• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Vloerverwarming pvc vloer

  Vloerverwarming pvc vloer

  Vind beste installateur
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar

  Wil jij vloerverwarming combineren met een pvc vloer? Ontdek dan de verschillende mogelijkheden: welke vloerverwarming is het beste en wat is de meest geschikte pvc vloer?

  Kan vloerverwarming bij pvc vloer?

  Ja, je kunt vloerverwarming en pvc vloer combineren. Pvc vloeren staan bekend om hun lage warmteweerstand en uitstekende warmte geleiding. De pvc vloer is namelijk relatief dun. In principe zijn alle soorten vloerverwarming mogelijk in combinatie met pvc vloeren.

  Welke pvc vloer is geschikt voor vloerverwarming?

  Een pvc vloer is ideaal op vloerwarming: deze vloer is warmtegeleidend, waar houten vloeren juist isoleren. Hierdoor komt de warmte bij pvc vloeren goed door de vloer heen en gaat je energieverbruik dus omlaag.

  Je hebt de keuze uit klik pvc vloeren en verlijmde pvc vloeren:

  • Klik pvc heeft doorgaans een wat hogere warmteweerstand, want het materiaal is dikker.
  • Verlijmde pvc vloeren zijn dunner en kunnen zonder ondervloer worden geplaatst.

  Beide soorten zijn goed te combineren met vloerverwarming. Vraag gratis pvc vloer offertes aan om de vloer door een vakman te laten leggen.

  Geschikte ondervloer

  Klik pvc vloeren worden altijd gelegd in combinatie met een ondervloer. Zo blijft de vloer goed vlak liggen en zorg je voor geluiddemping. Sommige ondervloeren werken isolerend, deze wil je uiteraard niet tussen je vloerverwarming en pvc vloer hebben.

  Ga voor een ondervloer die geschikt is voor pvc vloeren én vloerverwarming. Dit betekent dat je geen thermische isolatie wilt, maar wel geluiddemping. Op ondervloeren staat vermeld of ze geschikt zijn voor vloerverwarming.

  Zorg voor vloerisolatie Vergeet niet de vloerisolatie onder de vloerverwarming (of dekvloer). Door de vloer onder de vloerverwarming te isoleren, voorkom je warmteverlies naar beneden toe.
  Meer weten?

  Elektrische vloerverwarming en pvc vloer?

  Je kunt elektrische vloerverwarming en pvc vloeren combineren. Bij elektrische vloerverwarming is het belangrijk dat deze nooit te warm wordt, om schade aan de pvc vloer te voorkomen. Een ervaren vakman houdt rekening met het maximale vermogen en de temperatuur van de vloerverwarming.

  Is er een opstookprotocol voor pvc vloer en vloerverwarming?

  Plaats je vloerverwarming, dan moet je altijd rekening houden met het opstookprotocol. Zit de vloerverwarming in de dekvloer, dan is dit nodig om scheurvorming in deze chape vloer te voorkomen.

  Ook na het leggen van de pvc vloer geldt het opstookprotocol. Door de vloer gecontroleerd te verwarmen voorkom je schade aan de pvc vloer. Laat je door de installateur van de vloerverwarming adviseren over het geschikte opstookprotocol.

  Meer informatie?

  Beste deal vinden voor vloerverwarming onder pvc vloer

  Ben je op zoek naar een betrouwbare installateur die jouw vloerverwarming kan aanleggen? Vraag vrijblijvend vloerverwarming offertes aan en kom in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Je kunt deze vakmannen vergelijken en beslist zelf wie jouw opdracht krijgt.

  Direct vloerverwarming installateurs vergelijken

  Rufra vloerverwarming logo
  VSN vloerverwarming specialist
  Perfectheating vloerverwarming
  Solar2Enjoy vloerverwarmingen log
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal