Vloerverwarming laminaat

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Wil jij vloerverwarming in huis en je vloer afwerken met een laminaat vloer? Ontdek dan de mogelijkheden voor vloerverwarming en laminaat.

Kan ik vloerverwarming en laminaat combineren?

Ja, je kunt laminaat en vloerverwarming combineren. Het belangrijkste aandachtspunt is de ondervloer en de warmteweerstand van deze ondervloer. Je wilt natuurlijk niet dat de ondervloer zodanig isoleert dat er geen warmte meer bij het laminaat komt. Maar er zijn gelukkig hele goede ondervloeren geschikt voor vloerverwarming.

Welk laminaat is geschikt voor vloerverwarming?

Ga je laminaat en vloerverwarming combineren? Dan is vooral de ondervloer belangrijk. De warmteweerstand van deze ondervloer mag namelijk niet te hoog zijn: de ondervloer ligt natuurlijk tussen de vloerverwarming en het laminaat. Is de warmteweerstand van de ondervloer te hoog, dan wordt de vloer niet goed of te langzaam warm.

Geschikte ondervloer laminaat bij vloerverwarming

Laminaat is dus uitstekend te combineren met vloerverwarming, als je maar de juiste ondervloer gebruikt. De warmteweerstand van het laminaat én de ondervloer mag bij elkaar niet hoger zijn dan 0,15 m2 K/W. Is dat wel het geval, dan komt de warmte nog maar lastig door de vloer.

Tip: Op de verpakking van laminaat en ondervloeren staat doorgaans vermeld of deze geschikt is in combinatie met vloerverwarming.

Ondervloeren hebben verschillende eigenschappen. Je kunt in dit geval wel kiezen voor ondervloeren met geluid demping en egaliserend vermogen. Omdat de ondervloer tussen de vloerverwarming en het laminaat ligt, wil je een ondervloer met weinige thermische isolatie.

vloerverwarming laminaat

Hoe laminaat op vloerverwarming leggen?

Heb je vloerverwarming laten aanleggen? Dan is het belangrijk om het opstookprotocol te volgen. Zo kan de cementdekvloer wennen aan de vloerverwarming en voorkom je scheuren.

Hoe kan je het beste laminaat leggen op vloerverwarming? Dit is afhankelijk van de soort vloerverwarming.

  • Heb je vloerverwarming in de chape vloer, dan heb je een dampscherm nodig die het laminaat beschermt tegen vocht uit de dekvloer.
  • Ga je voor elektrische vloerverwarming, dan wordt de laminaatvloer altijd zwevend gelegd.

Laat je laminaat vloer leggen door een vakman, zodat je zeker weet dat de vloer correct wordt gelegd. Dit wordt vaak gedaan door een andere vakman dan de installateur van de vloerverwarming. Vraag dus ook hiervoor gratis laminaat vloer offertes aan bij Slimster.

Opstookprotocol
Na het leggen van laminaat volg je ook het opstookprotocol. Zo laat je de laminaatvloer wennen aan de vloerverwarming en voorkom je schade aan je nieuwe vloer.
Meer informatie?
Opstookprotocol vloer

Vloerverwarming onder laminaat aanbrengen?

Vloerverwarming laminaat

Wil je een laminaatvloer en daaronder geschikte vloerverwarming? Laat de vloerverwarming leggen door een betrouwbare vakman. Deze vakma kan je vrijblijvend adviseren over de mogelijkheden, zodat je geniet van optimaal rendement. Vraag gratis vloerverwarming offertes aan bij Slimster en kom in contact met installateurs die in jouw regio werkzaam zijn.

Direct vloerverwarming specialisten vergelijken?

Renova vloerverwarming
Meneer Vloer
DNB vloerverwarming
GP Decor
ZonderGas
RDL Vloerverwarming
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis vloerverwarming offertes?
Geheel vrijblijvend
Vloerverwarming laminaat