Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
Tegelvloer komt omhoog: wat nu?
Ga naar

Tegelvloer komt omhoog: wat nu?

Heb je een bestaande tegelvloer, maar de tegels komen los of de vloer komt omhoog? Dan kan je er makkelijk over struikelen. Wat is de oorzaak van een omhoogkomende tegelvloer en wat kun je hier tegen doen? Dat vertellen we je in deze blog.

Wat is de oorzaak van omhoog komende tegels?

  • door temperatuurswisseling
  • wisselende luchtvochtigheid
  • ontbreken van de buitenste voegen
  • niet goed voorbehandelde ondervloer

Komt bijv. in de badkamer de vloer omhoog? Dit komt vaak door het oververhitten van de vloerverwarming of door het verkeerd leggen van de tegels. Worden de tegels strak tegen elkaar gelegd, dan kan de tegelvloer niet werken bij een lekkage of het dweilen van de vloer. Ze kunnen nergens heen, waardoor de beton tegels omhoog komen en kunnen barsten.

Holle vloertegels Door met je vingers op de tegels te tikken, kan je horen of er een holle ruimte onder tegels zit. Klinkt het hol? Dan staan de tegels bol, waardoor de vloer omhoog komt.
vloerverwarming tegels komen los

Wat is het gevolg van losse vloertegels?

Wanneer je over een losse tegelvloer loopt, dan kunnen de loszittende tegels breken en je kan makkelijk over losse tegels struikelen. Zijn jouw tegels omhoog gekomen? Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk de losse tegel te repareren.

Hoe kan je losliggende vloertegels voorkomen?

Bij een nieuwe tegelvloer is het belangrijk om een droogtijd van minimaal 24 uur aan te houden. Hierdoor kan de lijmlaag onder de tegels voldoende drogen. Wanneer je een tegelvloer met vloerverwarming laat aanleggen is het verstandig om na 2 dagen de tegelvloer te laten leggen op de vloerverwarming.

Daarnaast kan een vakman het beste inschatten of de soort ondergrond geschikt is voor een tegelvloer. Laat daarom een nieuwe tegelvloer plaatsen door een ervaren vakman.

Nieuwe tegelvloer leggen?
losse tegels vastzetten

Hoe kan je losse tegels herstellen?

Je kan los zittende tegels uit de tegelvloer halen, maar je hele tegelvloer zal eruit gehaald moeten worden en je hele tegelvloer zal opnieuw gelegd moeten worden. Zeker wanneer je een nieuwe vloer op bestaande tegels wilt leggen is een egale ondervloer nodig.

Je kan er uiteraard voor kiezen om voor een andere soort vloer te gaan, zoals:

Of je kiest weer voor een keramische tegelvloer of natuursteen tegelvloer.

Zelf vloertegels kopen?

Aanbieder
++ Bekijk
De winkel van ons allemaal
+ Bekijk
Laten bezorgen, reserveren of direct ophalen
+/- Bekijk
Dé tegelconcurrent van Nederland
- Bekijk
1000 m2 showroom. 14 dagen retouren.
Garantie van de vakman Heb je onlangs een nieuwe tegelvloer laten leggen? Dan kan je terugvallen op de garantie van de specialist.

Komt een bestaande tegelvloer omhoog, dan is het vaak niet duidelijk of dit binnen de verzekering valt. Bekijk hiervoor de voorwaarden van jouw verzekering. Ook is het mogelijk om de tegelvloer apart te verzekeren. Dit is verstandig wanneer een tegelvloer gelegd is op vloerverwarming.

Tegelvloer laten vervangen door vakman

Komen jouw tegels los door de vloerverwarming en wil je dit laten repareren door een vakman of is je vloer omhoog gekomen en wil je meteen een nieuwe vloer laten leggen? Vraag vrijblijvend vloer offertes aan via Slimster en kom in contact met vakmannen die werken in jouw regio. Jij vergelijkt de offertes op prijs-kwaliteitverhouding en kiest tenslotte het bedrijf met de beste deal.

Deel deze pagina