• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Botanische tuin

  Botanische tuin ideeën, foto's & voorbeelden

  Vind beste hovenier
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar

  Wil je een tuin laten aanleggen die wetenschappelijk is? Laat dan een botanische tuin aanleggen door een goede hovenier. Ontdek hier botanische tuinen voorbeelden, doe botanische tuininspiratie op en bekijk educatieve tuin foto's.

  Een botanische tuin, ook wel hortus botanicus of plantentuin genoemd, is een tuin met een wetenschappelijk karakter. Met elke stap kom je in een ander 'land' terecht en hangt er aan elke plant een label met informatie.

  Vaak is een botanische tuin onderdeel van een universiteit of organisatie die planten kweken, maar er ook voor zorgen dat bepaalde plantensoorten niet uitsterven. In Nederland heb je enkele grote botanische tuinen, zoals Fort Hoofddijk van Universiteit Utrecht.

  Uiteraard is het ook mogelijk om jouw eigen tuin te veranderen in een botanische tuin. Zo krijg je door verschillende plantensoorten te gebruiken een wetenschappelijk karakter in je eigen tuin. Wil je jouw tuin botanisch renoveren? Vraag vrijblijvend hovenier offertes aan via Slimster. 

  Kenmerken botanische tuin

  • Veel kruidenplanten
  • Verschillende plantensoorten
  • Gescheiden perken
  • Natuurlijke uitstraling
  • Nagebootste landschappen

  Botanische tuin voorbeelden

  Er zijn veel botanische tuin voorbeelden met verschillende mogelijkheden. Echter bij een botanische tuin gaat het om 2 dingen: educatie en genieten. Met name het laatste kunnen aangesloten hoveniersbedrijven jou in ondersteunen, aangezien een botanische tuin veel tuinonderhoud nodig heeft. Laat daarom tuinonderhoud uitbesteden via een ervaren hovenier.

  Meer tuin inspiratie opdoen?

  Botanische vijvertuin

  Wanneer je een grote botanische tuin hebt dan mag een grote natuurvijver niet ontbreken. Aangezien je meerdere verschillende plantensoorten hebt in een botanische tuin, mogen de waterplanten niet ontbreken. Laat een zwemvijver aanleggen, waardoor je zelfs tussen de verschillende planten kunt zwemmen.

  Botanische tuin aanleggen?

  Wat kost een botanische tuin aanleggen?

  Tuin aanleggen Prijs Offerte
  Botanische tuin € 60 - 150 per m2

  Zoek je een wetenschappelijke tuin en wil je een botanische tuin laten aanleggen? De tuinaanleg kosten van een botanische tuin kunnen verschillen en is afhankelijk van meerdere factoren. Weet je niet hoe je je educatieve tuin wilt inrichten? Laat dan een tuinontwerp maken door een ervaren hovenier.

  Botanische tuin aanleggen door ervaren hovenier

  Via aangesloten hoveniersbedrijven ontvang je vrijblijvend advies en vergelijk je meerdere prijsopgaven. Vraag gratis tuin offertes aan bij Slimster en kom in contact met regionale bedrijven die in jouw regio werken. Je bepaalt zelf welke hovenier de opdracht krijgt om jouw botanische tuin aan te leggen.

  Vergelijk regionale hoveniersbedrijven

  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal