Vloerverwarming pvc vloer

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Wil jij vloerverwarming combineren met een pvc vloer? Ontdek dan de verschillende mogelijkheden: welke vloerverwarming is het beste en wat is de meest geschikte pvc vloer?

Kan vloerverwarming bij pvc vloer?

Ja, je kunt vloerverwarming en pvc vloer combineren. Pvc vloeren staan bekend om hun lage warmteweerstand en uitstekende warmte geleiding. De pvc vloer is namelijk relatief dun. In principe zijn alle soorten vloerverwarming mogelijk in combinatie met pvc vloeren.

Welke pvc vloer is geschikt voor vloerverwarming?

Een pvc vloer is ideaal op vloerwarming: deze vloer is warmtegeleidend, waar houten vloeren juist isoleren. Hierdoor komt de warmte bij pvc vloeren goed door de vloer heen en gaat je energieverbruik dus omlaag.

Je hebt de keuze uit klik pvc vloeren en verlijmde pvc vloeren:

  • Klik pvc heeft doorgaans een wat hogere warmteweerstand, want het materiaal is dikker.
  • Verlijmde pvc vloeren zijn dunner en kunnen zonder ondervloer worden geplaatst.

Beide soorten zijn goed te combineren met vloerverwarming. Vraag gratis pvc vloer offertes aan om de vloer door een vakman te laten leggen.

Geschikte ondervloer

Klik pvc vloeren worden altijd gelegd in combinatie met een ondervloer. Zo blijft de vloer goed vlak liggen en zorg je voor geluiddemping. Sommige ondervloeren werken isolerend, deze wil je uiteraard niet tussen je vloerverwarming en pvc vloer hebben.

Ga voor een ondervloer die geschikt is voor pvc vloeren én vloerverwarming. Dit betekent dat je geen thermische isolatie wilt, maar wel geluiddemping. Op ondervloeren staat vermeld of ze geschikt zijn voor vloerverwarming.

Zorg voor vloerisolatie
Vergeet niet de vloerisolatie onder de vloerverwarming (of dekvloer). Door de vloer onder de vloerverwarming te isoleren, voorkom je warmteverlies naar beneden toe.
Meer weten?
Vloerisolatie
pvc vloer vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming en pvc vloer?

Je kunt elektrische vloerverwarming en pvc vloeren combineren. Bij elektrische vloerverwarming is het belangrijk dat deze nooit te warm wordt, om schade aan de pvc vloer te voorkomen. Een ervaren vakman houdt rekening met het maximale vermogen en de temperatuur van de vloerverwarming.

Is er een opstookprotocol voor pvc vloer en vloerverwarming?

Plaats je vloerverwarming, dan moet je altijd rekening houden met het opstookprotocol. Zit de vloerverwarming in de dekvloer, dan is dit nodig om scheurvorming in deze chape vloer te voorkomen.

Ook na het leggen van de pvc vloer geldt het opstookprotocol. Door de vloer gecontroleerd te verwarmen voorkom je schade aan de pvc vloer. Laat je door de installateur van de vloerverwarming adviseren over het geschikte opstookprotocol.

Meer informatie?
Opstookprotocol vloer

Beste deal vinden voor vloerverwarming onder pvc vloer

Vloerverwarming pvc vloer

Ben je op zoek naar een betrouwbare installateur die jouw vloerverwarming kan aanleggen? Vraag vrijblijvend vloerverwarming offertes aan en kom in contact met 4 vakmannen die in jouw regio actief zijn. Je kunt deze vakmannen vergelijken en beslist zelf wie jouw opdracht krijgt.

Direct 232 vloerverwarming installateurs vergelijken

Renova vloerverwarming
Meneer Vloer
DNB vloerverwarming
GP Decor
ZonderGas
RDL Vloerverwarming
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis vloerverwarming offertes?
Geheel vrijblijvend
Vloerverwarming pvc vloer