Javascript is disabled, features may not work
Klassieke tuin voorbeelden, foto's & ideeën
Vergelijk beste hovenier deals
  • Gratis & vrijblijvend

Klassieke tuin voorbeelden, foto's & ideeën

Wil je een tuin laten aanleggen met een formele uitstraling? Laat dan een mooie klassieke tuin aanleggen met natuurlijke vormen. Doe hier meer inspiratie op en ontdek de mogelijkheden van een klassieke tuin.

  • Symmetrische tuin
  • Veel groen
  • Vijver of fontein aanwezig
  • Veel ornamenten, zoals standbeelden of vazen
  • Omringd door hagen

Alles in klassieke tuinen is symmetrisch. In klassieke tuinen worden planten omringd door lage hagen of buxussen, terwijl de hele tuin omringd wordt door hoge hagen. In het midden van een formele tuin is vaak een fontein aanwezig of een vijver.

Om de formele tuin wat specialer te maken worden ornamenten gebruikt om de tuin op te fleuren. De bestrating is vaak van siergrind of tegels in natuurlijke kleuren. Wil je een formele tuin aanleggen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Laat dan een tuinontwerp maken door een vakkundige hovenier.

Mooie klassieke tuin

Mooie klassieke tuin

Veel groen

Klassieke tuin met vijver

Klassieke tuin met vijver

Biodiversiteit

Fontein in klassieke tuin

Fontein in klassieke tuin

Formele uitstraling

Symmetrische klassieke tuin

Symmetrische klassieke tuin

Rechte lijnen

Meer tuin inspiratie opdoen?
Tuin inspiratie

Onderdelen van klassieke tuin

Tuin aanleggen Prijs Offerte
Klassieke tuin € 60 - 150 per m2

De tuinaanleg kosten van een klassieke tuin zijn minder dan het aanleggen van een Japanse tuin of een moderne tuin, maar kunnen alsnog flink variëren. De totaalprijs voor het aanleggen zijn afhankelijk van allerlei factoren. Laat je een vijver aanleggen, dan zullen de kosten omhoog gaan. Ben je benieuwd naar de exacte prijs van een klassieke tuin?

modern klassieke tuin
grote klassieke tuin
klassieke tuin met natuurlijke vormen
klassiek moderne tuin
Toon alle afbeeldingen
Tuinonderhoud

Heb je achterstallig onderhoud aan je tuin, maar wil je niet zelf je tuin verzorgen? Laat dan je tuin onderhouden door een aangesloten hovenier. Hierdoor zorg je ervoor dat je langer van een mooie tuin kunt genieten. Maar wat kost het uitbesteden van tuinonderhoud? Lees op deze pagina meer over de kostenverschillen en de klussen bij tuinonderhoud.

Tuinonderhoud

Ga je voor een klassieke tuin? Laat dan je tuin renoveren door een vakkundige hovenier. Vraag gratis en vrijblijvend tuin offertes aan bij Slimster en kom in contact met regionale hoveniersbedrijven die bij jouw wensen aansluiten. Vergelijk deze bedrijven en beslis wie de opdracht krijgt.

Vergelijk regionale hoveniersbedrijven

  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal