• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 142.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Klassieke tuin

Klassieke tuin foto's & ideeën

Ga naar

Wil je een tuin laten aanleggen met een formele uitstraling? Laat dan een mooie klassieke tuin aanleggen met natuurlijke vormen. Doe hier meer inspiratie op en ontdek de mogelijkheden van een klassieke tuin.

Kenmerken klassieke tuin

  • Symmetrische tuin
  • Veel groen
  • Vijver of fontein aanwezig
  • Veel ornamenten, zoals standbeelden of vazen
  • Omringd door hagen

Klassieke tuinen foto's

Onderdelen van klassieke tuin

Wil je een formele tuin aanleggen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Laat dan een tuinontwerp maken door een vakkundige hovenier.

Wat kost een klassieke tuin aanleggen?

De tuinaanleg kosten van een klassieke tuin zijn minder dan het aanleggen van een Japanse tuin of een moderne tuin, maar kunnen alsnog flink variëren. De totaalprijs voor het aanleggen zijn afhankelijk van allerlei factoren. Laat je een vijver aanleggen, dan zullen de kosten omhoog gaan. Ben je benieuwd naar de exacte prijs van een klassieke tuin?

Klassieke tuin aanleggen?

Mogelijkheden met klassieke tuin

Alles in een klassieke tuin is symmetrisch. In een klassieke tuin worden planten omringd door lage hagen of buxussen, terwijl de hele tuin omringd wordt door hoge hagen. In het midden van een formele tuin is vaak een fontein aanwezig of een vijver.

Om de formele tuin wat specialer te maken worden ornamenten gebruikt om de tuin op te fleuren. De bestrating is vaak van siergrind of tegels in natuurlijke kleuren.

Klassieke tuin laten aanleggen door ervaren hovenier

Ga je voor een klassieke tuin? Laat dan je tuin renoveren door een vakkundige hovenier. Vraag gratis en vrijblijvend tuin offertes aan bij Slimster en kom in contact met regionale hoveniersbedrijven die bij jouw wensen aansluiten. Vergelijk deze bedrijven en beslis wie de opdracht krijgt.

Vergelijk regionale hoveniersbedrijven

Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal