Vrieskasten met dooiwaterafvoer kopen

Vrieskasten zijn lastig om te ontdooien. Immers: alle producten moeten eruit, dan moet al het opgehoopte ijs smelten, het dooiwater moet je opvangen of opdweilen en dan moeten alle producten weer terug in de vrieskast. Gelukkig is dit ontdooien tegenwoordig veel makkelijker bij vriezers die dooiwaterafvoer hebben. Op Slimster.nl helpen we jou bij het vinden van de beste vrieskasten met dooiwaterafvoer, zodat jij nooit meer hoeft te klooien tijdens het ontdooien van je vriezer.

5 resultaten
Whirlpool AFB 18412
Vrieskast , 209 l , Energieklasse E
Whirlpool AFB 18412
Geen reviews
€ 727,-
6 prijzen
Vrieskast
Energieklasse E
ETNA VV6169NWIT
Vrieskast , 194 l , Energieklasse E
ETNA VV6169NWIT voorkant
8,7
19 reviews
€ 499,-
4 prijzen
Vrieskast
Energieklasse E
Bosch Serie 4 GSV29VWEV
Vrieskast , 206 l , Energieklasse E
Bosch Serie 4 GSV29VWEV linker voorkant
9,5
4 reviews
€ 669,-
3 prijzen
Vrieskast
Energieklasse E
Whirlpool UW8 F2Y XBI F 2
Vrieskast , 263 l , Energieklasse E
Whirlpool UW8 F2Y XBI F 2
Geen reviews
€ 739,-
2 prijzen
Vrieskast
Energieklasse E
Bosch Serie 4 GSV24VWEV
Vrieskast , 182 l , Energieklasse E
Bosch Serie 4 GSV24VWEV linker voorkant
8,0
1 review
€ 646,-
1 prijs
Vrieskast
Energieklasse E

Vrieskasten met dooiwaterafvoer vergelijken

Ben jij op zoek naar een vrieskast met dooiwaterafvoer? Dan kan Slimster je helpen. Wij vinden het belangrijk dat je eenvoudig alle vriezers kunt vergelijken, zodat je achteraf nooit spijt krijgt van je aankoop. Door gebruik te maken van ons handige filtersysteem kan jij alle diepvrieskasten vergelijken op kenmerken die jij belangrijk vindt. Zo vergelijk je niet alleen op prijs, maar bijvoorbeeld ook op het aantal laden, de kleur en of de vriezer automatisch ontdooien heeft. Door kieskeurig te vergelijken vind jij beslist de beste online aanbieding!

Ben jij op zoek naar de beste vrieskast?
Bekijk de beste vrieskasten

Wat betekent dooiwaterafvoer?

Dooiwaterafvoer, ook wel condenswaterafvoer genoemd, wil zeggen dat er onderin de vriezer een stop zit om het dooiwater weg te laten lopen. Onder dit putje kun je een schaal zetten, die volloopt met water als je de stop eruit trekt. Op deze manier voorkom je dat het ontdooien van je kastmodel vriezer één groot waterballet wordt. Ontdooien gaat op deze manier snel en gemakkelijk. Overigens zijn er goede redenen om regelmatig de rijp in je vriezer te laten ontdooien. IJs kost veel plek, het maakt het apparaat minder efficiënt en al het voedsel in de lades gaat aan elkaar kleven.

Verschil dooiwaterafvoer en no-frost

Naast diepvrieskasten met dooiwaterafvoer, zijn er ook vrieskasten met no-frost. Dankzij een speciale techniek vindt er bij no-frost vriezers helemaal geen rijpvorming plaats. Erg handig, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Een tussenvorm is low frost, waarbij er dusdanig weinig rijpvorming optreedt dat je slechts sporadisch hoeft te ontdooien.

Condenswaterafvoer bij vrieskasten

Vrieskasten (en vrieskisten) zijn groter dan bijvoorbeeld tafelmodel vriezers en kunnen een inhoud hebben van tot wel 270 liter. Hoe meer inhoud, hoe meer ijs zich kan ophopen in de vrieskast. Met name bij grotere apparaten verdient het dus aanbeveling om te zorgen dat de vriezer beschikt over condenswaterafvoer (of voor wie er extra voor wil betalen: no-frost). Wil je weten wat er op de markt is en een paar diepvrieskasten met dooiwaterafvoer vergelijken? Op deze pagina van Slimster.nl zie je ze handig gerangschikt. Via het linkermenu kun je je wensen verder verfijnen.