• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Vloerverwarming infrezen kosten

  Vloerverwarming infrezen kosten

  Ga naar
  Minimale kosten € 900,- Maximale kosten € 2.200,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 1.550,-
  Gemiddelde m2 prijs vloerverwarming infrezen.

  Wil jij vloerverwarming leggen in je bestaande woning? Het infrezen van vloerverwarming is uitermate geschikt voor renovaties. Er is geen sloopwerk van de bestaande vloer nodig en de vloer komt niet veel hoger te liggen. Wat is vloerverwarming frezen en wat zijn de kosten?

  Waarom vloerverwarming infrezen? 6 voordelen

  • Vloerverwarming mogelijk in bestaande vloer
  • Vloer hoef je niet uit te breken
  • Geen verhoging van de vloer
  • Goedkope vloerverwarming
  • Je kunt vloer direct afwerken
  • Geen last van stof: stof wordt direct afgezogen
  Wat is vloerverwarming infrezen? Het infrezen van vloerverwarming is ideaal in bestaande woningen, omdat je de vloerverwarming in de bestaande (dek)vloer plaatst. Er worden sleuven gemaakt in de bestaande vloer, waar de verwarmingsbuizen in komen te liggen. De vloer wordt nauwelijks hoger en er hoeft geen nieuwe (dekvloer) te worden gelegd.

  Kosten vloerverwarming infrezen

  Wat kost vloerverwarming infrezen? De prijs van vloerverwarming infrezen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal m2 vloerverwarming en de functie (hoofd- of bijverwarming). Ook extra opties spelen een rol, zoals een pompschakelaar of het verwijderen van radiatoren. Gemiddeld kost het infrezen van vloerverwarming 900 - 2.200 euro, afhankelijk van het oppervlak en de functie van de vloerverwarming.

  Infrezen vloerverwarming prijs per m2

  Hoofdverwarming
  Bijverwarming
  Indicatieprijs
  Tot 10 m2 Tot 15 m2 € 900
  Tot 20 m2 Tot 30 m2

  € 1.100

  Tot 30 m2 Tot 45 m2 € 1.300
  Tot 40 m2 Tot 60 m2 € 1.500
  Tot 50 m2 Tot 75 m2 € 1.700
  Tot 60 m2 Tot 90 m2 € 1.900
  Tot 80 m2 Tot 105 m2 € 2.200

  Prijsindicatie van vloerverwarming frezen, incl. materiaal en arbeid. Excl. vloerafwerking.

  Benieuwd naar de m2 prijs van vloerverwarming infrezen? We maken een onderscheid tussen hoofdverwarming en bijverwarming. De vierkante meterprijs van hoofdverwarming is hoger, aangezien er meer leiding per m2 wordt aangelegd (10 cm uit elkaar). Bijverwarming wordt op 15 - 20 cm van elkaar gelegd, waardoor de m2 prijs lager uitvalt.

  Vloerverwarming laten infrezen?

  Vloerverwarming infrezen in bestaande vloer?

  Kan je vloerverwarming frezen in bestaande vloeren? Qua dekvloeren zijn anhydriet en zandcement dekvloeren geschikt en ook betonvloeren zijn mogelijk. Heb je een tegelvloer als afwerkvloer? Je kunt dan ook vloerverwarming infrezen op de bestaande tegelvloer. Voorwaarde is dat de tegels in cement zijn geplaatst en dat de vloer vlak is.

  Wat betekent hart op hart vloerverwarming? Hart op hart is een manier om een afstand uit te drukken en wordt vaak afgekort met H.O.H. De hart op hart afstand is de afstand tussen het middelpunt (het hart) van een vloerverwarmingsbuis en het middelpunt van de volgende vloerverwarmingsbuis. Bij hoofdverwarming is de H.O.H afstand vaak 10 cm en bij bijverwarming 15 of 20 cm.

  Hoe werkt vloerverwarming infrezen?

  Vloerverwarming infrezen kan alleen op een vlakke ondergrond. Het frezen gaat als volgt in zijn werk:

  Verwarmingsleidingen verdelen in groepen

  • Leidingen worden onderverdeeld in groepen.
  • Verwarmingsleiding mag maximaal 1 – 1,20 meter lang zijn. Bij langere leiding kan er drukverlies ontstaan, waardoor de vloerverwarming niet optimaal werkt.
  • Er kunnen meerdere groepen op een verdeler worden aangesloten.

  Sleuven frezen

  • Sleuven maken met behulp van speciale diamantzaagmachine
  • Sleuven circa 17 mm diep (bij buizen met diamater 14 mm). Er zijn ook verwarmingsbuizen van 16, 18 of 20 mm. Als deze gebruikt worden, zijn de sleuven enkele millimeters dieper.
  • Frezen gebeurt in een slakkenpatroon, met aan en afvoerleidingen naast elkaar. Zo wordt warmte gelijkmatige verdeeld.
  • De hart op hart afstand tussen de leidingen is doorgaans 10, 15 of 20 cm (afhankelijk van functie vloerverwarming).

  Leidingen plaatsen

  • Leidingen in de sleuven leggen
  • Verdeler installeren
  • Groepen aansluiten op verdeler
  • Sleuven dichten met speciaal middel, zodat vloer weer vlak is

  Na het leggen van de vloerverwarming kan de afwerkvloer geplaatst worden. Afhankelijk van de soort vloerbedekking kan het nodig zijn de vloer eerst te egaliseren.

  Vloerverwarming frezen door specialist

  Vloerverwarming infrezen als vloer niet geschikt is?

  Is je vloer minder geschikt voor vloerverwarming frezen, maar wil je breekwerk voorkomen? Er zijn platen met voorgefreesde sleuven verkrijgbaar. Het meest bekend zijn de Fermacell-platen. Deze gipsvezelplaten worden op de vloer gelegd en hebben een beperkte opbouwhoogte (25 mm). In deze platen zijn al sleuven aangebracht, waardoor je de verwarmingsbuizen eenvoudig legt. Vervolgens worden de sleuven dichtgemaakt met een speciaal middel, zodat de vloer afgewerkt kan worden.

  Kan ik vloer isoleren en vloerverwarming infrezen?

  Je kunt vloerisolatie en vloerverwarming combineren. Als je er maar voor zorgt dat de vloerisolatie ónder de vloerverwarming ligt.

  Heb je nog geen vloerisolatie en wil je vloerverwarming infrezen? Er zijn isolatieplaten verkrijgbaar met sleuven. Deze platen zorgen dus voor isolatie én maken vloerverwarming mogelijk zonder nog meer opbouwhoogte. Laat je adviseren over de mogelijkheden om vloerisolatie en het infrezen van vloerverwarming te combineren.

  Vloerverwarming laten frezen door ervaren vakspecialist

  Kan je zelf vloerverwarming infrezen? Het is mogelijk, maar we raden het niet aan. Een vloerverwarmingexpert heeft verstand van zaken, waardoor je verzekerd bent van een optimaal eindresultaat. Ook kan de expert je adviseren over de beste opties voor jou. Is het frezen van vloerverwarming wel de beste optie, of zijn er andere mogelijkheden? Vraag gratis en vrijblijvend vloerverwarming offertes aan en kom in contact met maximaal 4 vloerverwarming specialisten die in jouw regio actief zijn.

  Direct vloerverwarming specialisten vergelijken

  Rufra vloerverwarming logo
  VSN vloerverwarming specialist
  Perfectheating vloerverwarming
  Solar2Enjoy vloerverwarmingen log
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal