurgebruik is erg belangrijk in een ruimte. Wil je jouw kleine slaapkamer groter laten lijken? Gebruik dan lichte kleuren. Dit kan wit zijn, maar ook pasteltinten, beige of lichtgrijs werken goed!

Wil je graag een donkere kleur op de muur? Kies dan voor 1 muur, zo houd je het contrast. Bij de onderstaande webshops kun je goedkoop muurverf voor jouw slaapkamer kopen.

5. Juiste accessoires

kleine slaapkamer inrichten

Denk goed na over de sfeer die je wilt creëren in je slaapkamer. Zorg dat het niet te druk of rommelig wordt.

Onze tip? Houd een paar vaste kleuren aan, zodat de slaapkamer een geheel wordt. Maak daarnaast gebruik van spiegels, zo zorg je voor meer licht én laat je de ruimte groter lijken.

6. Benut de ruimte slim

kleine slaapkamer schuin dak

Hoe voller een kamer staat, hoe kleiner deze lijkt. Als je de slaapkamer opgeruimd houdt, lijkt deze ook groter. Maar hoe zorg je voor voldoende bergruimte? Enkele tips:

  • Kies voor een bed met opberglades
  • Plaats een bankje of hocker met bergruimte
  • Gebruik nachtkastjes met bergruimte in plaats van tafeltjes
  • Benut de muren: hang planken op of een wandrek

7. Lichte raamdecoratie

kleine slaapkamer oplossing

Of je nu een smalle slaapkamer wilt inrichten of een ondiepe ruimte: houd de raamdecoratie licht en luchtig. Ga voor luchtige stoffen in een lichte kleur. Enkele mogelijkheden:

Meer weten?

Meer weten over de laatste interieurtrends, handige tips ontdekken of leuke artikelen over alles rondom en in huis lezen? Bekijk onze blog of volg ons op Facebook.