• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Dakkapel met puntdak

Een dakkapel met een puntdak geeft een unieke uitstraling aan je woning. Deze dakkapel, ookwel een zadeldak dakkapel genoemd, heeft namelijk flink wat karakter. Een dakkapel met puntdak wordt vaak op oudere woningen geplaatst, maar op nieuwbouwhuizen zorgt deze opbouw juist voor een mooi contrast. Lees meer over de mogelijkheden van deze dakkapel en hoe de prijs van een dakkapel met puntdak is opgebouwd.

Voordelen dakkapel puntdak

  • Karakteristieke uitstraling
  • Worden niet vaak geplaatst
  • Dakpannen worden hergebruikt
  • Waardestijging van woning

Nadelen dakkapel puntdak

  • Altijd vergunning nodig

Kosten van puntdak dakkapel

De prijs van een dakkapel met puntdak kan flink variëren. De materiaalkeuze, afwerking en hellingshoek zijn van invloed op de kosten. Bekijk de dakkapel prijzen per meter of per materiaal voor een schatting van de kosten? Liever een concrete prijs weten? Vraag dan gratis dakkapel-offertes aan via Slimster.

Prijsopbouw puntdak dakkapel 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Mogelijkheden met zadeldak dakkapel

Een dakkapel met een puntdak is geen veelvoorkomende dakkapel, maar zorgt hierdoor voor een unieke uitstraling. Wil je een zadeldak dakkapel laten plaatsen? Dan heb je de keuze uit verschillende materialen wat betreft de dakkapel:

Klassieke dakkapel

Een puntdak dakkapel valt onder de klassieke dakkapellen. Deze dakkapel heeft een zadeldak dat haaks op het dak van de woning staat. De dakbedekking van de dakkapel kan overeenkomen met de rest van het dak, of anders zijn voor een contrasterend effect.

Dakbekleding puntdak

Het dak van een puntdak dakkapel is vaak bekleed met dakpannen. Een dakbedekking van zink of riet behoort echter ook tot de mogelijkheden. Meer weten over dakbedekking?

Vergunning nodig?

Check altijd of je een vergunning nodig hebt voordat je een dakkapel laat plaatsen. Bij een puntdak dakkapel heb je altijd een vergunning nodig, hoe de dakkapel er verder ook uitziet. Alleen een platte dakkapel kan onder bepaalde voorwaarden zonder vergunning gebouwd worden. Ontdek alle informatie over een dakkapel vergunning.

Vind de beste dakkapel specialist

Op zoek naar de beste deal voor jouw dakkapel met puntdak? Bij Slimster vraag je gratis en vrijblijvend offertes aan. Zo kom je in contact met maximaal vijf regionale bedrijven. Je vergelijkt deze specialisten met elkaar, waarna je zelf voor het beste bedrijf kiest. Zo bespaar je tot wel 45%.

Ook besparen op je nieuwe dakkapel?
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal