• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 142.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Stadstuin

Stadstuin voorbeelden & ideeën

Ga naar

Wil je een tuin laten aanleggen en woon jij in een stedelijk gebied of wil je gewoonweg een tuin met een patio-achtige sfeer? Dan is de kans aanwezig dat je kiest voor een stadstuin. Bekijk hier de mogelijkheden en doe inspiratie op.

Kenmerken stadstuin

  • Vaak omsloten door muren
  • Lijkt optisch groter
  • Warmte blijft hangen
  • Gebruik van verticale elementen

Stadstuinen voorbeelden

kleine ommuurde stadstuinen
stadstuinen voorbeelden
kleine stadstuin voorbeelden

Onderdelen van stadstuin

Wil je een stadstuin laten aanleggen, maar weet je niet hoe je deze in wilt delen? Laat je tuin ontwerpen door een van de aangesloten hoveniersbedrijven.

Wat kost een stadstuin aanleggen?

De tuinaanleg kosten van een stedelijke tuin kunnen variëren door bijv. jouw wensen en de grootte van je tuin. Laat je een veranda plaatsen? Ook dit speelt mee in de totaalprijs. Bekijk de hovenier prijzen voor een indicatie of vraag direct offertes aan voor de exacte prijs voor je nieuwe stadstuin.

Stadstuin aanleggen?

Mogelijkheden met stadstuin

Ondanks de vaak wat kleinere afmetingen is er veel mogelijk wanneer je een stadstuin laat aanleggen. Door de muren of schuttingen kun je een verticale tuin plaatsen. Ook kan je deze buitenmuur laten stucen, waardoor je je tuin nog groter kan laten lijken.

Bij een stadstuin worden kleurrijke planten gebruikt die onderhoud nodig hebben. Geen zin om zelf je tuin te onderhouden? Laat dan je tuin onderhouden door een hovenier.

Stadstuin aanleggen door ervaren hovenier

Wil je een gezellige patio-achtige sfeer krijgen door een stadstuin? Laat dan je bestaande tuin renoveren of laat een nieuwe stadstuin aanleggen. Via Slimster kom je eenvoudig in contact met maximaal 5 hoveniersbedrijven die werken in jouw regio. Jij vergelijkt de ontvangen offertes en kiest uiteindelijk met welke hovenier jij in zee gaat.

Vergelijk regionale hoveniersbedrijven

Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal