• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 134.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Kleine slaapkamer inrichten: 6 tips
Ga naar

Kleine slaapkamer inrichten: 6 tips

Heb je een kleine slaapkamer en weet je niet goed hoe je deze optimaal kunt gebruiken? Er zijn verschillende manieren waarop je een kleine slaapkamer kunt inrichten, wij geven je 6 tips!

1. Het bed

kleine slaapkamer groter laten lijken

Het bed is uiteraard het belangrijkste item in je slaapkamer. Heb je een kleine slaapkamer? Met een ledikant verlies je meer centimeters door het losse bed en de matras. Bij een boxspring is het bed net zo lang als dat de matras is, wat in een kleine kamer een groot verschil kan maken.

In een kleine slaapkamer is extra opbergruimte nooit verkeerd, kies dus voor een bed met opbergruimte. Zo creëer je ongemerkt wat extra plek in de kamer om je spullen op te bergen.

2. Kasten

kleine slaapkamer kledingkast

De kledingkast neemt samen met het bed de meeste ruimte in beslag in de slaapkamer. Maak slim gebruik van de ruimte die je hebt: kledingkasten op maat zijn ideaal in een kleine slaapkamer.

Wil je ook nachtkastjes plaatsen, maar heb je hier eigenlijk geen ruimte voor? Kies dan voor nachtkastjes in de vorm van een tafeltje: multifunctioneel! Zoek je ook nog plek voor een bureau? Houd het bureau simpel en zo klein mogelijk.

Kleine slaapkamer indelen met opbergruimte

Heb je nog wat extra opbergruimte nodig? Kijk dan of er verticaal nog winst te behalen valt. Plaats wandplanken of een wandkast en creëer wat extra opbergruimte.

3. Verlichting

kleine slaapkamer indelen

In een kleine slaapkamer is licht erg belangrijk. Het liefste zorg je voor zoveel mogelijk daglicht, maar is dit niet mogelijk? Dan is er goede verlichting nodig. De juiste verlichting geeft de gewenste sfeer aan de ruimte, zonder dat deze kleiner lijkt.

Kun je wel wat meer licht in je slaapkamer gebruiken? Ontdek dan onze tips voor meer daglicht in huis.

4. Kleuren

oplossing kleine slaapkamer

Je laat een kleine slaapkamer groter lijken door lichte kleuren te gebruiken. Dit hoeft zeker niet alleen wit te zijn, ook pasteltinten en beige of grijs zijn hier ideaal.

5. Accessoires

Wil je mooie accessoires kopen voor je slaapkamer? Denk dan goed na over de sfeer die je wilt creëren. Zorg dat het niet te druk of rommelig gaat ogen. Onze tip? Houd een paar vaste kleuren aan, zodat de slaapkamer een geheel wordt. Maak daarnaast gebruik van spiegels, zo zorg je voor meer licht én laat je de ruimte groter lijken.

6. Houd het opgeruimd

kleine slaapkamer schuin dak

Hoe voller een kamer staat, hoe kleiner deze lijkt. Als je de slaapkamer opgeruimd houdt, lijkt deze ook groter. Probeer die stoel in de hoek vrij te houden van kleding, laat geen papierwerk slingeren en zorg dat je de vloer blijft zien. Een opgeruimde kleine slaapkamer lijkt automatisch optisch groter.

7. Lichte raamdecoratie

kleine slaapkamer oplossing

Welke raamdecoratie is het meest geschikt voor een kleine slaapkamer? Of je nu een smalle slaapkamer wilt inrichten of een ondiepe ruimte: houd de raamdecoratie licht en luchtig. Ga voor luchtige stoffen in een lichte kleur. Dit kunnen gordijnen zijn, maar andere maatwerk raamdecoratie past hier ook uitstekend. Denk bijvoorbeeld aan lamellen, rolgordijnen of plisse gordijnen.

Ruimte optimaal benutten in kleine slaapkamer

Heb je een schuin dak op je slaapkamer of andere gekke hoeken? Probeer dan juist die ruimte optimaal te benutten. Zet je bed onder het schuine dak of plaats hier een ladekast.

Meer weten?

Meer weten over de laatste interieurtrends, handige tips ontdekken of leuke artikelen over alles rondom en in huis lezen? Bekijk onze blog of volg ons op Facebook.

Deel deze pagina