• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 112.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Kleine slaapkamer inrichten: 5 tips

Kleine slaapkamer inrichten: 5 tips

Slaaponderzoek toont aan dat één op de vijf Nederlanders slecht slaapt. Dit heeft verschillende oorzaken, waarvan een rommelige slaapkamer er een is. Vooral als je een kleine slaapkamer hebt, wordt deze al snel onrustig en rommelig. We hebben daarom 5 tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer op een rij gezet.

Tip 1. Lichte kleuren op de muur

kleine slaapkamer

Lichte kleuren in een kleine slaapkamer werken het beste. Wit is altijd goed in een kleine ruimte, maar je kunt ook kiezen voor lichte pasteltinten. Door het gebruik van lichte slaapkamer kleuren oogt het groter, opgeruimd en fris. Wil je verschillende kleuren gebruiken? Werk dan met kleuren uit hetzelfde kleurpallet anders krijgt kleine ruimte al snel een rommelige en onrustige uitstraling.

Heb je een vrij laag plafond in de slaapkamer? Een slimme truc is om de muren niet tot het plafond te verven, maar tot net eronder. Op deze manier lijken de muren hoger dan ze werkelijkheid zijn.

Schilder het plafond altijd een paar tinten lichter dat de muren. De ruimte lijkt hierdoor hoger en dus ruimer.
Plafond of muren schilderen?

Tip 2. Veel kastruimte

slaapkamer ideeen

Veel kastruimte is handig, maar niet altijd slim in een kleine slaapkamer. Kasten in een kleine slaapkamer ogen vaak benauwd en zorgen ervoor dat de kamer nog kleiner lijkt. Wil je toch veel kastruimte? Kies niet voor kleine kastjes, maar voor één grote kast in een lichte kleur. Zorg ook voor goede verlichting bij de kast, zodat het ruim oogt door de hoeveelheid licht.

Tip 3: Jaloezieën of gordijnen

slaapkamer inspiratie

Het is belangrijk dat je je slaapkamer goed kunt verduisteren. Als je een lichte slaapkamer hebt, slaap je over het algemeen slechter. Kies voor een effen kleur raamdecoratie en vermijdt drukke patronen want deze maken de kamer juist kleiner.

Wil je je slaapkamer optisch breder laten lijken? Kies dan voor horizontale jaloezieën. Kies je liever voor gordijnen in de slaapkamer? Zorg voor veel stof aan beide kanten van het raam tot op de grond. Zo creëer je optisch een hoger plafond. Als je de gordijnrails tegen het plafond hangt en niet vlakbij het kozijn lijkt de ruimte nog groter en hoger.

Meer raamdecoratie inspiratie?

Tip 4: Slimme opbergruimte

slaapkamer inrichten

Bron: Makeover

Heb je helemaal geen ruimte voor een kast of heb je extra opbergruimte nodig? Ga hier slim mee om. De ruimte tussen het bed en de grond is vaak een lege ruimte waar je spullen kunt opbergen. Boven je bed of boven de deur zijn vaak ideale plekken om planken te bevestigen. Zet hier bijvoorbeeld boeken of accessoires neer. Zo geef je je slaapkamer meteen een persoonlijk tintje. Zorg wel dat het er netjes bij staat anders oogt het alsnog rommelig.

Tip 5: Knusse sfeerverlichting

kleine slaapkamer inrichten

Verlichting doet vaak meer dan je denkt. Wanneer het licht vanaf het plafond komt, lijkt een ruimte kleiner. Heb je een kleine slaapkamer dan kan je er dus beter kiezen voor een paar wandlampjes of andere sfeerverlichting. Zo lijkt je slaapkamer groter en creeer je een knusse uitstraling.

Meer weten?

Meer weten over de laatste interieurtrends, handige tips ontdekken of leuke artikelen over alles rondom en in huis lezen? Bekijk onze blog of volg ons op Facebook.

Deel deze pagina