• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Kosten bad plaatsen

De badkamer is de plek in huis waar je tot rust komt na een lange dag werken of geniet van een eigen wellness behandeling. Heb je nog geen bad in je badkamer of wil je het bad vernieuwen? Doe hier dan ideeën op voor een passende badkuip in je badkamer.

Het pronkstuk in de badkamer

Een bad is groot en neemt vaak veel ruimte in beslag in een badkamer. Hierdoor is het bad vaak het paradepaardje in de badkamer. Houd bij de keuze voor een bad de uitstraling van de ruimte in gedachten: ga je voor een moderne look of een klassieke sfeer? Welke kleurtinten komen er terug in de badkamer en welke materialen gebruik je? Al deze aspecten zijn van invloed op de keuze voor een badkuip.

Welke baden zijn er?

Ben je op zoek naar een nieuw bad? Globaal gezien zijn er drie soorten baden:

Een badkuip is daarnaast beschikbaar in verschillende materialen, vormen en afmetingen. Een bad is geheel naar jouw eigen smaak samen te stellen.

Materiaal voor badkuip

Acryl is een veelgebruikt materiaal voor een bad, maar de laatste jaren worden er veel verschillende materialen gebruikt voor een badkuip. Ook gietijzer en plaatstaal worden gebruikt voor een bad. Maar ook baden zonder naden en poriën zijn populair in een badkamer met een strakke, moderne afwerking. Een vrij nieuw materiaal is quaryl: een combinatie van acryl en metaal.

Wat kost een bad?

Een bad zelf heeft natuurlijk een bepaald prijskaartje, afhankelijk van de vorm, afmeting en extra opties. Maar ook de plaatsing van de badkuip brengt kosten met zich mee. Had je nog geen bad in de badkamer? Dan moeten er leidingen worden gelegd of verlegd. Schakel de hulp in van een expert om zeker te weten dat dit goed gebeurt. Maar ook voor het vervangen van een bad is de hulp van een specialist geen overbodige luxe. Deze vakman werkt alles netjes af en biedt ook nog eens garantie.

Extra opties

Badkraan

De badkraan heeft ook invloed op de uitstraling van de badkamer. Er zijn kranen die in de muur of in het bad zijn ingebouwd. Hierdoor zie je de leidingen niet, maar is enkel de thermostaatkraan zichtbaar. Bij vrijstaande baden zijn vrijstaande badkranen populair. Deze kraan geeft echt een statement af.

Wellness

Tover je eigen badkamer om tot een wellness ruimte door een bubbelsysteem of hydrosysteem toe te voegen aan je bad. Een whirlpoolbad behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Bad plaatsen door expert

Is je badkamer toe aan een grondige renovatie, of wil je alleen een nieuwe badkuip laten plaatsen? Dit kan je zelf doen, maar we raden je aan dit door een expert te laten doen. Een specialist heeft verstand van zaken en kan je goed adviseren over de mogelijkheden. Natuurlijk wil je niet te veel betalen en wij willen ook niet dat je dat doet. Vraag daarom gratis offertes aan bij Slimster en leg de verschillende prijsopgaven naast elkaar. Je kiest vervolgens zelf met welke specialist je in zee gaat.