Wil je een tuin laten aanleggen en heb je voldoende ruimte op je dak? Je kunt dan kiezen voor een gedeeltelijke daktuin of om groendak volledig met beplanting aan te leggen. Doe hier daktuinen inspiratie op, bekijk daktuinen foto's en ontdek daktuin voorbeelden.

  • Weinig onderhoud
  • Natuurlijke beplanting
  • Functionele indeling
  • Veel zonlicht

Er zijn allerlei mogelijkheden bij een daktuin met verschillende soorten tuinen. Maak goed gebruik van de ruimte die je hebt, aangezien sommige daken niet heel groot zijn. Heb je nog geen idee hoe je je daktuin wilt indelen? Laat dan een tuinontwerp maken door de aangesloten hoveniers.

Daktuin met vlonder

Natuurlijke uitstraling

Dakterras met tuin

Stedelijk karakter

Dakterras met overkapping

Extra opbergruimte

Meer tuin inspiratie opdoen?

Heb je een kleine dak tuin? Dan heb je weinig ruimte, maar ongeacht de grootte van je dak of indeling van je daktuin kun je voor verschillende soorten tuinen gaan. Wil je liever zo weinig mogelijk onderhoud aan een daktuin? Ga dan voor een onderhoudsvrije tuin of laat je tuin onderhouden door een hovenier.

Engelse daktuin

Parkachtige uitstraling

Japanse daktuin

Mystieke sfeer

Klassieke daktuin

Veel groen

Landelijke daktuin

Formele uitstraling

Mediterrane daktuin

Gezellige sfeer

Strakke daktuin

Strakke uitstraling

Stedelijke daktuin

Stedelijke sfeer

Tuin aanleggen Prijs Offerte
Daktuin € 60 - 150 per m2

De tuinaanleg kosten voor een daktuin kunnen flink variëren en zijn afhankelijk van de grootte van je dak en andere factoren. Heb je nog geen toegang tot je dak? Dan komen er ook kosten bij voor het plaatsen van een lichtkoepel of plaatsen van een dakkapel met deur.

Daktuin onderhoud

Daktuin onderhoud

Heb je achterstallig onderhoud aan je tuin, maar wil je niet zelf je tuin verzorgen? Laat dan je tuin onderhouden door een aangesloten hovenier. Hierdoor zorg je ervoor dat je langer van een mooie tuin kunt genieten. Maar wat kost het uitbesteden van tuinonderhoud? Lees op deze pagina meer over de kostenverschillen en de klussen bij tuinonderhoud.

Wil je een daktuin aanleggen en ben je op zoek naar een vakkundige hovenier of plaatsen van een groendak? Vraag dan vrijblijvend en gratis tot maximaal 4 tuin offertes aan bij Slimster. Je komt in contact met regionale hoveniersbedrijven die actief zijn in jouw regio. Je kan de ontvangen offertes vergelijken op prijs én kwaliteit. Jij beslist tenslotte zelf met welke hovenier je in zee gaat.

Vergelijk regionale hoveniersbedrijven

  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal