• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Onderhoudsvrije tuin

  Onderhoudsvrije tuin ideeën & voorbeelden

  Vind beste hovenier
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar

  Wil je wel je tuin laten renoveren, maar wil je deze niet continu onderhouden? Laat dan een onderhoudsvrije tuin aanleggen. Hierdoor heb je wel de lust, maar niet de lasten. Doe op deze pagina meer onderhoudsvrije tuin ideeën op, bekijk onderhoudsvrije tuinen foto's en onderhoudsarme tuin voorbeelden.

  Kenmerken onderhoudsvrije tuin

  • Weinig beplanting
  • Veel bestrating
  • Kunstgras
  • Hardhouten schutting

  Voorbeelden onderhoudsvrije tuinen

  Een onderhoudsvrije tuin is beschikbaar in vele soorten en in verschillende groottes. Laat eventueel een onderhoudsarme natuurvijver met planten aanleggen of een onderhoudsvrije schutting plaatsen. Wil je een onderhoudsarme tuin, maar weet je niet hoe je deze wilt indelen? Bekijk onderhoudsarme tuinvoorbeelden of laat een tuinontwerp maken door een vakkundige hovenier.

  Meer tuin inspiratie opdoen?

  Onderhoudsvrije tuin bestraten

  Laat je je volledig onderhoudsarme tuin bestraten of wil je een onderhoudsvrij terras aanleggen? Zorg er dan voor dat je ingevoegde bestrating kiest, zodat onkruid niet tussen je tegels kan groeien of mieren tussendoor kunnen kruipen. Uiteraard kun je dit afwisselen met siergrind, maar zorg er dan voor dat je een anti-worteldoek gebruikt. Hierdoor kan het onkruid ook niet tussen je grind groeien.

  Benieuwd naar de kosten?

  Onderhoudsvrije tuin beplanting

  Een tuin met weinig onderhoud heeft weinig planten. Net als een moderne tuin zit de beplanting vaak in hoge borders of bloembakken, waardoor deze makkelijk zijn te onderhouden. Of wanneer je een Japanse tuin wilt, dan kun je kiezen voor onderhoudsarme bamboe als beplanting.

  Onderhoudsarme tuin aanleggen?

  Wat zijn de kosten van een onderhoudsvrije tuin aanleggen?

  Tuin aanleggen Prijs Offerte
  Onderhoudsvrije tuin € 60 - 150 per m2

  De tuinaanleg kosten voor een onderhoudsvrije tuin kunnen variëren afhankelijk van jouw wensen en de grootte van je tuin. Het aanleggen van een onderhoudsarme tuin is over het algemeen goedkoper dan het aanleggen van een mediterrane tuin of Japanse tuin. Bekijk de algemene hovenier prijzen of vraag direct offertes aan voor de exacte prijs.

  Onderhoudsvrije tuin aanleggen door ervaren hovenier

  Wil je een goedkope onderhoudsvrije tuin laten aanleggen of je tuin onderhoudsvrij maken? Laat dit dan uitvoeren door een van de vakkundige hoveniers uit het netwerk van Slimster. Vraag vrijblijvend tot maximaal 4 hovenier offertes aan en kom eenvoudig in contact met hoveniersbedrijven die in jouw regio werkzaam zijn. Tenslotte kies jij de hovenier met de beste deal.

  Vergelijk regionale hoveniersbedrijven

  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal