Vloerverwarming tegels

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Wil jij een tegelvloer met vloerverwarming laten leggen? Tegels zijn uitstekend te combineren met vloerverwarming. Ontdek de mogelijkheden van vloerverwarming onder tegels.

Kan vloerverwarming bij tegelvloer?

Een tegelvloer is erg geschikt voor vloerverwarming. Tegels geleiden warmte en werken niet isolerend. Ook slaat een tegelvloer warmte op, zodat je ook van een warme vloer geniet als je de thermostaat alweer lager hebt gedraaid. Je kunt onder een tegelvloer zowel elektrische vloerverwarming als warm water vloerverwarming leggen.

Voordelen vloerverwarming tegelvloer

  • Tegels geleiden warmte goed
  • Minder stoken omdat tegels warmte vasthouden
  • Geen stof- of luchtcirculatie
  • Gelijkmatige, comfortabele verwarming van ruimte
  • Geen radiatoren meer nodig

Welke tegels zijn geschikt voor vloerverwarming?

In principe zijn alle vloertegels geschikt voor vloerverwarming, zowel keramische tegels als natuursteen tegels. Beide soorten zijn een goede warmtegeleider. De warmte afgifte capaciteit kan wel per tegelsoort verschillen.

Laat daarom je tegelvloer leggen door een vakman, zodat je zeker weet dat de vloer correct wordt gelegd. Vraag ook hiervoor gratis tegelvloer offertes aan bij Slimster.

Welke vloerverwarming mogelijk onder tegelvloer?

Alle soorten vloerverwarming zijn mogelijk onder een tegelvloer. In nieuwe woningen wordt vaak gekozen voor vloerverwarming in de cementdekvloer. Ga je een bestaande woning met dekvloer renoveren? Dan kun je de vloerverwarming infrezen in de dekvloer of voor droogbouw kiezen.

vloerverwarming tegels badkamer

Vloerverwarming en tegels in badkamer

Zoek je vloerverwarming onder de tegelvloer in de badkamer? Hier is elektrische vloerverwarming ook een optie. Elektrische vloerverwarming onder tegelvloeren is niet geschikt als hoofdverwarming, aangezien de stookkosten dan aanzienlijk stijgen. Maar als bijverwarming of verwarming van een ruimte als de badkamer is dit wel een geschikte optie.

Vloerverwarming over bestaande tegelvloer

Heb je een tegelvloer en wil je weten of je de vloerverwarming hierop kunt plaatsen? Vloerverwarming over een bestaande tegelvloer is zeker mogelijk, als de vloer nog vlak is en goed vast ligt. Je kunt de vloerverwarming laten infrezen in de bestaande tegelvloer of voor droogbouw op de tegelvloer kiezen.

Houd er wel rekening mee dat de vloer hoger komt, omdat je de nieuwe vloerverwarming én afwerkvloer op de bestaande tegels plaatst.

Voorkom schade aan nieuwe vloer

Voorkom schade aan nieuwe vloer

Wat is het opstookprotocol van mijn vloerverwarming? Dit is een veelgestelde vraag wanneer je nadenkt over vloerverwarming in huis. Je gebruikt een opstook- en afkoelprotocol om scheurvorming in de nieuwe cementdekvloer of anhydrietvloer te voorkomen. Maar hoe gaat dit opstookprotocol in zijn werk?
Opstookprotocol vloer

Beste deal voor vloerverwarming onder tegelvloer

Vloerverwarming tegels

Zoek je een betrouwbare installateur die vloerverwarming kan aanleggen onder je tegelvloer? Vraag gratis vloerverwarming offertes aan bij Slimster en kom in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Je beslist zelf welke vakman jouw opdracht krijgt.

Direct vloerverwarming installateurs vergelijken

Renova vloerverwarming
Meneer Vloer
DNB vloerverwarming
GP Decor
ZonderGas
RDL Vloerverwarming
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis vloerverwarming offertes?
Geheel vrijblijvend
Vloerverwarming tegels